Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 31 ianuarie - ce nu ai mânca niciodată și cum e să fii mamă de băiat

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Și emisiunea din această dimineață a început cu voie bună, bancuri de pe vremuri și mic dejun inclus.  

Apropo de mâncat, ghișeul de Whatsapp a fost deschis de Corina, iar întrebarea pentru ascultători a fost:  Ce nu ai (mai) mânca niciodată?


Dintre răspunsuri, amintim: piftie, varză de Bruxelles, salată de conopidă, măsline, ciorbă de burtă, creier pane, sângerete. 

Semnificațiile zilei 

Ciprian a anunțat că astăzi, 31 ianuarie, sărbătorim următoarele: 

- Ziua Ciocolatei Calde - Băutură groasă, mătăsoasă, de obicei înăbușită în frișcă - plăcere în stare pură. 

- Ziua Internațională a Zebrei - Ziua Internațională a Zebrei a fost fondată de un consorțiu de organizații, precum Grădina Zoo Smithsonian și Institutul Biologiei Conservării, cu scopul de a crește conștientizarea și eforturile făcute pentru prezervarea speciei și a mediului său natural.

- Ziua scotch-ului - Prin anii 1920, când mașinile trebuiau vopsite în două tonuri, iar secțiunile trebuiau separate pentru a se face acest lucru, era dificil. Așa a ajuns Richard Drew, care lucra pentru o companie ce producea șmirghel, să creeze banda scotch. Astăzi, această invenție versatilă este folosită pentru a lipi orice și e în orice casă sau companie.

- Ziua „Inspiră-ți Inima prin Artă” - Este ziua în care suntem îndemnați să punem preț pe activități artistice: vezi o piesă de teatru, mergi la un muzeu, ascultă un concert… Arta ne poate atinge sufletele și poate avea un impact de durată.

- Ziua „Îmbrățișează un economist” - Această zi încureajează afecțiunea …pentru economiști, ceea ce se mai poate traduce și prin faptul că ne încurajează să aflăm mai multe despre economie și despre modul în care ne afectează.

- Ziua „Mănâncă varză de Bruxelles” - Varza de Bruxelles e socotită superaliment; numită și varză ornamentală, este o legumă foarte versatilă.

- Ziua „de-a-ndoaselea” - Această zi este adesea marcată printr-o abordare ludică, în care oamenii își schimbă obiceiurile și fac lucrurile într-un mod „de-a-ndoaselea”. Acest eveniment poate include activități precum purtatul hainelor pe dos, mâncat de desert la felul principal sau chiar de a aborda situațiile dintr-o perspectivă inversată.

Ce s-a întâmplat pe 30 ianuarie, de-a lungul anilor:

- 31 ianuarie 106 - Se termină reconstrucția podului peste Dunăre (cu o lungime de 1135 m) la Drobeta, de către Apolodor din Damasc.

- 31 ianuarie 1769 - S-a născut Andre-Jacques Garnerin, inventatorul parasutei; (d.18 August 1823). La 22 octombrie 1797 a efectuat în premieră mondială o săritură cu parașuta dintr-un balon A aterizat în siguranţă în faţa unei mulţimi speriate, care credea că isi va pierde viata.

- 31 ianuarie 1797 - S-a născut la Viena, compozitorul austriac Franz Peter Schubert; (d. 19 noiembrie 1828).

- 31 ianuarie 1834 - Se deschide, la București, Școala de muzica vocala, de declamație și literatura a „Societații Filarmonice”.

- 31 ianuarie 1844 - Emanciparea țiganilor aparținând așezămintelor bisericești și mănăstirilor de către Mihail Sturdza, Domnul Moldovei (1834-1849). La 14 ianuarie 1844, au fost eliberați și țiganii robi ai statului.

- 31 ianuarie 1853 - A fost inventat laptele praf. Inventatorul american Gail Borden Jr. ( 9 noiembrie 1801- 11 ianuarie 1874) pune la punct procedeul de obtinere a laptelui praf. Invenţia lui va avea un succes foarte mare laptele praf fiind folosit pentru hranirea soldaţilor, câţiva ani mai târziu, în timpul războiului civil american(1861-1865).

