Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 13 decembrie - invitată ADDA

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

E miercuri, deci e a treia zi din săptămână cu vitamina 3C timp de 3 ore pe zi! Emisiunea de azi a început cu un Oprișan obosit, dar cu un Ciprian binedispus și o Corina pusă pe dans. 

E 13 decembrie, dar mai sunt 12 zile până la Crăciun și 18 zile până în 2024. 

Semnificațiile zilei

După ce s-au ascultat și citit mesaje de la ascultători, Ciprian a anunțat și care sunt semnificațiile zilei. 

  • Ziua Cacao - ciocolata are o istorie îndelungată.

Primele dovezi istorice despre folosirea de cacao provin de acum 5.000 de ani.     A fost descoperită de exploratorii europeni în America de Sud. Spaniolii aveau părerea că avea o aromă amară, neplăcută. De fapt, gustul pentru ciocolată se formează în timp. Abia când a fost introdusă în Europa și adoptată ca o băutură de lux de cei avuți, a început să fie îndulcită. Acest lucru a condus la inventarea ciocolatei cu lapte. În 1828, această ciocolată sub formă de pudră a fost disponibilă pentru consum. Curând după aceea, s-au dezvoltat bucățile de ciocolată și cacao fierbinte instant.

  •  Ziua tipografului
  • Tot pe 13 decembrie, 1983 - Poetul roman Nichita Stănescu, laureat al premiului Herder și membru post-mortem al Academiei Române, a încetat din viață la vârstă de 50 de ani.
  • Tot pe 13 decembrie 1981, Ciprian a anunțat că se năștea Amy Lee, solista trupei americane Evanescence. pianistă și mezzo-soprană, numită „Zeița Rock”.

Corina a anunțat că astăzi, după emisiune, echipa DesKiss Dimineața va pleca repede repede să filmeze tradiționalul colind Kiss FM de Crăciun. Apoi a dat citire și la câteva știri care au impresionat-o. 

Prima a fost despre cum senatorii români nu s-au speriat de un incendiu din sala de plen și au rămas să-și citească declarațiile politice. A doua a fost despre puiul „Puicuța Pițipoancă”.

„Cu codința ridicată și cu pieptul cam bombat, piți vine de la shopping cu un look ușor schimbat. Cadrul l-a tocat într-una de-a ajuns bietul cocoș și cu creasta ofilită și cu ouăle pe jos”, a citit Corina de pe etichetă.   

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „D”. Nicușor de la Suceava a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 6 din cele 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 60 de euro. 

Secret Santa în FM

Până pe 15 decembrie ești invitat la un concurs Lidl de Secret Santa. Lucrurile sunt simple - ascultătorii trebuie să dea un mesaj cu persoana căruia vor să-i trimită un cadou și să spună de ce vor să facă asta.

Ulterior, după ce kissomanii au ales câștigătorul, acesta va fi sunat și întrebat cine crede că i-ar putea arăta afecțiunea așa. El va primi 500 de lei cash, iar persoana care a dat mesajul va primi un voucher Lidl de 200 de lei.

Andrei, care a fost descris ca cel mai bun prieten și partener într-un proiect caritabil în care strângem bani pentru a ajuta peste 100 de bătrâni cu ochelari gratuiți, a primit cadoul de la prietenul Daniel, așa că ambii au plecat cu premii azi de la Kiss FM.

Invitata emisiunii ADDA 

ADDA a venit la DesKiss Dimineața pentru a cânta live noua ei piesă „M-ai iubit cândva”. 

Ea a rămas la povești cu cei 3 kissomani și a mărturisit că următoarea piesă o va lansa în februarie. A mai indicat că ianuarie nu e o lună prea bună pentru lansări, pentru că lumea e încă prin concedii, vacanță, după sărbători, cu gândul la altceva. 


De asemenea, ea a mai vorbit și că a terminat tratamentul pentru boala Lyme, dar că abia la începutul lui februarie se va testa pentru a afla dacă a intrat în remisie. 

După mult Moldamin, ADDA a spus că speră ca de ziua ei, în martie, să treacă pe MoldaVIN.


DesKissDimineața - invitată ADDA - 13 decembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:21:13

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.