Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 26 ianuarie - Micutzu a venit în studio

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de vineri a început cu multă energie, mai ales că „mâine e SÂMBĂTĂ!” 

Corina, Ciprian și Cătălin au citit mesaje de la ascultători și au trecut rapid la evenimentele din ziua de 26 ianuarie.

Semnificațiile zilei:

  • Ziua Tocăturii de Arahide (un dulce crocant, făcut în principal din arahide și zahăr caramelizat) 
  • Ziua Aprecierii Burghiului Dentar (puțini pacienți ar crede că burghiul dentar trebuie sărbătorit. Este un fapt însă că, de-a lungul anilor, acest dispozitiv a devenit din ce în ce mai sofisticat, precis și eficient. Ca rezultat, stomatologii pot efectua proceduri în mai puțin timp și supunând pacienții lor la o suferință mai mică decât în vremurile anterioare. Burghiul modern minimizează, de asemenea, deteriorarea dinților și gingiilor din jur atunci când se efectuează orice procedură dentară. Cercetătorii continuă să investească timp în dezvoltarea unor burghie dentare și mai avansate, astfel încât tratamentele dentare să poată deveni cu adevărat fără durere.)  
  • Ziua Internațională a Vămilor
  • Ziua Internațională a Educației pentru Mediu
  • Ziua Distracției la Locul de Muncă
  • Ziua Sucului Verde

Iată ce s-a întâmplat pe 26 ianuarie, de-a lungul anilor:

  • 1699 - Prin Tratatul de la Karlowitz (26 ianuarie 1699) (azi în Serbia), dintre Sfântul Imperiu Roman și Imperiul Otoman, Principatul Transilvaniei intră sub stăpânirea Curții de la Viena.
  • 1788 - Întemeierea primei colonii engleze în New South Wales; Ziua Națională a Australiei.
  • 1790 - Premiera, la Viena, a operei comice „Cosi Fan Tutte”, a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart – nascut 27 ianuarie 1756, Salzburg, decedat 5 decembrie 1791, Viena, compozitor german și austriac, unul din cei mai prodigioși și talentați creatori în domeniul muzicii clasice.
  • 1865 - În România guvernul Mihail Kogălniceanu demisionează. Cu concursul lui Kogălniceanu, regimul autoritar impus de Cuza a reușit să promoveze o serie de reforme, introducând codul napoleonian, educație publică și monopoluri de stat asupra alcoolului și tutunului. În paralel, regimul a devenit instabil și contestat din toate părțile. La începutul lui 1865, domnitorul a intrat în conflict cu principalul său aliat, Kogălniceanu, pe care l-a demis la scurt timp.
  • 1905 - Se descoperă în Africa de Sud cel mai mare diamant din lume, Cullinan. În stare brută cântărea 3.025 carate si 621 g.
  • 1921 - S-a nascut Emil Lerescu, compozitor român („Corn de vînătoare”, „Fluturaşul”, „Alai de nuntă”); (d.2004).
  • 1921 - S-a născut japonezul Akio Morita, inventatorul „Walkman-ului”, cofondator, în 1946, alături de Masaru Ibuka, al holdingului electronicii „Sony”; (m.03.10.1999).
  • 1957: Premiera filmului „La Moara cu noroc”, ecranizare de Victor Iliu după nuvela lui Ioan Slavici, o reușită a cinematografiei românești

Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a fost și cea care a anunțat noul concurs al emisiunii, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a fost de la Cristina: „Pentru 2024 îmi doresc așa - să scap de gândurile și stările negative în care mă regăsesc adesea și de oamenii care mă țin în astfel de stări, să redescopăr joaca alături de copiii mei, să citesc cărți și pentru mine, nu doar pentru copii, să învăț să merg cu bicicleta, nu de alta, dar deja cei mici sunt înnebuniți după plimbările cu bicicleta, iar eu sunt sătulă să tot alerg după ei, să mai las deoparte telefonul și să stau pur și simplu să nu-mi încarc mintea cu lucruri inutile, să reînvăț să fiu eu iarăși, veselă și plină de viață.”

Corina a fost extrem de emoționată cât timp a citit acest mesaj, iar la final l-a rugat pe Ciprian să-l termine. Ea a menționat cum mamele uită de multe ori să fie „ele”, deoarece se dedică „mulți, mulți ani” celor mici, iar Dinu a completat prin a spune că, de fapt, „fiecare zi este a mamelor.”

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „M”. Emilian a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

WinterKiss 2024

Frenezia WINTERKISS e în toi! Pe 7 pârtii importante din țară, în fiecare zi de sâmbătă până pe 2 martie, ai sky party Kiss FM. 