- 31 ianuarie 1920 - Se inaugureaza Universitatea din Cluj, deschisa de Consiliul Dirigent al Ardealului in prezența Regelui Ferdinand I.

- 31 ianuarie 1955 - S-a născut Virginia Ruzici, jucătoare română de tenis. Originară din Câmpia Turzii, a devenit jucătoare profesionistă în 1975. Virginia Ruzici a câștigat 14 titluri la simplu în cariera sa, incluzând unul de Grand Slam, la Roland Garros (Paris) în 1978.

- 31 ianuarie 1961 - Americanii il lanseaza pe o orbita circumterestra pe cimpanzeul Ham. Acesta a fost trimis la bordul unei nave Mercury si s-a intors nevătămat. După zbor Ham a fost încredinţată Gradinii zoologice din Washington. A murit in anul 1983 la respectabila varsta de 27 de ani. Datele obtinute din zborul incununat de succes al lui Ham, au permis NASA sa trimita un om în spaţiu. Patru luni mai târziu, Alan Shepard, primul cosmonaut american a fost trimis in spaţiu.

- 31 ianuarie 2010 - Avatar devine primul film cu încasări de peste 2 miliarde de dolari la nivel mondial.

- 31 ianuarie 2020 - Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, după 47 de ani ca stat membru, din 1 ianuarie 1973 (în Comunitatea Economică Europeană).

Aniversări muzicale:

• 31 ianuarie 1953 - S-a născut Ovidiu Lipan „Țăndărică”, muzician român, fost membru al grupului „Phoenix”.

• 31 ianuarie 1981 - S-a născut Justin Timberlake, cântăreț american.


Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a anunțat și astăzi concurs Hochland, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a venit de la Ionuț - „Bună dimineața, vitaminelor! De la anul 2024 îmi doresc să fac mai mult și să spun mai puțin. Așa cum Henry Ford bine spunea, nu poți clădi succesul numai pe baza a ceea ce intenționezi să faci”. 

O știre care ne lasă fără aer 

Oprișan a citit o știre flatulentă, iar Ciprian a avut grijă să aibă și efectele sonore necesare:  


Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „A”. Mihai a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 90 de euro.

Mamă de băiat

Fiind mamă de băiat, Corina a vrut să-i anunțe pe cititori cum e această experiență, mai ales că a dat peste un articol pe totuldespremame.ro cu 29 de adevăruri gol-goluțe pentru mamele de băieți.

„Ești regina lor - Cât sunt mici, copiii au nevoie de iubire și mângâiere. De asta au fost create mamele. Însă tu, ca mamă de băiat, ai ceva în plus – ești centrul universului pentru ei. Ești prima lor dragoste. Regina lor. Până la o anumită vârstă, ei chiar cred că știi totul. Dar asta nu va însemna neapărat că te vor asculta… Sunt puține lucruri pe care un băiat nu le va face pentru mama lui, să ții minte asta! Va trebui să pui deoparte tot ce se poate sparge de prin casă - Când crești băieți, indiferent de câte ori repeți „Fără mingi în casă!“, mingile și alte lucruri care zboară, aterizează, sar ajung într-un mod misterios în interior. Pentru a-ți salva vazele, statuetele sau mai știu eu ce alte obiecte casante, pune-le deoparte câțiva ani. Ca mamă de băiat ar fi de preferat să înceapă să-ți placă decorul minimalist pentru o perioadă”, a citit Corina din articolul respectiv. 

Melodia care aduce Nostalgia 

Corina a ales Amy Winehouse cu Back to Black. 


Oprișan a ales The Craberries cu Zombie.  


Ciprian mers pe mâna lui Justin Timberlake, sărbătoritul acestei zile:


Ascultătorii au sunat și au votat piesa aleasă de Ciprian. 

DesKiss Dimineata 31 ianuarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:23:24

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.