Kiss Music News

Swedish House Mafia vin pentru prima oară în România, la UNTOLD 2024

Organizatorii UNTOLD au anunțat primele nume confirmate pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului. Anul acesta, scena principală a unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume, va fi locul premierelor și aparițiilor speciale

Swedish House Mafia este unul dintre cele mai puternice act-uri din muzica electronică. Axwell, Sebastian Ingrosso și Steve Angello sunt definiția a ceea ce înseamnă un supergrup de DJ, pionieri EDM și figuri relevante în genul progressive house. Cu un background incredibil, cei trei au reușit să schimbe jocul în cultura dance și au inspirat generații de producători.

Cu piese considerate iconice în cultura dance, cu o identitate de brand elegantă și bine definită, cei trei suedezi au setat noi standarde în aparițiile live și o semnătură unică a unui sound care generează euforie la fiecare lansare și discuții interminabile in momentul în care au decis să se separe, după care au generat o emoție colectivă când au decis să revină în formula inițiala de 3. Steve Angello, Sebastian Ingrosso si Axwell sunt parte a celui mai mare proiect EDM al ultimei decade.

Este proiectul care a avut una dintre cele mai impresionante campanii de promovare, anul 2010 a fost anul în care au fost văzuți și ascultați peste tot. Era anul în care lansau albumul de debut, “Until One”, urmat de lansarea unui documentar “Take One”, lansat simultan în toate țările lumii. Cu două smash hit-uri: "One (Your Name)" un featuring cu Pharrell (No. 1 în Billboard Dance Chart Breakout, locul 7 în UK Singles Chart) și "Miami 2 Ibiza" la care au colaborat cu britanicul Tinie Tempah, albumul a fost un succes. Albumul a fost certificat cu Discul de Aur în Marea Britanie.


Single-ul “One”, in versiunea instrumentală, oferea un sound unic care a generat o schimbare de direcție în producția electronică. Au fost cei mai  bine vânduți artiști dance din toate timpurile și au fost considerați "imaginea genului house progresive mainstream".În mai 2011, Swedish House Mafia lansau, “Save the World” care a fost un succes comercial și a ajuns pe locul 10 în Marea Britanie. Ultimul single, lansat în formula Swedish House Mafia, “Don't You Worry Child” a fost un succes comercial total: în 2024, a trecut de 1 miliard de accesări pe Spotify. 


În Marea Britanie, "Don't You Worry Child" a avut un debut impresionant, 632.000 de exemplare au fost vândute doar în Regatul Unit în 2012, fiind al 13-lea cel mai bine vândut single al anului. În Statele Unite, piesa a ajuns pe locul 6 în Billboard Hot 100. Cu peste 3 milioane de exemplare vândute în SUA până în martie 2014 și peste 5,5 milioane de exemplare în întreaga lume, "Don't You Worry Child" și-a consolidat statutul de anthem în lumea muzicii electronice.

“Save the World” și “Don’t You Worry Child” au fost incluse în al doilea album de studio “Until Now”, împreună cu “Antidote” și “Greyhound”.


Timp de trei ani au fost headlineri la cele mai mari festivaluri ale lumii, dar în 2013, unul dintre cei mai mari act-uri din muzica electronică din toate timpurile a anunțat că își încheie activitatea, deși se aflau la apogeul unei cariere muzicale care a bătut toate recordurile, “One Last Tour” a fost ultimul lor turneu.

Cinci ani mai târziu, fanii din întreaga lume au primit cu un uriaș entuziasm vestea revenirii Swedish House Mafia în formulă completă, ca artiști și, mai important, ca cei mai buni prieteni. În 2019, cei trei  s-au reunit și au avut trei show-uri live sold-out la Tele2 Arena din Stockholm, Suedia.


Anul 2021 a marcat revenirea producătorilor Swedish House Mafia cu “It Gets Better”, “Lifetime” și colaborarea cu The Weeknd, “Moth To A Flame”, piesă cu care au ocupat locul 2 în Billboard Hot 100, un album “Paradise Again” lansat în luna aprilie 2022 și un turneu mondial de promovare.

După lansarea acestui album, presa internațională a descris experiența audio oferită de Swedish House Mafia ca o călătorie muzicală emoționantă, cu 17 producții geniale cu un sound uimitor.


 ABONAMENTE UNTOLD 2024

Fanii pot achiziționa abonamente la liber pentru cele 4 zile și 4 nopți de magie de pe untold.com. Cea de-a noua ediție a festivalului UNTOLD va avea loc între 8-11 august 2024. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.