Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 6 decembrie - invitat Fly Project

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

De ziua lui Moș Nicolae, kissomanii au vorbit despre cadouri și i-au felicitat pe toți cei care poartă numele de Nicolae/Nicoleta sau derivate ale acestora.

Deja se simt și mai tare sărbătorile și mai avem 19 zile până la Crăciun și 25 de zile până la final de an.

Semnificațiile zilei:

Așa cum este bine știut în tradiția din România, azi serbăm Moș Nicolae, iar cei mici au primit cadouri în ghetuțe. Nicolae al Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, a fost arhiepiscop de Mira, în sudul Asiei Mici (Turcia de azi), în secolul al IV-lea.

Sfântul Nicolae este sfânt ocrotitor al multor țări (în special în Grecia și Rusia) și orașe, dar și al celor ce practică diferite meserii, ca de exemplu marinarii.

Biserica face prăznuirea Sfântului Nicolae pe 6 decembrie (data adormirii și praznic principal), precum și la 9 mai (mutarea moaștelor sale) și pe 29 iulie (data nașterii sale). 

Ce nu este bine să faci de Sfântul Nicolae, după cum susțin tradițiile:

  • să nu fii zgârcit
  • să nu te cerți cu nimeni
  • să nu uiți de cei săraci

În altă ordine de idei, azi mai avem și Ziua încalță-ți singur cu pantofi, dar și Ziua cuptorului cu microunde.

Ce evenimente au mai avut loc de-a lungul anilor, de 6 decembrie:

  • 6 decembrie 1865 – Statele Unite au adoptat Al Treisprezecelea Amendament al Constituției, prin care s-a abolit sclavia;
  • 6 decembrie 1916 – Puterile Centrale au ocupat Bucureștiul.
  • 6 decembrie 1768 - A fost publicată la Edinburgh,in Scotia, prima ediție a „Encyclopaedia Britannica”.
  • 6 decembrie 1877 - A aparut prima ediţie a ziarului Washington Post.
  • 6 decembrie 1877 - Inventatorul american Thomas Alva Edison a realizat prima înregistrare sonoră recitând „Mary had a Little Lamb”, la West Orange, New Jersey.
  • 6 decembrie 1892 - La Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg a avut loc premiera baletului „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski (libret Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann, coregrafie Lev Ivanov).

Ce preferă românii de Crăciun

Kissomanii au comentat o știre via ziare.com care spune așa: „Un studiu despre cum petrec românii de sărbători a arătat că peste 70% dintre aceștia pun pe primul loc bucuria celuilalt.

58% dintre români spun că de sărbători, una dintre activitățile principale este de a merge în vizită, iar mai mult de jumătate dintre tineri preferă să fie musafiri, potrivit celui mai recent sondaj despre activitățile și preferințele de Crăciun în țara noastră.

Activitatea cea mai importantă pentru 41% dintre respondenți este timpul petrecut cu familia.” Ce părere îți faci?

Taxă de Crăciun

În spiritul știrii de mai sus, Cătălin, Corina și Ciprian au comentat un alt material care vorbește despre o femeie din UK care cere o taxă invitaților săi la masa de Crăciun. „O mamă cunoscută drept „cea mai detestată femeie din Marea Britanie” este din nou în atenția publicului, de data aceasta pentru faptul că își taxează membrii familiei pentru a participa la cina de Crăciun organizată de ea.

Carla Bellucci a declarat că va percepe membrilor familiei ei aproape 200 de dolari pentru fiecare persoană la masa de Crăciun, considerând că ar trebui să fie compensată pentru efortul de a pregăti o masă pentru 15 persoane.

„Nu este ieftin să hrănești oamenii și de asemenea, durează mult timp să pregătești o masă frumoasă”, a spus femeia în vârstă de 42 de ani pentru Daily Mail.”

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „A”. Iulian din Câmpina a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la șapte din cele 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 70 de euro.

Concert caritabil MAGIC FM

Un moment special din matinal a fost anunțarea concertului caritabil Magic FM pentru achiziția primului avion ambulanță din Romania pentru copiii cu afecțiuni grave! Toți cei care vor să facă un gest frumos sunt așteptați pe 12 decembrie la Sala Palatului, de la ora 19:00. 

Liana Stanciu va modera un super-concert cu cele mai frumoase cântece de sărbători. Pe scenă vor urca Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru + artiștii: Alina Eremia, nAlexandra Stan, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Florin Ristei, Holly Molly, Horia Brenciu, INNA, Liviu Teodorescu, Miki K-pital, Minelli, Mihai Georgescu, Nicole Cherry, Olivia Addams, Wrs.

Spectacolul este cu atât mai special cu cât tot profitul realizat cu acest super-concert va fi donat Asociației Blondie și va contribui astfel la achiziția primului avion ambulanţă din România destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave, ce nu pot fi tratați la noi.

Succesul Fly Project a ajuns și în Times Square


Cea mai virală piesă din România în toată lumea, „Toca Toca”, a făcut 22 miliarde de vizualizari, doar de la începutul anului 2023. Recent a cucerit Asia cu un anime și a ajuns și în Times Square, New York. Celebrul loc din America este dedicat celor mai cunoscute branduri din lumea întreagă, care sunt promovate pe panourile uriașe de pe zgârie-norii emblematici.


Chiar și după 10 ani de când a fost lansată, oameni din toată lumea fac acest trend al dansului pe „Toca Toca”, din Asia, Africa și până în Europa. „Este cea mai iubită piesă Fly Project și a ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, iar pentru mine asta este cel mai bun lucru care se putea întâmpla cu muzica mea.

Melodia bucură oamenii din toată lumea și pentru asta am ales eu să fac muzică, pentru emoția pe care o stârnește în oameni. Faptul că acum am ajuns și în Times Square, unde sunt prezente cele mai tari branduri și cele mai mari personalitați din lume, este încă o confirmare că muzica poate trece orice barieră, dacă este iubită de oameni”, a spus Tudor.


După succesul cu „Copacabana”, artistul a lansat acum câteva zile noul single - „Morenita”, cea mai sexy piesă Fly Project de până acum, un mix de ritm și senzualitate, disponibil pe toate platformele muzicale și magazinele digitale).

DesKiss Dimineața - invitat Fly Project - 6 decembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:18:03

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.