WinterKiss va fi în Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina, Păltiniș. Party-urile de pe pârtie se vor auzi pe radio în fiecare sâmbătă și duminică de la 7 seara.

Weekendul acesta suntem: 

  • Sâmbătă 27 - Poiana Brașov - Neacșu 
  • Duminică  28 - Straja: Partydul Kiss FM + MC Tom + Dj Emil Safta

Concurs ING

ING România ne susține anul acesta să facem party-urile și mai și! Kissomanii i-au provocat pe ascultători să facă o poezie scurtă cu termenul STRAJA, iar câștigătorul va primi o pereche de ochelari de schi. Câștigătorul a fost Eric, care a scris: „Din dulap îmi iau clăparii/îmi mai trebuie ochelarii/am făcut un ciubuc/mâine la Straja mă duc.”

Invitatul zilei - Micutzu

Micutzu a venit în studio, unde și-a promovat cel mai recent film al său, „Klaus & Barroso.” Producția se află pe primul loc în topul încasărilor din România, după primul weekend petrecut în cinematografe, conform cifrelor publicate de Cinemagia.

Sinopsis:

Ca să plătească o datorie urgentă, Klaus, un barman combinator, organizează cu ajutorul fratelui său, Barroso, un bodyguard iute la mânie, o petrecere a burlacilor fără știrea patronilor. Invitații sunt o adunătură colorată de corporatiști, fiecare cu frustrările și obsesiile lui. Petrecerea clandestină merge din rău în mai rău iar cei doi frați sunt presați să găsească soluții pentru fiecare personaj nou-apărut.


Comediantul a fost prezent în studio de la ora 8 dimineața, așa că Ciprian și Cătălin l-au întrebat ce-l animă într-o zi în care a fost nevoit să se trezească la 6.

„Chiar m-am trezit la 6, deoarece fac o oră până aici, iar gândurile mele au fost - sper să merite”, a spus el. Corina în schimb a avut pentru el două întrebări, puse de prietenele ei de pe grupul de Whatsapp - prima dacă are o relație și a doua, dacă da, de ce nu-și pune statusul pe Facebook. Cosmin a răspuns că are o relație și că nu mai crede în statusuri pe Facebook: „Acum căsătoria nu mai ține, dar statusul.”

Întreaga discuție, în podcast-ul de mai jos.

Citirea palmei în școli

Kissomanii au citit o știre care sună așa: „Inspectoratul Școlar Județean Cluj a prezentat cu fast un proiect-pilot numit „Încotro? Eu?”, care vizează orientarea elevilor în carieră prin citirea palmei, cu un aparat neurostimulator. Proiectul a fost prezentat marți, 23 ianuarie, de către Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj.

Inițiativa vizează o modalitate nestandardizată de a evalua abilitățile native ale copiilor. În mod obișnuit, profilul vocațional este stabilit de psihologi care evaluează răspunsurile trecute de elevi într-un chestionar.” Întreg materialul îl găsești aici. Apropo, tu ce părere ai despre asta?

De ce mai ajung oamenii la spital

O nouă știre care a ajuns pe agenda zilei vine de pe adevărul.ro și scrie așa: „Medicul-șef al UPU Suceava, dr. Liviu Cîrlan, a explicat pentru Monitorul de Suceava că într-o zi sunt consultați 270 de pacienți, iar luni se prezintă mereu peste 300 de persoane, dintre care circa 80 nu sunt cazuri de urgență.

Săptămâna trecută, de exemplu, la UPU s-a prezentat un sucevean care le-a spus medicilor că a venit fiindcă a visat urât.

„A fost întrebat de colegi dacă mai are și alte probleme și a spus că nu, doar atât, a visat urât. Altul a venit fiindcă i s-a ridicat părul pe abdomen când se uita la televizor. Se electrizase cu telecomanda, dar nu și-a dat seama”, a explicat medicul.”

Concurs NIVEA

„Așa cum îți pregătești echipamentul pentru ski, așa trebuie echipată și pielea pentru vânt, soare... cu NIVEA! Dar dacă nu ai echipament de ski, poți câștiga unul complet de la NIVEA, la Deskiss Dimineața! Complet, adică: geacă, pantaloni, cască și placă de snowboard! Valoarea premiului depășește 1.000 euro”, au spus moderatorii. 

Câștigătorul? Cel care povestește cea mai faină și amuzantă experiență trăită pe pârtie!

Astăzi a câștigat Andrei, cel care a notat mesajul: „Acum câțiva ani, pe snowboard, am sărit atât de sus, încât la aterizare m-am trezit fix lângă pat! Visasem.”

DesKiss Dimineata 26 ianuarie 2024 invitat Micutzu

DesKiss Dimineața, 01:19:46

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.