Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române sau Ziua Micii Uniri

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Astăzi se împlinesc 165 de ani de la Unirea Țării Românești cu Moldova! Drept urmare, în timp ce tot românul a avut azi liber, kissomanii au fost prezenți la post și au început emisiunea din această dimineață cu melodia „Hora Unirii”.


De asemenea, Oprișan a dat și o mică lecție de istorie în stilul său caracteristic. 

De reținut:

• 24 ianuarie 1859 - Adunarea Electivă a Țării Românești s-a pronunţă pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, ceea ce a insemnat unirea in fapt a Principatelor Moldovei şi Munteniei si punerea temeliei României moderne.

• 24 ianuarie 1862 - Deschiderea primului Parlament unic al României la Bucureşti. Domnitorul Al.I.Cuza proclamă solemn, în faţa Adunărilor Moldovei şi Ţării Româneşti, “Unirea definitivă a Principatelor”, iar oraşul Bucureşti este proclamat capitala ţării. 


Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a fost și cea care a anunțat noul concurs al emisiunii, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a fost de la Alex: „Îmi doresc de la mine în anul acesta, 2024, să mă depășesc pe mine din punct de vedere educativ, să învăț mai mult, mai multe, îmi doresc să fac pasul căsătoriei după o relație de 14 ani, să încerc și sper să devin tată și, nu în ultimul rând, să petrec mai mult timp cu familia, pentru că timpul este scurt și prețios.” 

Corina a deschis și ghișeul de Whatsapp, iar kissomanii au vrut să afle de la frații români în ce domeniu activează dacă astăzi nu au liber și muncesc și ei.


Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „O”. Vasile din Năvodari a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 8 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 80 de euro.

Semnificațiile zilei 

Pe final de emisiune, Ciprian povestit ascultătorilor și despre celelalte semnificații ale zilei de 24 ianuarie.  

- Ziua Internațională a Educației

- Ziua Internațională a reciclării telefoanelor mobile - Motivul acestei schimbări a fost ziua a fost parte a unei campanii internaționale mai mari, numită "The Forest is Calling" / "Pădurea telefonează", un apel la acțiune încercând să crească conștientizarea despre efectele ample ale reciclării dispozitivelor mobile asupra populației de maimuțe din Republica Democratică Estică Congo. E o zi celebrată anual începând din 2017.

- Ziua aprecierii cutiei de bere - Prima cutie de bere a apărut după un test de piață atent făcut în Richmond, Virginia (SUA) în 1909, unde o companie americană ce producea cutii de aluminiu a avut ideea de a le folosi pentru ambalarea berii. Aceștia au fost primii care și-au dat seama că aceste cutii din aluminiu vor fi un avantaj pentru producătorii de bere. Spre sfârșitul anilor 1920, 2 mari producători de bere americani: Pabst și Anheuser-Busch și-au dat seama că interzicerea comercializării alcoolului - prohibiția americană - se apropie de final și au contactat din nou Compania Americană pentru Cutii de metal, iar în anii 30 deja cutiile cu bere erau pe piață. În 1963 a fost lansată prima cutie de bere cu inel.

- Ziua Internațională a hohotelor sau a râsului până te doare burta - Ar putea fi o zi dedicată promovării sănătății mentale și fizice prin râs. Râsul are beneficii dovedite asupra sănătății, cum ar fi reducerea stresului, îmbunătățirea dispoziției, stimularea sistemului imunitar și reducerea tensiunii arteriale. E o zi în cacre ni se reamintește latura veselă a existenței.

WinterKiss 2024

Frenezia WINTERKISS e în toi! Pe 7 pârtii importante din țară, în fiecare zi de sâmbătă până pe 2 martie, ai sky party Kiss FM. 

WinterKiss va fi în Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina, Păltiniș. Party-urile de pe pârtie se vor auzi pe radio în fiecare sâmbătă și duminică de la 7 seara.

Weekendul acesta suntem: 

Sâmbătă 27 - Poiana Brașov - Neacșu 

Duminică  28 - Straja: Partydul Kiss FM + MC Tom + Dj Emil Safta

DesKiss Dimineața - 24 ianuarie

DesKiss Dimineața, 01:14:28

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.