Cool Stuff

KISS FM la 20 de ani! De vorbă cu DJ-ii Dan Fințescu, OLiX și Marian Boba

La mulți ani, Kiss FM!

Pe 6 noiembrie Kiss FM împlinește 20 de ani, așa că te așteaptă o zi plină de surprize și invitați speciali, dar mai ales, multă muzică bună!

Nu uita să stai cu urechile pe noi și haide să ne sărbătorim împreună!

Kiss FM înseamnă și vocile pe care le auzi tot timpul, care ți-au devenit prietene și care-ți fac mereu zilele mai frumoase. 

Am stat de vorbă cu DJ-ii postului de radio pentru a descoperi ce înseamnă pentru ei să lucreze aici și cât de mult li s-a schimbat viața de când au ales acest job. 

Începem seria cu Dan Fințescu, OLiX și Marian Boba.

Dan Fințescu


Dan la începuturile sale în radio


Dan și OLiX la începuturi în radio


Dan din prezent

Care este prima ta amintire cu KISS FM?

Toată viața am vrut să lucrez în radio, că acolo am început, în 1991, dar întâmplarea a făcut să fiu inițial la TV.

Prima amintire legată de Kiss FM a fost în 2003, când lucram la Prima TV, și mă uitam cu jind la cât de cool și șmecheri sunt colegii mei din noul radio apărut pe piață și care, la vremea aia, era din același trust media cu Prima.

Ce înseamnă pentru tine radioul?

În 1990 aveam 11 ani și ascultam Unifan Radio, pe 69,8 FM. Ascultam aproape nonstop, știam DJ-ii, le știam ticurile verbale, dar și versurile pieselor pe care le difuzau. Știam tot. Voiam să lucrez la radio și simțeam că pentru asta exist eu pe lume.

Maica-mea a fost îndeajuns de înțeleaptă încât să mă ajute să-mi urmez visul, așa că m-a luat de mână și m-a dus la Unifan. Drept urmare, în 1991, la 12 ani, eram DJ la Unifan.

Culmea e că, în timp, Unifan a devenit Magic FM, care face parte din aceeași companie din care face parte și Kiss FM. Deci, cumva, pot spune că lucrez în același loc, fix cel în care mi-am dorit toată viața să lucrez. La radio.

Pentru mine, radioul este dovada faptului că visele pot deveni realitate, și-mi aduce mereu aminte de cât de norocos sunt și de cât de recunoscător trebuie să fiu alor mei și vieții, în general.

Ce-ți place cel mai mult la munca ta la radio?

Îmi place tot, fiecare aspect, de la ședințe și până la exceluri. Zău că nu exagerez! Dar cel mai mult îmi place să văd efectul pe care radioul îl are asupra oamenilor. Radioul reușește în continuare să emoționeze oamenii, să-i aducă împreună, să-i facă să treacă peste momente grele din viețile lor. Și toate astea se întâmplă în cel mai simplu mod: voce, microfon, muzică.

OLiX


OLiX la începuturile sale în radio


OLiX la începuturile sale în radio


OLiX din prezent

Care este prima ta amintire cu KISS FM?

Prima mea amintire legată de Kiss FM este undeva prin 2006, când am urcat cu liful la etajul 10 și apoi am trecut prin dreptul fiecarui birou și studio și eram absolut uimit de cum arată un sediu al unui post de radio din București. 

Ce înseamnă pentru tine radioul?

Relaxarea, distracția și interacțiunea cu ascultătorii. Seara la radio, dar și când suntem cu studioul în deplasare, ne încărcăm cu energia oamenilor care ne ascultă sau cu care ne întâlnim la fața locului. Radioul pentru mine înseamnă libertate, liberă exprimare, naturalețe, normalitate.

Ce-ți place cel mai mult la munca ta la radio?

Faptul că pot să interacționez cu ascultători din toate colțurile lumii. Și, mai îmi place și că pot să le transmit ascultătorilor starea mea, energia mea și, desigur, muzica lor preferată, dar și a noastră.

Marian Boba


Marian la începuturile sale la Kiss FM


Marian din prezent

Care este prima ta amintire cu KISS FM?

Clar prima întâlnire pe care am avut-o în sediul Kiss FM, cu directorul de programe. Deși tot drumul am fost foarte emoționat, când am intrat în sediu, într-o zi de iulie, m-a cuprins o liniște foarte ciudată. A fost o relaxare atât de frumoasă, încât mi-am dat seama că aparțin acestui loc, ca și cum nimic rău nu avea să se întâmple. Și așa a fost.

Ce înseamnă pentru tine radioul?

Cum spun cei de la BUG Mafia, „viața mea vine a doua, după mama.” Așa e și la mine.

După familie, radioul e tot ceea ce iubesc mai mult. E mica mea avere strânsă în atâția ani.

Ce-ți place cel mai mult la munca ta la radio?

Faptul că sunt înconjurat doar de oameni pasionați de ceea ce fac. E incredibilă o discuție cu un om care are aceeași pasiune ca tine; este mereu constructivă. Ne uită Dumnezeu în timp ce vorbim cu orele doar despre radio, despre cum se face sau cum se făcea, despre cum să-l facem mai bun.

Sunt înconjurat de oameni în care am încredere, pe care mă pot baza oricând la greu. Oameni despre care știu că, indiferent de problemele pe care le au acasă, vor face tot ceea ce e posibil, astfel încât ON AIR, să fie în cea mai bună formă a lor.

Doresc tuturor să lucreze cu astfel de colegi, iar colectivul din care fac parte este bonusul la faptul că fac ceea ce iubesc: radio.

PS: nu uita să ne urmărești și pe Instagram și Facebook!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.