Kiss Music News

How to be rock ‘n’ roll - Killa Fonic și noul său EP - „Rock This Way”

Cine e mai rock ‘n’ roll decât Killa Fonic?

Fără să se uite în stânga sau în dreapta, artistul se ține de calea sa artistică, cale în care experimentează lumea sound-urilor diverse, de la hip-hop, jazz și acum ceva mai alternativ. Killa Fonic adaugă în portofoliul său muzical EP-ul „Rock This Way”, experimental, imprevizibil și cu un iz misterios. 

În EP-ul „Rock This Way” se regăsesc piesele ,,Mireasma Ei” și ,,Înapoi La Mine”. Piesele au fost scrise de Killa Fonic, cu ajutorul lui Alex Cotoi pentru partea de muzică și producție pentru ,,Mireasma Ei” și cu ajutorul lui Alexandru Turcu pentru muzică și producție pentru ,,Înapoi La Mine”. 

,,Rockul a fost mereu prezent în mine pentru că am crescut cu muzică de calitate și asta datorită părinților mei geniali. În familia noastră mereu s-a consumat muzică bună indiferent de gen. Prima mea chitară de lemn, primită de la bunicul meu Săraru Grigore (scriitor și compozitor pe albumul <<Osvaldo>>), țin minte că aveam 5 ani și pe MTV rula un clip Aerosmith și am spart acea chitară, iar părinții mei nu m-au certat, pentru că au înțeles că fusese un act artistic. Operele <<Mireasma Ei>> și <<Înapoi La Mine>> sunt două brațe din copacul meu de rocker, și am simțit să ofer un echilibru între lumină și întuneric. Scufundările în sunet și în explorarea rockului le fac foarte ușor atunci când lucrez cu oameni precum Turcu sau Alex Cotoi.” ne spune Killa Fonic. 


Creativitatea artistică, versatilitatea muzicală și sinceritatea brutală fac din Killa Fonic un artist unic în România. Killa și-a început cariera muzicală în proiectul Șatra B.E.N.Z., alături de care a lansat albumele O.$.O.D. 1 și 2. Artistul a început să își lanseze propriile materiale solo înainte de a părăsi grupul în 2019, mai exact albumele "Ramses 1989", "Lamă Crimă", "Emotiv Munteana" și "Trendsetter". Ulterior, acesta a mai înregistrat încă 5 albume: "III", "BeetleJuice", "2089", "Terra Vista" și "Osvaldo". Printre cele mai mari hituri ale lui Killa Fonic se numără "Bambolina" cu Carla's Dreams, "Miami Bici", "Go Gettas" cu Nane & Azteca & bbno$, "MAMBO", "Richie Rich", "NIMENI", "Lucifer", "HAOLO" cu Nane. Colaborarea sa cu Delia pentru piesa "Cum am știut" a fost un real succes, piesa petrecând 20 de săptămâni în Top 10 cele mai difuzate piese pe TV. Piesa "Miami Bici", inclusă în coloana sonoră a filmului cu același nume, a ajuns pe locul #1 în categoria Hip-Hop/Rap pe Apple Music și pe locul #1 în topurile Spotify. De asemenea, a fost desemnată Top Romanian Track 2020, fiind cea mai ascultată piesă a anului în România. În plus, "Brasileira", piesa din coloana sonoră a filmului "Teambuilding", în colaborare cu RAVA, a strâns 20 de milioane de vizualizări pe YouTube și a ajuns pe locul #3 în topurile Spotify. La sfârșitul lui 2022, Killa Fonic a lansat noul său album "Osvaldo", o combinație de sunete old school, trap și jazz. Anul acesta, fanii s-au bucurat și de versiunea deluxe a albumului, care include colaborări cu artiști precum Puya, Cabron și Holy Molly. În această vară, artistul a lansat EP-ul experimental "SS1000", în care se regăsesc colaborări cu artiști precum RAVA și 911.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.