Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 25 ianuarie - rebeli, ninsoare interzisă și bărbați deghizați

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de joi a început pe energie bună și optimism, așa cum kissomanii și-au obișnuit ascultătorii. 

Cum azi se serbează „ziua persoanelor rebele”, Corina, Cătălin și Ciprian și-au dorit să afle când au fost oamenii rebeli recent, iar mesajele nu au ezitat să apară, după cum poți asculta și tu în podcast-ul de mai jos. 

Semnificațiile zilei:

  • Ziua Internațională a Persoanelor Rebele: Trezește rebelul din tine! (Potrivit Daily Mail, cercetătorii au constatat că măsura în care un om e rebel este direct proporțională cu dimensiunea cortexului orbitofrontal, situat în spatele ochilor. Cu alte cuvinte, să fii rebel e o trăsătură înnăscută, mai puțin influențată de mediul în care crește un copil sau de anturaj.)
  • Ziua Contrarului / Opusului sau Ziua Invers - această zi încurajează oamenii să facă lucrurile în mod opus sau invers față de cum le-ar face în mod normal, aducând un strop de amuzament și joc în viața lor. 
  • Ziua cafelei irlandeze - (1942: călătorii transatlantici care erau obosiți de condițiile reci și umede ale unei ierni irlandeze, datorită imaginației inovatoare a barmanului Joe Sheridan, urmau să aibă parte de o încălzire inedită, datorată unui amestec aproape decadent de whisky irlandez fin cu gustul și aroma irezistibile ale cafelei proaspăt preparate).  
  • Ziua Îmbrăcăminții în contrast - această zi încurajează oamenii să își exprime personalitatea și creativitatea prin combinații vestimentare, fără teama de a încălca regulile convenționale ale modei.
  • Ziua propriei camere
  • Ziua comemorării NASA


Iată ce s-a întâmplat pe 25 ianuarie, de-a lungul anilor:

  • 1595: Voievodul Ţării Româneşti, Mihai Viteazul, trece Dunărea, atacă şi arde Rusciuc şi capturează artileria otomană.
  • 1627: S–a născut Robert Boyle, fizician şi chimist britanic; este autor al legii care îi poartă numele, „legea Boyle”, potrivit căreia volumul unui gaz variază invers proporţional cu presiunea (m.30.12.1691).
  • 1825: S-a nascut Ion Bălăceanu, politician şi memorialist român, fost ministru de externe; (d. 22 decembrie 1914). Ion Bălăceanu a fost primul diplomat român căruia i-a fost recunoscut statutul de ambasador (reprezentant al unui stat suveran), la 11 septembrie 1878, de către Austro-Ungaria.
  • 1858 - „Marșul nupțial” al compozitorului Felix Mendelssohn devine marșul popular al nunților după ce este cântat la căsătoria fiicei reginei Victoria, Victoria, cu Friedrich al Prusiei.
  • 1864 - A fost inaugurat Spitalul Colentina din București. Spitalul Colentina a luat fiinta in anul 1858 cand printul Scarlat Ghica hotaraste ctitorirea asezamantului medical denumit la acea vreme „Noul Pantelimon” pe un teren de 8,73 ha, donat de domnitorul Grigore Ghica.
  • 1882 - S-a născut scriitoarea britanică Virginia Woolf ; (m.28.03.1941).
  • 1909 - Premiera, la Dresda a operei „Electra”, de Richard Strauss (libretul de Hugo Hofmanstahl, după piesa lui Sofocle).
  • 1924 - In Franţa, la Chamonix, au început primele Jocuri Olimpice de iarnă. 
  • 1944 - S-a nascut Ion Dolanescu, cântăreț român de muzică populară 
  • 1949: Au fost acordate primele premii muzicale Emmy. Premiul Emmy este un premiu american de televiziune considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie.

Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a fost și cea care a anunțat noul concurs al emisiunii, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a fost de la Nicoleta: „În 2024, îmi doresc din tot sufletul să-mi fie răsplătită munca alături de copilul meu care are autism și care, în ciuda tuturor piedicilor și descurajărilor, a ajuns în clasa a XII-a. Anul ăsta are BAC-ul și ar fi super să-l ia.”

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „M”. Corina din Argeș a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 8 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 80 de euro.

Ce nu face omul din iubire?

Moderatorii au comentat o știre care sună cam așa: „Un tânăr de 26 de ani, pe nume Angrez Singh, a fost arestat după ce s-ar fi deghizat în iubita lui, astfel încât să poată susține un examen în locul ei, așa cum se vede în fotografiile care devenit virale online, scrie New York Post.

„A încercat să intre în sala de examen schimbându-și aspectul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Manoj Kumar, pentru Jam Press despre acest caz.

Singh a încercat să susțină un examen de angajare în locul iubitei lui, Paramjit Kaur, în vârstă de 34 de ani, la școala publică DAV din Kotkapura Punjab la începutul acestei luni, a raportat Indian Express. Se pare că femeia a picat anterior examenul necesar pentru a deveni lucrător medical.”




Ninsoarea interzisă

O nouă știre care a ajuns să fie comentată ON AIR vine de pe adevărul.ro și sună așa: „Un primar din nordul Franței a emis un ordin prin care interzice să mai ningă în comună, exasperat de reclamațiilor localnicilor. Alesul este foarte mândru de efectul decretului său municipal, pe care intenționează să-l afișeze peste tot.”

Ce zici de o astfel de treabă?

N-aduce anu' ce aduce Băcanu

Corina a povestit o întâmplare din viața personală, iar apoi le-a cerut sfatul ascultătorilor. Ea a vorbit despre cum merge cu fiul ei de patru ani și jumătate la înot, la bazinul unei facultăți de stat, unde există două vestiare, de femei și de bărbați.

Cum inițial s-a iscat o discuție cu privire la vestiarul de fete, că nu e ok să intre acolo un băiat, Corina l-a dus pe copil, după ce a ieșit din bazin, la bărbați, iar cât timp îl usca și încerca să-l îmbrace, a dat de un bărbat gol acolo.

A ieșit cu copilul, s-a dus înapoi la femei, unde cel mic a văzut femei goale. Toată pățania (pe care o poți asculta în podcast-ul de mai jos) a făcut-o pe Corina să-i întrebe pe oameni - ei ce fac în astfel de situații? Unde duc copilul să-l schimbe?

DesKiss Dimineața - 25 ianuarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:17:54

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.