Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 8 ianuarie - reîntoarcerea din vacanță, visul american, dar și mici de la prima oră

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

A început un nou sezon din emisiunea ta preferată, „DesKiss Dimineața!” 

Cei trei kissomani au fost prezenți în studio, unde au vorbit despre cum și-au petrecut vacanța, dar și despre concediul Corinei în America. Moderatoarea a fost la New York și Miami, de unde s-a întors cu vorba „mai frumos la noi pe Valea Doftanei.”

Băcanu a povestit despre cum a fost dezamăgită de SUA, deși subliniază cum în continuare este o țară care merită vizitată, dar ea s-ar fi așteptat la America din urmă cu 20/30 de ani. 

După ce le-a explicat ascultătorilor cum e cu formularul de viză și despre controalele de pe aeroportul din State, ea a zis că „nu s-a simțit niciunde mai tristă ca-n America”, un „stat care nu are grijă de cetățenii lui vulnerabili.”


Semnificațiile zilei

În primul rând, s-a vorbit despre numele lunii ianuarie - „Ianuarius” provine din latină și înseamnă „luna lui Ianus.”

Expresia are legătură cu zeul Ianus din mitologia romană. Se pare că acesta era un zeu care avea două chipuri: unul îndreptat către anul care tocmai se încheie și altul către anul care tocmai începe. Rolul acestei divinități era de a păzi porțile, fiind și un simbol al începuturilor.

În popor, luna ianuarie este cunoscută sub numele de „gerar” sau „ghenarie”.

Termenii dezvăluie întocmai condițiile vremii: temperaturi scăzute și ger constant. Tradiția populară mai spune și că în ianuarie se deschid cerurile.

Evenimente din 8 ianuarie:

  • Ziua Rotației Pământului
  • Ziua internațională a dactilografierii
  • Ziua de curățare a biroului

Iată ce s-a mai întâmplat pe 8 ianuarie, de-a lungul anilor:

  • 1324 - A decedat Marco Polo, celebru călător şi scriitor veneţian. Călătoriile sale din Europa în China lui Kublai Han au fost descrise în lucrarea „Călătoriile lui Marco Polo”; (n.15.09.1254).
  • 1642 - A murit Galileo Galilei, astronom, filosof, fizician italian, considerat unul din „părintii” ştiinţei moderne. (n.15.02.1564).
  • 1873 - S-a născut Iuliu Maniu, preşedinte al Partidului Naţional Român, apoi al Partidului Naţional Ţărănesc, prim-ministru în mai multe rînduri, opozant al regimului comunist.  (d. 1953).
  • 1942 - S-a născut Stephen William Hawking, matematician și fizician britanic, profesor la Universitatea Cambridge. (d. 2018).
  • 1979 - S-a născut la Calinesti, Arges, fotbalistul roman Adrian Mutu.
  • 1935 - S-a născut Elvis Presley, cântăreț și chitarist american, supranumit „regele rock-ului” (d. 1977)
  • 1947 - S-a născut David Bowie, muzician și actor englez. (d. 2016)

Românul și bagajele pe pârtie

Cei trei moderatori au comentat o știre care simbolizează cumva spiritul nostru românesc.

„Un turist a traversat două pârtii cu mașina, la Muntele Mic, în judeţul Caraş Severin, până a rămas blocat în zăpadă. El le-a explicat jandarmilor montani că a vrut să ajungă cât mai aproape de locul unde avea cazare. Este al doilea astfel de incident petrecut în ultimele zile la Muntele Mic. În urmă cu două zile, un taximetrist a intrat cu maşina pe pârtie, printre schiori, el explicând: „Cu cât îl duc mai departe pe client, cu atât este mai profitabil pentru mine”, apare notat pe hotnews.ro.

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „O”. Ramona a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din cele 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 90 de euro. 

Începe WinterKiss!

Din 12 ianuarie dăm startul la cele mai mișto petreceri de pe pârtii. KISS FM va fi prezent la Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina și Păltiniș, iar party-urile se vor auzi în fiecare sâmbătă și duminică, de la 19:00! Stai cu urechile pe noi!

Surpriza zilei!

Așa cum probabil te așteptai, nu au lipsit din emisiunea de azi discuțiile despre mâncare și dorințele de a slăbi (în special cele ale lui Oprișan), așa că Adi Hepaticus de la Terasa Obor a venit în studio, unde le-a adus moderatorulor mici calzi și delicioși. Bucuria kissomanilor se poate asculta în podcast-ul de mai jos.


Secrete de căsnicie

Corina, Ciprian și Cătălin au vorbit despre un studiu făcut în urmă cu peste 10 ani care spune așa - „secretul unei căsnicii lungi şi fericite stă în a dormi în paturi separate, spune un specialist în probleme de somn. Nu numai că nu vor mai exista probleme de cine ia în braţe pe cine, dar cuplul va avea şi un somn liniştit. Dormitul în paturi separate va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii celor doi, dar şi a relaţiei, întrucât somnul prost creşte şansele de infarct, boli de inimă, dar şi divorţ.”

Moderatorii au fost curioși să afle și de la ascultători sfaturi, iar mesajele nu au întârziat să apară, după cum poți asculta și tu mai jos:

DesKiss Dimineața - surpriza dimineții: Adiță Hepaticus (Terasa Obor) - 8 ianuarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:35:43

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.