Kiss Music News

KISS FM la 20 de ani! De vorbă cu DJ-ii Nico, Soci și Marian Maican

La mulți ani, Kiss FM!

Pe 6 noiembrie Kiss FM împlinește 20 de ani, așa că te așteaptă o zi plină de surprize și invitați speciali, dar mai ales, multă muzică bună!

Nu uita să stai cu urechile pe noi și haide să ne sărbătorim împreună!

Kiss FM înseamnă și vocile pe care le auzi tot timpul, care ți-au devenit prietene și care-ți fac mereu zilele mai frumoase. 

Am stat de vorbă cu DJ-ii postului de radio pentru a descoperi ce înseamnă pentru ei să lucreze aici și cât de mult li s-a schimbat viața de când au ales acest job. 

Continuăm seria cu Nico, Soci și Marian Maican.

Nico


Nico la prima ei emisie Kiss FM

Care este prima ta amintire cu Kiss FM?

Prima poză din prima emisie de la Kiss, pentru că a fost o primire mișto, cu surprize și cu spumant. Kiss had me la spumant!

Suficient spumant, încât mi-a luat o săptămână să-l transport acasă. Am și share-uit, iar eu nu share-uiesc cartofii prăjiți și nici prosecco-ul, așa că e o dovadă de fericire pe care o manifest rar și greu.

Ce înseamnă pentru tine radioul?

Cât timp și spațiu ai? Îmi trebuie cel puțin o carte în care să povestesc asta, deoarece îl iubesc de mică, și e singura constantată, singurul lucru pe care l-am știut și de care am fost mereu sigură.

Radioul e punctul de pornire, e lecția supremă de viață, e safe zone, zbor cu parapanta, dor, iubire, film, vis, coșmar, e o viață de copil, una de adolescent și vreo cinci vieți de adult.

E energie în orice fel și e orice fel de energie. E singura pasiune care mă face bună și pe care o fac bine. Prima iubire, primul sărut și pot continua să fiu cheesy, dar și cinică, funny sau emoțională, dar, așa cum ți-am zis, nu-mi ajunge spațiul.

Ce-ți place cel mai mult la munca ta la radio? 

Faptul că pot schimba stările oamenilor în bine, că-i pot încuraja să fie naturali, să se nu se ia în serios, pentru că e mega boring să fii mereu serios. Pot să le țin companie când au nevoie și fac asta cu ei, dar și cu cel mai frumos lucru de pe pământ: MUZICA. 

Marian Soci

Soci în urmă cu 20 de ani


Soci din prezent

Care este prima ta amintire cu Kiss FM? 

Ziua de 5 noiembrie 2003, când am ascultat testele de seară și apoi lansarea. Eram în proces de mutare de la un radio din Buzău la unul din Ploiești și visam la ziua în care voi ajunge să lucrez la un radio „mare.” În sufrageria aia old school din Ploiești am zis că într-o zi voi ajunge la Kiss! Și am ajuns.

Apoi, odată aici, prima amintire e dintr-o sâmbătă dimineața, panicat că nu știu bine butoanele.

Johnny, colegul meu de emisiune de atunci, vorbea încontinuu, eu încă apărea pe site-ul unui alt post de radio, pentru că abia plecasem de acolo, și mă uitam consternat la asta, în timp ce încercam să mă înțeleg cu un alt DJ, după 15 ani de făcut emisiune singur.

Ce înseamnă pentru tine radioul? 

Am momente în care mă întreb de ce am venit la radio, dar apoi îmi dau seama că dacă n-aș mai veni, aș suferi zilnic. E ceva ce ai în sânge, la propriu; mai ales dacă ai gura „mare”, așa ca mine.

Și acum realizez că tot ceea ce fac în viață gravitează în jurul emisiunii de la radio, așa cum a fost mereu, de mulți ani. Planurile mele de viitor sunt pe termen scurt sau mediu și le gândesc în funcție de ce fac la radio acum, ce tronson am și cât timp îmi rămâne. E miezul!

Ce-ți place cel mai mult la munca ta la radio? 

Niște oameni mă lasă să spun ce-mi trece prin cap, nu-mi zic ce să fac sau ce să nu fac, iar la final îmi dau și bani pentru asta.

Voi vă dați seama ce faceți?

Marian Maican

Marian Maican


Marian Maican

Care este prima ta amintire cu Kiss FM? 

Făceam parte de vreo trei ani din proiectele SummerKiss și WinterKiss, dar nu eram cu vocea pe radio, ci doar în locațiile respective. Dădusem niște probe pentru o emisiune și așteptam cu sufletul la gură momentul de a mă auzi în toată țara, pe Kiss FM.

Îmi aduc aminte și acum - eram la pescuit într-o zonă sălbatică, cu semnal slab la telefon. La un moment dat, m-a sunat directorul de imagine să-mi spună că voi avea emisiune la Kiss și, mai mult de atât, îi voi ține locul unui coleg două săptămâni.

S-a lăsat cu multe emoții și fericire. Prima emisiune a fost cu voce tremurândă, iar toate astea se întâmplau în 2015.

Ce înseamnă pentru tine radioul? 

Toate stările bune pe care le poate trăi un om: fericire, emoție, prietenie și zâmbete.

Ce-ți place cel mai mult la munca ta la radio? 

Oamenii/ascultătorii de la Kiss FM, alături de care râd, povestesc, sau ne ajutăm atunci când avem moralul scăzut. Munca mea la Kiss înseamnă bucurie și empatie. Avem o comunitate beton aici!

PS: nu uita să ne urmărești și pe Instagram și Facebook!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.