Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 5 februarie - Irina Rimes și Ratonul buclucaș

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În această dimineață, vitaminele au început săptămâna cu gândul la sfârșit.. de an. Asta pentru că Ciprian a anunțat încă din primele minute că mai sunt 330 de zile până la Revelion.

De asemenea, pentru că am intrat în luna dragostei, au fost anunțate și codurile pentru concursul  Kiss4Love.  

Tot pe început de emisiune, Oprișan a amintit că în weekend s-a confruntat cu o dilemă despre o nouă modă în București: mersul la magazin în halate de molton cu picățele și șlapi roz, la -4 grade. 

Corina a mărturisit că ea se duce la supermarket merge în rochia cu spatele gol. Ascultătorii au răspuns și ei la întrebarea lui Oprișan, dacă și la ei în oraș / cartier există moda aceasta. Așa a descoperit că nu e o modă, ci o adevărată „pandemie”. 

Semnificațiile Zilei

Ciprian a anunțat și că ziua de 5 februarie are foarte multe semnificații: 

- Ziua mondială a cremei de alune (Nutella) - #WorldNutellaDay a fost fondată de Sara Rosso, o bloggeriţă americană care locuieşte în Italia, şi a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2007. Sara a creat o pagină neoficială de fani numită World Nutella Day, iar iubitorii acestei creme dulci au început să sărbătorească, împărtăşind imagini, idei şi reţete pe reţelele de socializare: astfel, a apărut Ziua Mondială Nutella.

- Ziua Meteorologilor - Data marcării zilei este aleasă cu precizie și coincide cu aniversarea naşterii unuia dintre primii observatori ai vremii din Statele Unite, John Jeffries, la 5 februarie 1744. Jeffries, medic de profesie, a făcut măsurători ale vremii în fiecare zi, începând cu anul 1774 şi le-a înregistrat în oraşul Boston, Massachusetts. John Jeffries a fost şi prima persoană care a efectuat primul zbor cu balonul, în 1784, deasupra oraşului Londra, cu scopul de a colecta date ştiinţifice privind vremea la altitudini mai mari.

- Ziua Pârțurilor 🙃 - Eliberarea de gaz natural din corpul uman, o întâmplare obișnuită, dar uneori plină de umor, este doar o parte a vieții. Flatulența apare chiar și in documente istorice, inclusiv scrieri despre un pârț vrăjmaș care a determinat tăierea urechilor și nasului unui bărbat în Egiptul Antic. Sau o poveste despre un soldat roman care și-a ridicat tunica și a eliberat un pârț, declanșând o revoltă de masă și moartea a mii de oameni. Flatulența poate fi periculoasă. Azi, te poate da jos din avion de exemplu.

- Ziua Fondue de Ciocolată - O zi a …devoțiunii. Fructe înmuiată în baie de ciocolată… De fapt, un premiu ar trebui să îi revină celui care a fost prima persoană care a introdus un baton de ciocolată în oala de fondue, care inițial era dedicată topirii bucăților de brânză. Această persoană a fost proprietarului unui restaurant elvețian din New York-ul anilor 1960, Konrad Egli.

- Ziua în care faci duș cu un prieten 🙂 - Această sărbătoare ciudată a fost sărbătorită pentru prima dată în 2015 ca o modalitate de a promova conservarea apei și de a încuraja oamenii să se relaționeze cu prietenii lor printr-o activitate neconvențională.

- Ziua Mondială a Reiki pentru animale - Această zi a fost creată în 2015 de Kathleen Prasad, o profesoară și autor renumită de Reiki pentru animale, pentru a onora practica utilizării energiei Reiki pentru bunăstarea animalelor. Reiki este o tehnică japoneză străveche care promovează relaxarea și reducerea stresului, ajutând la vindecarea fizică și emoțională.

- Ziua Fluturelui Monarh 

- Ziua Primulei

Ce s-a întâmplat de-a lungul anilor pe 5 februarie:

- 5 februarie 62 – Orașul Pompeii a fost lovit de un cutremur catastrofal, cu 17 ani înainte de a fi distrus de erupția Vezuviului.

- 5 februarie 1601 - Baba Novac, vestit haiduc sârb, căpitan al lui Mihai Viteazul, este ars pe rug, in piața Clujului, de către nobilii maghiari.

- 5 februarie 1840 – S-a născut in Statele Unite, inventatorul Hiram Steven Maxim; (d.24 noiembrie 1916). Printre invențiile sale se numără mitraliera.

- 5 februarie 1851 – S-a născut Ștefan Hepites, fizician si meteorolog, membru al Academiei Române; a înființat, în 1878, prima stație meteorologica româneasca, iar în 1884 a creat prima stațiune meteorologica la București, la Școala de Agricultură de la Herăstrău, mutata în 1888 la Filaret.

