Cool Stuff

O imagine cât 1000 de cuvinte: ursul polar care doarme pe aisberg

Unele fotografii nu au nevoie de cuvinte.

Imaginea cu un urs polar care doarme pe un aisberg a fost desemnată „fotografia anului” în cadrul People’s Choice Award, la categoria „natură sălbatică.” 

Fotografa amatoare de origine britanică Nima Sarikhani a reușit să imortalizeze momentul în arhipelagul Svalbard (Norvegia) și a numit imaginea „Patul de gheață.”

„Chiar dacă schimbările climatice sunt cea mai mare provocare pentru oameni, sper ca această imagine să inspire și speranță. Avem în continuare timp să reparăm răul pe care l-am făcut”, a spus ea.




Organizatorii au spus că peste 75.000 de oameni (un număr record) au votat în cadrul competiției, după cum informează CNN.

În cadrul concursului au fost înregistrate peste 50.000 de fotografii, iar „Patul de gheață” a fost aleasă dintr-o selecție de 25 de imagini finaliste. Concursul este organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

„Imaginea care ne pune pe gânduri ne reamintește despre legătura fantastică dintre un animal și habitatul său, în timp ce trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care-l au schimbările climatice”, a spus Douglas Gurr, directorul muzeului.

Un român printre finaliști

Așa cum menționează adevarul.ro, în cadrul competiției, românul Daniel Dencescu a luat mențiune cu o imagine în care apar graurii în jurul orașului și suburbiilor Romei. 




„Îmi place să fotografiez pe vreme rea, când peisajul este acoperit de zăpadă, ceață sau pur și simplu sub un cer gri nesfârșit. Fotografia mea se bazează pe o abordare minimalistă, folosind spațiul negativ care își propune să reducă distracția prin eliminarea obiectelor care se află în afara subiectului principal”, a spus tânărul.

Felicitări!

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.