Dimineața de miercuri a început în forță, iar cei trei kissomani ne-au anunțat că mai avem 40 de zile până la Crăciun și 47 de zile până la final de 2023. Tu ți-ai făcut planuri de vacanță?
S-a ajuns rapid și la semnificațiile zilei, iar 15 noiembrie nu dezamăgește. Avem așa: Ziua Curățării Frigiderului, dar și Ziua Toboșarului.
În fiecare an, Ziua Toboșarului din 15 noiembrie este dedicată tuturor toboșarilor din lume, instrumentiști care se coordonează atât de bine, încât pot face câte ceva diferit cu fiecare mână și picior, într-o sincronizare perfectă.
Studiile științifice au arătat că creierele toboșarilor sunt, de fapt, conectate diferit de cele ale noastre, muritorilor de rând, dându-le, astfel, abilități sporite de rezolvare a problemelor și o cu totul diferită perspectivă asupra lumii.
Mai mult, pe 15 noiembrie 2013 Sony a lansat PlayStation 4 în America de Nord și a vândut un milion de unități în 24 de ore, iar la aceeași dată, dar în 1904, omul de afaceri american King Camp Gillette a primit brevetul pentru aparatul de ras.
O carte despre Salamul de Sibiu
Carmen Gavrilescu a scos cartea „Salam de Sibiu.” „Scopul acestei monografii este de a lăsa o moștenire valoroasă generațiilor viitoare. Un produs de excepție însoțit de o poveste captivantă, întinsă pe parcursul a peste 130 de ani și a cel puțin trei generații”, se arată notat pe revistabiz.ro.
Kissomanii au prezentat și o serie de fun facts despre salamul de sibiu, printre care enumerăm:
- Denumirea de Salam de Sibiu vine de la numele vămii prin care era exportat, Vama Sibiu. Salamul era foarte apreciat de străini, iar aceștia îl cereau ca Salam din Vama Sibiu, el purtând ștampila vămii la export. Ulterior, el și-a schimbat numele în Salam de Sibiu.
- Pentru a fabrica 1 kg de Salam de Sibiu sunt necesare 1,7 kgde carne.
- Un baton de Salam de Sibiu are nevoie de 70 de zile pentru a ajunge la maturitate.
- Datorită procesului unic de fabricare și a timpului îndelungat de maturare, Salamul de Sibiu are o valabilitate de 120 de zile.
- Consumul de Salamul de Sibiu este sănătos. Conține un complex de vitamine B, zinc, seleniu, probiotice.
Romeo și Julieta în declin
Oprișan și Corina au citit partea cu scena balconului din opera populară „Romeo și Julieta”, doar pentru a semnala o știre care spune cam așa: „Doi actori din producția Romeo și Julieta a unui teatru din Ungaria au căzut de la balcon în timpul reprezentației. Aceștia au ajuns la spital în stare gravă.”
Ai cuvântul
În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „F”. Ioana a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din cele zece întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.
N-aduce anu' ce aduce Băcanu
Corina a povestit cum pe Facebook toată lumea își dă cu părerea despre orice, în timp ce pe TikTok sau „Tiktok-cel” lumea are „pasiuni, hobby-uri și mai înveți una alta.”
Practic, ea le-a zis ascultătorilor despre cum a descoperit o tânără din America, mutată în Japonia, care face video-uri în care spune cât de mult urăște munca. Interesant este că oamenii o plătesc pentru aceste clipuri.
De la întâmplarea asta, și cu un exemplu din 2018, când oamenii au strâns bani pentru Kylie Jenner să ajungă în topul Forbes, deși vedeta era deja multimilionară, Băcanu a avut o temă pentru public - cum putem și noi, ăștia mai „sărăcuți”, să fim bogați fără să facem mare lucru? Răspunsurile în podcast-ul de mai jos.
Concurs Bergenbier
Știm cu toții cât de important este să conducem responsabil, dar și cum unii șoferi sunt mai „zmei” din fire.
În perioada 13 - 24 noiembrie, zi de zi, ascultătorii sunt încurajați să trimită un mesaj pe Whatsapp-ul Kiss FM, la matinal, pentru a-l responsabiliza pe acel prieten care zice că „nu are nimic după un pahar.”
Cel mai amuzant sau convingător mesaj va fi premiat cu Bergenbier Fără Alcool în valoare de 100 de euro. Plus de asta, vineri poți câștiga o sesiune de condus preventiv la Academia Titi Aur. Cool, huh?
Avem bani de dat!
După cum bine știți, Kiss FM a celebrat recent 20 de ani, așa că Ciprian, Cătălin și Corina au daruri minunate pentru ascultători, zilnic, timp de 20 de zile, până la 1 decembrie.
Simplu fie zis, ei oferă 1000 de euro pe zi celui/celei care dă cel mai creativ răspuns la o întrebare care începe cu „de ce.” Azi a fost: de ce sughițăm?
Există și o explicație științifică, după cum urmează: Sughițul reprezintă un simptom care se datorează contracției bruște a diafragmului (mușchi care delimitează cavitatea toracică de cea abdominală) prin iritația nervului vag.
Cât despre răspunsul câștigător, Dănuț din Bacău este cel care a reușit să plece acasă cu banii, după ce a trimis SMS cu: „sughițăm de la prea multă frumusețe interioară.”
Toată emisiunea kissomanii au citit răspunsuri creative, așa că ar fi bine să le asculți în podcast-ul de mai jos.
Suedia și oamenii civilizați
Kissomanii au comentat și o știre care a devenit virală în Suedia. Practic, biblioteca publică din Göteborg a fost uitată deschisă, iar oamenii care nu au știut că asta a fost o greșeală, i-au trecut pragul.
Cert este că nimeni nu a vandalizat sau furat nimic, ci, așa cum notează educațieprivată.ro: „Șefa de operațiuni a bibliotecii, Anna Carin Elf, a declarat postului public de radio P4 Göteborg că oamenii se comportau normal atunci când a fost alertată de greșeală și a ajuns la bibliotecă. Unii citeau ziare, familiile erau în zona copiilor, iar alți oameni căutau cărți pe computere. Ea a spus că unii și-au exprimat surprinderea că biblioteca părea neobișnuit de goală (din cauza lipsei de personal).”
Să amintim că românii sunt în topul popoarelor care nu citesc deloc?