- 5 februarie 1852 - Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia, unul dintre cele mai mari și vechi muzee din lume, este deschis publicului.

- 5 februarie 1878 - S-a născut André Citroën, pionier al automobilelor franceze (d. 1935)

- 5 februarie 1905 - A avut loc premiera piesei “Manasse” de Ronetti Roman, la Teatrul Național din București, cu Constantin Nottara în rolul principal.

- 5 februarie 1956 – Iau sfârșit Jocurile Olimpice de iarna de la Cortina d’Ampezzo, Italia. Au participat reprezentanții a 32 de națiuni. 821 atleți (134 femei si 687 bărbați), s-au întrecut in 24 de probe olimpice, intre 26 ianuarie si 5 februarie.

- 5 februarie 1965 – S-a născut Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor.

- 5 februarie 1979 – Are loc premiera filmului “Nea Mărin Miliardar” în regia lui Sergiu Nicolaescu, avândul-l în rolul principal Amza Pellea.

- 5 februarie 1985 – S-a născut fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo. 

- 5 februarie 1990 – A fost înființat la București Muzeul Țăranului Român, continuatorul muzeului de etnografie, artă națională, artă decorativă și industrială, inaugurat la 1 octombrie 1906, director fiind numit pictorul Horia Bernea.

Aniversări (muzicale)

-5 februarie 1992 - Neymar da Silva Santos Júnior/ este un fotbalist brazilian;

- născut pe 5 februarie 1985 - Cristiano Ronaldo/fotbalist portughez;

• 1969: Se năștea muzicianul american Bobby Brown

KISS4LOVE

Suntem deja în al patrulea an în care lansăm campania noastră tradițională de Valentine's!

Cuplurile care doresc să câștige o croazieră de șapte zile pe Marea Mediterană sunt rugați să se înscrie aici, până pe 5 februarie. 

Premiul include vacanța, cazarea (cabină dublă cu balcon), toate mesele incluse, zborurile și transferurile de la aeroport. Premiul are o valoare de 4000 de euro. 

Dacă îți place ideea, tot ce ai de făcut este să asculți codurile pe care le vor da DJ-ii și să le înscrie în formularul de concurs! Ce zici, te bagi?

Ratonul buclucaș

Oprișan i-a anunțat pe ascultători că pentru el știrea zilei este despre un raton care a făcut ravagii la propriu în Toronto. 

„Un raton curios s-a jucat cu echipamentele de electricitate din Toronto şi a întrerupt curentul electric pentru mii de oameni din centrul localităţii canadiene, joi seară, informează Reuters”, a citit Oprișan.  

Ratonul a oprit luminile semafoarelor din cel mai mare oraş al Canadei şi a blocat mai multe persoane în lifturi. Echipele care au investigat întreruperea au stabilit că mamiferul nocturn a intrat în contact cu echipamentele dintr-o staţie din centrul oraşului Toronto, a anunţat compania de utilităţi Hydro One pe reţelele de socializare. Întreruperea curentului electric a afectat zone aflate la aproximativ 2 kilometri de emblematicul turn de telecomunicaţii CN Tower şi a lăsat aproximativ 7.000 de persoane în întuneric timp de peste două ore. 

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „M”. Cristina a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 100 de euro.

Invitata emisiunii - Irina Rimes 

Irina Rimes a venit în studioul Kiss FM pentru a cânta live și în premieră absolută piesa „Ultima”.  


După momentul live, Irina a rămas la discuții cu Oprișan, Ciprian și Corina.


Irina a mărturisit că nu a făcut această piesă pentru ea, ci că pentru Theo Rose sau Nicole Cherry, dar pe parcurs s-a îndrăgostit de ea și a decis să rămână la ea. 

„Nu mai voiam să scot o piesă tristă, mi se pare că sunt destule piese triste și, în general, ce se întâmplă în lume e cam trist. Dar n-am putut să mă abțin așa că am făcut-o și pe asta și am zis că asta e ultima piesă tristă... pe anul ăsta”, a povestit Irina. 

Irina a mai recunoscut că are un proiect nou pe care l-a început în Franța, dar că e un work in progress și nu vrea să dea acum prea multe detalii. 

Însă, a acceptat să cânte live în Franceză un cover după piesa Nataliei Imbruglia, „Torn”. Iată momentul mai jos:  


Întreaga emisiune de astăzi o poți asculta mai jos:

DesKiss Dimineata 5 februarie 2024 invitată Irina Rimes

DesKiss Dimineața, 01:23:43

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.