Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 15 decembrie - gogoși furate și 10 zile până la Crăciun

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

O nouă dimineață cu zâmbete, muzică bună și energii pozitive.

Mai sunt 10 zile până la Crăciun și 16 zile până la final de 2023, așa că a venit timpul să luăm cadouri, să facem mâncăruri bune, să ne relaxăm și să ne gândim la ce dorințe avem pentru viitorul an.

Mesajele de la ascultători n-au întârziat să apară, iar kissomanii s-au bucurat de toate, dar mai ales de iubirea pe care o primesc de la publicul lor. 

Semnificațiile Zilei:

Pe 15 decembrie se întâmplă mai multe evenimente interesante, cum ar fi Ziua Internațională a Ceaiului, dar și Ziua Poartă-ți Perlele - ziua asta nu presupune neapărat să porți aceste podoabe, ci să îți afișezi mai degrabă valorile, atuurile individuale aidoma unor perle. Totodată, nu are de a face cu o „perlă” din lucrarea scrisă la BAC sau Capacitate, ori spusă în alte medii.

Tot azi avem și Ziua Păstorilor de pisici - după expresia americană „herding cats”, adică „păstoritul pisicilor”, referitoare la o sarcină sau o activitate extrem de dificilă, aproape imposibilă (în limbajul de zi cu zi, această expresie este adesea folosită pentru a evidenția dificultățile de a gestiona sau a conduce un grup de persoane sau lucruri care acționează independent, cu propriile lor idei și comportamente, fără a urma ușor direcțiile stabilite. Este adesea folosită în contexte în care se pune accent pe provocările gestionării unui grup divers sau necontrolabil).

Ziua Cercului Militar Naţional se întâmplă tot azi - în 1876 s-a înființat Cercul Militar al ofițerilor din garnizoana București, actualul Cerc Militar Național; Construcția Palatul Cercului Militar Național, sediu de astăzi al instituției, a început în anul 1911 și s-a încheiat în 1923.)

Iată ce s-a mai întâmplat azi, în diferiți ani:

  • 15 decembrie 1939 - La Atlanta , in statul american Georgia a avut loc premiera filmului „Pe aripile vântului”, unul dintre marile filme ale cinematografiei mondiale, realizat de regizorul Victor Fleming, avându–i ca protagoniști pe Vivien Leigh si Clark Gable.
  • 15 decembrie 1989 - La Timişoara au izbucnit primele manifestaţii antiregim comunist.
  • 15 decembrie 2002 - Pentru prima dată, România a fost nominalizată în cadrul galei Premiilor MTV Europa (Barcelona) prin introducerea secțiunii „Cel mai bun artist român”; câștigătoare a fost trupa „Animal X”.


Gogoșile furate

Cătălin, Ciprian și Corina au comentat o știre despre cum o gurmandă să fure 10.000 de gogoși care au fost „distruse.” Iată ce apare scris pe ziare.com: „O femeie în vârstă de 28 de ani a fost inculpată joi, în Australia, după ce a furat un camion care transporta 10.000 de gogoşi, relatează AFP. 

Vehiculul de livrări fără însemne ale mărcii a oprit să facă plinul la periferia Sydney, iar gurmanda a urcat la bord şi a plecat cu prada proaspătă. La mai bine de o săptămână după aceea, poliţişti au găsit vehiculul abandonat într-o parcare, la periferie.”

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „A”. Anca din Gorj a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din cele 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 90 de euro. 

Gone with the wind

Moderatorii au vorbit și despre cum pe 15 decembrie 1939 a avut premiera filmului „Pe aripile vântului”, câștigător a opt premii Oscar. Este o capodoperă a cinematografiei internaționale și merită urmărit și de cei tineri, așa cum semnalează Ciprian. Este filmul care ne-a dat celebra replică spusă de Scarlett O'Hara, interpretată de Vivien Leigh - „After all, tomorrow is another day.”


Secret Santa în FM

Până pe 15 decembrie ești invitat la un concurs Lidl de Secret Santa. Lucrurile sunt simple - ascultătorii trebuie să dea un mesaj cu persoana căruia vor să-i trimită un cadou și să spună de ce vor să facă asta.

Ulterior, după ce kissomanii au ales câștigătorul, acesta va fi sunat și întrebat cine crede că i-ar putea arăta afecțiunea așa. El va primi 500 de lei cash, iar persoana care a dat mesajul va primi un voucher Lidl de 200 de lei.

Doamna Maria a fost câștigătoarea și a reușit să ghicească că Larisa, nepoata ei, s-a gândit la ea. Ce frumos!

DesKiss Dimineața - 15 decembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:13:13

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.