Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 9 ianuarie - Corina Băcanu a împlinit un an la Kiss FM

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Cei trei kissomani au fost extrem de bine dispuși astăzi, deoarece Corina Băcanu a împlinit un an de Kiss FM, mai exact un an de când face radio și a completat gașca Deskiss. 

Ciprian și Cătălin au felicitat-o de la prima oră, iar ea a ținut să le mulțumească pentru susținere și prietenie. Moderatoarea a venit cu „cărniță la garniță”, așa cum a făcut și în urmă cu un an, la schimb cu „ficăciorii” băieților pe care-i „mănâncă” zi de zi.

Corina le-a transmis și cum „îi este dor de ei când sunt în vacanțe”, dar a mărturisit, fără urmă de ironie și sarcasm, cum a avut ce învăța în tot acest timp de la „doi mari profesioniști”, dar și cum este o „onoare” să lucreze alături de ei.

„Sunt fericită că mă trezesc la patru dimineața, fără voi nu aș fi reușit”, a spus ea.

Semnificațiile zilei

Ziua de 9 ianuarie vine cu o serie de evenimente interesante, din care amintim:

  • Ziua Internațională a Coregrafilor
  • Ziua în care te joci de-a Dumnezeu 
  • Ziua Cassoulet (inițial, hrană pentru țărani, cassoulet-ul francez poartă numele de oala în care este gătit: cassole d’Issel (se citeste: casol d’isel). Mâncarea își are originea în regiunea de sud-vest a Franței și este perfectă pentru zile reci de iarnă: fasole albă coaptă cu cârnați și alte cărnuri).
  • Ziua Învățării Cuvintelor 
  • Ziua Electricității statice
  • Ziua Poeziei la Muncă 
  • Ziua Planificării vacanței
  • Ziua înălțării balonului cu aer cald
  • Ziua Caiselor 

Iată ce s-a întâmplat pe 9 ianuarie de-a lungul anilor:

  • 9 ianuarie 1438 - Reprimarea sângeroasă a Răscoalei de la Bobâlna (1437 – 1438).
  • 9 ianuarie 1839 - Tehnica fotografică a daghereotipiei, denumită după inventatorul său, Louis Daguerre, a fost prezentată pentru prima oară de Academia Franceză de Științe. 
  • În 1829 artistul și farmacistul francez Louis J.M. Daguerre, a  creat un design de cameră complet nou si s-a asociat cu Joseph Nicéphore Niépce, un pionier al fotografiei preocupat de  fotochimie, pentru a-și dezvolta tehnologiile.

Aniversări:

  • 1941 - S-a nascut Joan Baez, cântăreață americană de folk. Este deseori numită „conștiința și vocea anilor ’60”; compozitoarea și activistă pentru drepturile omului Joan Baez. Joan Baez a concertat la Festivalul Woodstock din 1969
  • 1944 - S-a nascut Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin
  • 1959 - Se năștea Cristi Minculescu, solistul trupei Iris (ex Voltaj, ex Harap Alb, ex Lotus)
  • 1970 - Se năștea cântăreața belgiană Lara Fabian

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „Ț”. Lucian din Cluj a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 8 din cele 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 80 de euro. 

Începe WinterKiss!

Din 12 ianuarie dăm startul la cele mai mișto petreceri de pe pârtii. KISS FM va fi prezent la Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina și Păltiniș, iar party-urile se vor auzi în fiecare sâmbătă și duminică, de la 19:00! Stai cu urechile pe noi!

Dumnezeu pentru o zi

Pornid de la faptul că americanii sărbătoresc „Ziua în care te joci de-a Dumnezeu”, unde practic oamenii sunt încurajați să facă o faptă bună pentru cei din jur, kissomanii i-au întrebat pe ascultători ce ar face ei dacă ar fi Dumnezeu pentru o zi.

Mesajele nu au întârziat să apară, iar multe dintre ele sunt foarte interesante (de la pace în lume la un an în care politicienii să trăiască cu salariul minim pe economie), după cum poți asculta și tu în podcast-ul de mai jos.

Râsul-plânsul în Italia

Moderatorii au comentat o știre care sună cam așa: „Șoferul unei mașini funerare era să-și piardă viața după ce a rămas blocat în zăpadă, în încercarea de a ajunge la rude, într-o zonă muntoasă din Italia.

A fost angajat să aducă un sicriu din nordul Lacului Como, acolo unde o femeie a murit în urma unui accident de circulație, până în Milano, relatează Fanpage.it.

A profitat de ocazie și a vrut să-și viziteze rudele aflate în Piazza Brembana, o comună din provincia Bergamo. Între timp, însă, rudele femeii așteptau trupul neînsuflețit în biserica San Leonardo Murialdo din Milano.”

Zbor de la Băneasa la Otopeni

O altă știre care a ajuns subiect de discuție este despre un zbor de doar 10 kilometri, de la Băneasa la Otopeni.

„O aeronavă a operatorului aerian Ryanair care trebuia să aterizeze, luni seară, pe Aeroportul Otopeni a aterizat la Băneasa, dar compania a luat decizia de a nu debarca pasagerii.

Avionul a decolat apoi spre Otopeni, unde a ajuns cu o întârziere de două ore și jumătate. [...] Aeronava Ryanair a decolat către Otopeni la ora 20.52, iar zborul a durat 21 de minute. Distanța între cele două aeroporturi pe șosea este de 10.6 km.”




Emisiunea s-a încheiat pe good vibes și bucurie, nu înainte ca toată lumea să-i ureze „la mulți ani” Corinei!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.