Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 11 decembrie - invitat Andrei Ursu

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Emisiunea din această dimineață a început cu discuții despre fotbal, despre derby-ul CFR Cluj - FCSB. Până și Corina s-a implicat în dezbatere, iar când a găsit o portiță liberă, Ciprian a amintit ascultătorilor că mai sunt 14 zile până la Crăciun și 20 de zile până la Revelion. 

Semnificațiile zilei

Ziua de 11 decembrie vine cu multe semnificații, iar Ciprian le-a enumerat pe toate:

  • Ziua internațională a munților, ocazie cu care s-a urat la mulți ani colegului Ciprian Muntele, de la Rock FM.

Pe 11 decembrie se sărbătorește an de an Ziua Internațională a Muntelui. Aproximativ 15% din populația globului locuiește în munți, o zonă geografică furnizând cam jumătate din biodiversitatea lumii, care înlesnește aprovizionarea cu apă proaspătă către jumătate din umanitate. Conservarea acestor regiuni este factor cheie pentru dezvoltarea durabilă, așa cum este gândita de ONU ( declarata în 2002 data de 11 decembrie drept Ziua Internațională a Muntelui, celebrată pentru întâia oară în 2003).    

  • Ziua „nașterii” UNICEF (Adunarea Generală a Națiunilor Unite a decis înființarea UNICEF cu scopul inițial de a oferi ajutoare de hrană și asistență medicală copiilor din țările devastate de al Doilea Război Mondial).
  • Ziua pastelor făinoase în formă de inel 
  • Ziua aplicațiilor de mobil - drept urmare, kissomanii i-au întrebat pe ascultători ce aplicații mai au pe telefon, în afară de Facebook și Instagram. Răspunsurile au fost numeroase și câteva chiar surprinzătoare

După știri, Corina a vrut să afle mai multe despre cum va intra România parțial în Schengen, iar pentru asta a apelat la Kristin. 

Însă, chiar și pentru această intrare în Air Schengen, Austria pune mai multe condiții pentru România, iar acestea nu-s chiar floare la ureche. 

După ce s-a epuizat subiectul intrărilor parțiale în orice, Oprișan a ținut să povestească ascultătorilor despre Portocală, motanul botezat de turiști cu acest nume după culoarea blănii. Mulţi dintre pasionaţii drumeţiilor pe potecile masivului din Neamţ au parte, de câţiva ani, de întâlniri neaşteptate în zona vârfului Toaca. Le iese în cale Portocală, motanul vedetă deja, care trăieşte la aproape 2.000 de metri altitudine. S-a adaptat traiului de pe munte, deşi condiţiile nu sunt deloc prielnice.

De aproximativ patru ani, pisoiul a fost văzut pe la Cabana Dochia, la Cabana Meteo de la baza vârfului Toaca şi mai ales sus, la cota 1.904 metri, astfel că lui Portocală turiştii i-au spus „Micul străjer de pe Vârful Toaca“. Cum a ajus să vieţuiască tocmai pe cea mai înaltă creastă a masivului, nu se ştie. 

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „G”. Cătălin din Craiova a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din cele 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Secret Santa în FM

Până pe 15 decembrie ești invitat la un concurs Lidl de Secret Santa. Lucrurile sunt simple - ascultătorii trebuie să dea un mesaj cu persoana căruia vor să-i trimită un cadou și să spună de ce vor să facă asta.

Ulterior, după ce kissomanii au ales câștigătorul, acesta va fi sunat și întrebat cine crede că i-ar putea arăta afecțiunea așa. El va primi 500 de lei cash, iar persoana care a dat mesajul va primi un voucher Lidl de 200 de lei.

Magdalena, care a fost descrisă ca un om cu suflet bun, care-i învață pe cei din jur din înțelepciunea ei și e gata să sară în ajutor oricui la orice oră din zi, a primit cadoul de la vecina Alexandra, așa că ambele au plecat cu premii azi de la Kiss FM.

Invitatul emisiunii 

Andrei Urs a venit la Kiss FM pentru a cânta live noua lui melodie în limba română, „Hai, inimă!”. 


Apoi, el a rămas la povești alături ce Corina, Cătălin și Ciprian. 

„Am scris prima dată piesa pe țambal, abia apoi am făcut instrumentația mai modernă. Scriu la un album de muzică cu inspirație din romanțe”, a povestit Andrei. 

În ianuarie, Andrei a anunțat că va face un eveniment de lansare pentru albumul la care lucrează și care se intitulează „Cântece de inimă”. Acesta va conține romanțe, reinterpretări ale unor cântece mai vechi, românești sau internaționale: Cesaria Evora, Julio Iglesias, Andrea Bocelli, Gică Petrescu, Dan Spătaru etc.    


„Se întâmplă un fenomen foarte interesant. Am parcurs în ultimii 2 ani întreaga Europă și am observat că mi se întâmplă o apropiere din asta de casă, cu cât ești mai departe, cu atât te conectezi mai tare la ce ești tu de fapt, la rădăcini. Cred că de acolo a venit dorința!”, a mai spus Andrei.   

Corina i-a sugerat lui Andrei să lanseze albumul și pe vinil, iar ideea i s-a părut excelentă. 

De sărbători Andrei a spus că o să petreacă acasă, că și-a luat 8 tuia în ghiveci, pentru că nu vrea să mai omoare copaci, și că-i va avea aproape familia și prietenii.  

El a mai povestit și de ce și-a schimbat numele de scenă, dar și cum se va intitula următoarea piesă pe care o va lansa în ianuarie: 



DesKiss Dimineața - invitat Andrei Ursu - 11 decembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:20:08

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.