Cool Stuff

Ce se întâmplă cu sănătatea regelui Charles și de ce Prințul Harry va merge să-l vadă

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer.

Cei de la Buckingham Palace au dezvăluit la începutul săptămânii cum monarhul în vârstă de 75 de ani a fost diagnosticat cu „o formă de cancer”, motiv pentru care-și va amâna angajamentele publice.

Vestea vine la 18 luni după ce a fost încoronat, după moartea Reginei Elisabeta. Prim ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că boala monarhului a fost „descoperită din timp” și că toată țara se așteaptă ca el să-și revină complet.

Cei de la Palat au declarat și cum Regele rămâne „optimist” și speră să-și reia îndatoririle în cel mai scurt timp. Prințul Harry va zbura din America în Anglia pentru a-și vedea tatăl, în timp ce Prințul William, urmașul la tron, va prelua din angajamentele lui Charles.

„Toate gândurile noastre sunt către el și familia lui. Știți, din fericire, boala a fost descoperită din timp”, a spus Sunak, nu fără a preciza cum întâlnirile sale săptămânale cu Regele se vor desfășura în continuare.

Cancerul a fost descoperit după ce Charles a stat trei nopți în spital luna trecută, pentru o serie de probleme la prostată.

Palatul a confirmat că nu este vorba despre cancer la prostată, dar nu a oferit alte detalii. Motivul pentru care Charles a hotărât să vorbească public despre asta, deși, în general, problemele de sănătate ale familiei regale rămân private, are legătură cu faptul că el este reprezentantul mai multor organizații caritabile care se ocupă de această boală.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.