Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 9 noiembrie - invitați Rareș și Bianca Dragomir

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Astăzi, matinalul a început în formulă completă, cu întreaga doză de vitamina 3C. 

După încălzirea de rigoare, în această dimineață cu ceva cozonac, Ciprian a vrut să afle de la ascultători: Ce au făcut ultima dată pentru prima dată? 

Dintre răspunsurile primite, amintim: însurătoarea, programare la pașapoarte, m-am oprit din mâncat (de la un ascultător care avea 167 de kg). 

Aurora boreală din România - Codruța Simina


Codruța Simina a intrat în direct la DesKiss Dimineața pentru a povesti ascultătorilor despre aurora boreală din România și despre teoriile conspirației care au apărut imediat după ce a avut loc acest fenomen.
„Duminică, pe cerul din România, s-a putut observa un fenomen rar: aurora borealis. Fotografiile au împânzit rețelele sociale. Pentru că e un eveniment foarte rar în România, au apărut, inevitabil, și teoriile conspirației. E firesc? Da, e. Pentru că, de fapt, teoriile astea sunt niște feluri în care oamenii își explică și înțeleg realitatea din jurul lor. Dar faptul că noi credem cu tărie în ceva nu înseamnă și că acel ceva e adevărat”, spune Codruța.
Care sunt teoriile?

O postare de Facebook cu mii de shares susține că aurora borealis ar fi fost creată cu ajutorul unei tehnologii deținute de SUA, la un centru de cercetare din Alaska. Notați-vă, că probabil vom mai auzi de ea: HAARP. E aceeași tehnologie pe care, în trecut, alți susținători ai teoriilor conspirației dădeau vina pentru cutremure în România. 

Ce facem în astfel de momente?
Hai să gândim puțin logic. Aurora Borealis e un fenomen care se vede pe cer de sute de ani. Aveau și strămoșii noștri tehnologie HAARP? Și dacă tehnologia aia e secretă, cum se face că știm toți despre ea?

Hai să căutăm explicații, dar să le căutăm la oamenii de știință. Pentru că ei studiază fenomenele și știu despre ce vorbesc. În cazul nostru, oamenii de știință spun că ar fi imposibil să creezi astfel de fenomene pe cer, cu atât mai mult cu cât formarea lor are legătură cu activitatea solară. Și ei spun că au observat activitate crescută cu trei zile înainte de pozele noastre pe Facebook. 
Să fim puțin mai relaxați. Nu orice noutate care ne uimește e produsul unor experimente secrete, despre care, iată, aflăm cu toții. Uneori natura e pur și simplu frumoasă și putem învăța despre fenomenele astea din surse credibile și științifice.

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „L”. Constantin din Iași a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din cele zece întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro. 

N-aduce anu' ce-aduce Băcanu

La rubrica ei, Corina a vorbit despre două cazuri recente, oarecum similare, în care copiii și părinții s-au bălăcărit în public - Elena Lasconi cu fiica ei și Angelina Jolie cu tatăl ei, Jon Voight. 

„Din cauza politicii, pentru că la asta se rezumă cel mai bine aceste certuri, care politică înseamnă bani. Există vreun partid sau vreo perioadă din viața voastră în care partidul aflat la putere v-a schimbat viața. Să zici, domne, am dus-o atât de bine, îi regret pe Xulescu și pe Yculescu încât nu mai pot, aș vrea să vină înapoi sau să-i votez încontinuu, 100 de ani? Vă schimbă politica viața? În afară de a discuta de politică și de a observa efectele ei, că ne învrăjbește, că ne face să ne certăm între noi, că ne disperă efectiv și ne suge energia, mai are și alt efect discutarea politicii?”, a vrut Corina să afle. 

Invitații emisiunii - Rareș și Bianca Dragomir

Rareș și Bianca Dragomir au cântat live și în premieră noua lor piesă „STRĂIN”.


Apoi, ei au rămas la povești cu kissomanii. 

„Eu ascultasem piesa asta pe TikTok, Bianca o scrisese de 2 ani, și pentru că o știam de pe la studio, am zis să-i scriu, să o felicit. Și ea mi-a zis că inițial trebuia să facem piesa împreună, am „Zis pe bune? Hai să facem o sesiune!” Și am făcut o sesiune, am schimbat un pic la piesă, pentru că era o piesă făcută pentru ea, a trebuit să-mi fac și eu strofa frumos, și așa a ieșit”, a spus Rareș. 

Bianca a povestit și ea că se ocupă cu muzica de pe la 6 ani, dar în industria muzicală a intrat de vreo 4 ani. De-a lungul timpului ea a fost songwriter și a scris multe piese celebre.

„Da, am scris „16 ani”, Mira cu Uzi, „Nu mai consum”, Tata Vlad cu Nicole Cherry, JO, „La tine mă-ntorc”, e proaspăt lansată. Am compus și pentru Ioana Ignat, a cărei fană sunt. Ioana e și un artist care m-a inspirat să mă apuc de scris și de compus, pentru că în perioada în care m-am apucat de asta, în 2017, a fost chiar perioada în care Ioana era pe val”, a povestit Bianca. 

Ea a mai povestit că în familia ei a mai cântat mătușa ei, care i-a fost și profesoară de pian. În rolul de artist, Bianca a mai dezvăluit că-i este un pic greu, pentru că e o fire mai introvertită, mai timidă.  


Pe final, kissomanii au mai anunțat și că mâine, 10 noiembrie, cu ocazia Black Friday la eMag, vor face emisiunea chiar de acolo, din centrul de logistică eMag, de unde pleacă toate coletele către cumpărători. 

DesKiss Dimineața - invitați Rareș și Bianca Dragomir - 9 noiembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:20:01

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.