Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 8 noiembrie - invitatul emisiunii Randi

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Astăzi, matinalii au început emisiunea fără Corina, cu urări de „la mulți ani” pentru cei care se sărbătoresc cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril, pentru că 1 din 10 români poartă aceste nume, dar și cu Kristin de la știri accidentat de la fotbal.    

Ciprian a și menționat că peste 1,4 milioane de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica, de Sfinţii Mihail şi Gavriil. Potrivit Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor, este vorba despre 826.317 bărbaţi şi 634.195 de femei. Cei mai mulţi români poartă numele Mihai - 369.155 şi Gabriel - 324.983 de persoane.

Oprișan a mai menționat că astăzi e și Ziua Internaționala a Radiologiei, care a luat naștere pentru a comemora aniversarea descoperirii razelor X de către Wilhelm Conrad Roentgen în 1895. 

De asemenea, el a mai ținut ca în acest context să vorbească și despre Marie Curie, savanta poloneză stabilită în Franța, dublu laureată a Premiului Nobel. A fost singura savantă care a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite (fizică și chimie). A introdus în fizică termenul de radioactivitate. Este cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivității naturale și al aplicațiilor acestora în medicină. A fost soția unui laureat al Premiului Nobel, fizicianul Pierre Curie, și mama unei laureate a Premiului Nobel (Irène Joliot-Curie). Cu excepția fiicei sale Ève Curie (scriitoare), toți descendenții săi vor urma cariere științifice. Publicația Time a considerat-o una dintre cele mai influente savante ale secolului al XX-lea. Chiar și astăzi, halatul ei mai emană radiații, a mai adăugat Oprișan. 

Ciprian a revenit la semnificațiile zilei și a transmis ascultătorilor că azi e și Ziua Cappuccino, dar și Ziua Mondială a Pianistului. 

De ziua Kiss FM, Nico a luat declarații de la artiștii prezenți la sediul radioului, iar o parte dintre ele au fost difuzate în timpul matinalului.

Lidia Buble a spus: 

„Voi sunteți o piatră foarte solidă, care face parte din cariera mea, pentru că datorită vouă și prin voi am reușit să ajung la multe suflete și pentru asta o să vă fiu veșnic recunoscătoare!”

Nico a dat și peste Tudor Ionescu, Fly Project: 

„Aș vrea să mulțumesc Kiss-ului nu doar pentru că a difuzat fiecare piesă Fly Project, ci și pentru că a fost întotdeauna un prieten”, a spus Tudor.  

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „O”. Mihai a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la zece din zece întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Invitatul emisiunii - Randi

Randi a venit la DesKiss Dimineața pentru ca cânta live noua lui piesă „Singur acum”. 


După a rămas la povești cu Ciprian și Oprișan, care s-au declarat emoționați de piesa pe care a cântat-o. 

„Încă de mic am început să realizez că singurătatea e o iluzie. Începi să te simți singur când îți rupi conexiunea de tot ce te înconjoară, dar nu ești singur niciodată, că n-ai cum să fii singur. Și dacă nu e cineva lângă tine, sunt alături de tine la orice distanță ar fi. Departele devine aproape atunci când realizezi cu adevărat că nu trebuie să fii cu adevărat lângă oamenii ăia ca să nu te simți singur”, a povestit Randi despre subiectul noii lui piese.  


Randi a mai mărturisit că el crede că greul ne aduce împreună, ne apropie, menționând și felul în care tragedia de la Colectiv ne-a unit ca societate, cel puțin pentru o perioadă.  

Oprișan l-a întrebat pe Randi dacă ar cânta o melodie scrisă de AI. 

„Se termină inspirația, când se termină viața, iar dincolo de moarte nu știu cum o să mai cânt. Dar n-aș zice nu, pentru că să te opui evoluției e cam ciudat. E ca și cum ai întreba: ai cânta o piesă făcută de altcineva? E același lucru. Dacă ar fi bună și aș simți versurile, aș cânta-o, indiferent că e AI sau altcineva”, a răspuns Randi. 

 Randi a mai dezvăluit și că noua lui piesă va avea și un videoclip care se va lansa pe 10 noiembrie. 

DesKiss Dimineața - invitat Randi - 8 noiembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:17:54

DesKiss Dimineața - 2 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:46

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.