Chiar dacă pentru majoritatea românilor zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere, Cătălin, Ciprian și Corina au fost prezenți în studio, unde i-au încărcat pe ascultători cu multă energie pozitivă.
Cei trei s-au bucurat de ziua însorită din Capitală și i-au felicitat pe toți cei care poartă numele de Andrei sau Andreea.
Apropo de asta, la noi în țară, există aproximativ 960.000 de persoane care poartă numele de Andrei sau Andreea, şi derivate din acestea.
Sunt 528.010 bărbaţi cu numele de Andrei sau derivate ale numelui şi 431.933 de femei cu numele de Andreea sau derivate.
Și pentru că tot suntem la numere, aflați că mai avem 25 zile până la Crăciun și 32 de zile până la final de an.
Ziua de 30 noiembrie este ziua în care se serbează Sfântul Apostol Andrei, dar și ziua etinei romane. În 1990, pe 30 noiembrie a avut loc demolarea Zidului Berlinului, de unde au mai rămas șase porțiuni mici drept memorial.
Mai mult, în 2008, la această dată, au avut loc primele alegeri parlamentare uninominale din România.
Cât despre zile de naștere, în 1945 s-a născut Roger Glover, chitarist britanic, membru al celebrei trupe Deep Purple, iar în 1955 s-a născut Billy Idol (William Michael Albert Broad), cunoscut cântăreț rock britanic.
Produsele din insecte disponibile la raft
Moderatorii au comentat o știre via știrileprotv.ro, care spune așa: Cum deosebești mâncarea făcută din insecte. Produsele vor fi plasate pe rafturi separate, bine semnalizate.
„Ca să fie siguri că niciun român nu cumpără din greșeală alimente cu făină de insecte în compoziție, parlamentarii români au votat miercuri o lege prin care aceste produse să stea pe rafturi separate și bine semnalizate.
Aceeași lege interzice folosirea insectelor în produsele tradiționale și în cele preparate după rețete consacrate. Ce nu spun autorii este că făină din insecte este și de 140 de ori mai scumpă decât cea normală, de grâu.
Așadar, și dacă ar vrea, puțini își permit să o cumpere. Viermele galben de făină, lăcusta călătoare, greierele de casă și larva gândacului de bălegar sunt cele patru insecte pe care Comisia Europeană le consideră sigure pentru consumul uman.
Drept urmare, după ce cercetătorii le-au testat îndelung, au primit aprobare pentru a fi folosite în alimentație”, apare notat în material.
Ai cuvântul
În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „P”. Viorel a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la opt din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 80 de euro.
Nu toate visele sunt la fel
Corina, Ciprian și Cătălin au comentat o altă știre interesantă, care spune așa: „visele oamenilor sunt diferite, în funcție de zona în care trăiesc.”
„O echipă de cercetători de la Universitatea din Toronto a întreprins un experiment care s-a derulat timp de aproape opt ani. În tot acest timp, ei au înregistrat și notat în detaliu visele mai multor subiecți din Elveția, Belgia și Canada, dar și din rândul comunităților tribale BaYaka din Congo, respectiv Hadza din Tanzania.
S-a dovedit că coșmarurile persoanelor din comunitățile africane amintite au câteva teme comune. Spre exemplu, oamenii visează că sunt urmăriți de un animal sălbatic, că se prăbușesc într-o fântână etc.
Numai că mai toate visele se finalizează cu personajul care visează fiind salvat de un alt membru al comunității. Iar asta, în opinia specialiștilor, arată rolul important pe care îl joacă legăturile sociale în astfel de grupuri umane”, apare notat în materialul semnat spotmedia.ro.
Avem bani de dat!
După cum bine știți, Kiss FM a celebrat recent 20 de ani, așa că Ciprian, Cătălin și Corina au daruri minunate pentru ascultători, zilnic, timp de 20 de zile, până la 1 decembrie.
Simplu fie zis, ei oferă 1000 de euro pe zi celui/celei care dă cel mai creativ răspuns la o întrebare care începe cu „de ce.” Azi a fost: de ce vorbesc papagalii?
Există și o explicație științifică, după cum urmează: Păsările care învață prin sunete au în creier o parte dedicată strict acestei învățări, denumită sistemul de cântec. La papagali, acest sistem este mai sofisticat.
Papagalii pot să vorbească mai multe limbi și pot chiar cânta. Aceste abilități le obțin prin imitarea stăpânului, ei neconștientizând ceea ce fac și zic.
Așadar, dacă un papagal te întreabă „ce mai faci”, acest lucru nu înseamnă că dorește să știe cum te simți, ci pur și simplu își imită stăpânul.
Iar dacă te întrebi de ce papagalii aleg să ne imite, răspunsul este simplu – vor să se integreze. Fie că vine vorba de integrarea într-un grup de păsări sau de oameni, ei vor să nu rămână pe dinafară, își folosesc abilitatea de imitare a sunetelor pentru a împărtăși informații importante cu restul cârdului și pentru a se integra în acesta.
Cât despre răspunsul câștigător, Mitică a răspuns: „Papagalii vorbesc pentru că nu pot ține supărarea în ei.” Din păcate, Mitică nu a răspuns la telefon, motiv pentru care premiul se va raporta pe 1 decembrie.
Apropo de asta, mâine, de Ziua României, kisomanii vor difuza doar muzică românească.