Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 9 februarie - concursuri, pizza și filme cu jurnalistul Marco Badea

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Bucurie mare azi în studio, deoarece „mâine este sâmbătă”, ceea ce înseamnă că toată lumea doarme mai mult, adică până la 7 dimineața, cel puțin, așa cum au zis moderatorii în glumă.

Atmosfera a fost relaxată și glumeață, așa cum deja te-ai obișnuit, iar Cătălin le-a spus colegilor săi că în weekend va merge la concert Alphaville, pe 11 februarie, dar și la Thomas Anders, pe 15 februarie.

Ambele concerte sunt în București și dacă tot am vorbit despre ei, hai să ascultăm și niște muzică, nu?



Una peste alta, s-a ajuns la semnificațiile zilei, iar Ciprian, Corina și Oprișan au vorbit de-a lungul emisiunii despre ele, în special de faptul că azi sărbătorim Pizza Day. Apropo de asta, ia uită-te mai jos să vezi ce a spus „Cătălinuș” despre subiect:




N-au lipsit nici dezbaterile despre ananasul pe pizza, dar nici despre sortimentele preferate - Dinu preferă Quattro Formaggi, iar Oprișan „țărănească, rustică și carnivoră”, „cu blat subțire.”

Semnificațiile zilei:

  • Pizza day (Prima pizza i se atribuie brutarul Raffaele Esposito în Napoli, Italia. Esposito a vrut să coacă un fel de pâine care să fie diferită de celelalte care se vindeau în Napoli și mai întâi a încercat să adauge numai brânză, apoi a încercat și sos, dedesubt, și i-a dat forma unei plăcinte rotunde. Creația sa a fost apreciată imediat, iar Esposito a fost solicitat să facă pizza pentru vizita în oraș, în 1889, a regelui Umberto și a reginei Margherita. Esposito a făcut o pizza în trei culori: cu brânză albă, sos roșu și condimente, ca să reflecte steagul italian și loialitatea sa față de țară. A fost o realizare grozavă și a numit- o pizza „Margherita”, după numele reginei.) 
  • Ziua Mondială a Stomatologului (Legenda spune așa: Apollonia a fost fiica unui important oficial de stat din Alexandria, care l-a acceptat pe Hristos, într-o vreme în care țara era politeistă și oamenii credeau în originea divină a împăratului. Apollonia a fost supusă unor torturi îngrozitoare - i s-au scos dinții -, dar a preferat să fie arsă pe rug în loc să renunțe la credința ei. S-a întâmplat pe 9 februarie 249. Încă mai există convingerea (în anumite părți ale lumii) conform căreia atunci când este pronunțat numele ei dispare și durerea de dinți. În anul 300, Apollonia a fost canonizată, iar sărbătoarea ei a fost stabilită pe 9 februarie. În 1984, Organizația Mondială a Sănătății şi Societatea Internaţională a Stomatologilor au ales această dată drept sărbătoarea profesioniștilor din domeniul stomatologiei.)  
  • Ziua Durerii de dinți (Servește ca un bun moment de a atrage atenția asupra beneficiilor și a importanței igienei dentare)
  • Ziua Internațională a Limbii Elene (Limba elenă este vorbită neîntrerupt în ultimii 400 de ani, având același alfabet în ultimele 24 de secole. În vederea recunoașterii și sărbătoririi limbii elene peste tot în lume în ceea ce privește contribuția sa la modelarea culturii vestice de-a lungul secolelor, a fost aleasă această zi deoarece este și ziua oficială a aniversării poetului național grec, Dionysis Solomos, cel care a scris imnul național elen, „Hymn to Liberty”)
  • Ziua când citești în cadă
  • Ziua de alegere a unor „vicii” alternative 
  • Ziua Internațională a mersului cu bicicleta iarna la job
  • Ziua Nimeni nu mănâncă singur

Ce s-a întâmplat de-a lungul anilor pe 9 februarie:

  • 1917 - S-a născut Oleg Danovski, balerin român (d.21.10.1996). Oleg Danovski (n. 9 februarie 1917, Vosnesensk, Ucraina – d. 1996) a fost un dansator și coregraf român, întemeietorul școlii românești de balet modern, fondatorul și directorul primului teatru de balet din România, instituție care astăzi îi poartă numele – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța
  • 1967 - Premiera, la București, a filmului „Dacii” (debutul cu o pelicula de lung metraj a regizorului Sergiu Nicolaescu; (scenariul: Titus Popovici)
  • 1969 - Primul zbor al unui „jumbo jet”. Cel mai mare avion din lume, Boeing 747, poreclit „jumbo jet”, face primul test de zbor în Statele Unite
  • 1977 - Postul de radio Europa Liberă a transmis scrisoarea deschisă prin care scriitorul Paul Goma se solidariză cu protestatarii anti-comunişti ai Chartei 77 din Cehoslovacia. A fost „actul de naştere” al dizidenţei româneşti

Invitatul zilei: jurnalistul Marco Badea

Jurnalistul Marco Badea a venit în studio pregătit (cu pizza și covrigi), unde a vorbit despre filme, mai exact despre „preferatele” de la premiile Oscar - „Oppenheimer” și „Barbie”. Adevărul este că există foarte multe filme bune apărute în 2023, dar cele două au avut un marketing intens, motiv pentru care au devenit și extrem de populare.


Badea le apreciază pe ambele și spune că „Barbie” are un mesaj feminist și este un film care „te face mai înțelegător” cu femeile, dar și cu ideea de prietenie dintre o fată și un băiat. El recomandă producție bărbaților între 25 și 35 de ani, mai ales celor cu „păreri fixe” despre cum ar trebui să se comporte cu o femeie.


Corina l-a întrebat și despre controversa din online - faptul că Ryan Gosling a fost nominalizat la Oscar și Margot Robbie (actrița principală din „Barbie”) nu, iar el a afirmat că i se pare o „nedreptate”, dar și că evenimentul este, în general, „unul care provoacă.”

„Society of the Snow”, disponibil pe Netflix, film care documentează modul dur în care membrii unei echipe de rugby din Uruguay au supraviețuit în Azi timp de 72 de zile, în urma unui accident de avion, a fost și el adus în discuție, iar Băcanu le-a recomandat ascultătorilor „să nu mănânce” în timp ce-l vizionează. Apropo, tu l-ai văzut deja?


Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „F”. Simona din București a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 90 de euro.

Concurs ING

ING România ne susține anul acesta să facem party-urile și mai și! Kissomanii i-au provocat pe ascultători să facă o poezie scurtă cu termenul SINAIA, iar câștigătorul va primi o pereche de ochelari de schi.

Câștigătorul a fost „Gavroche”, cel care a trimis următoarele versuri:

Eu mi-am pus clăparii noi

Nu mă tem de vânt și ploi

La Sinaia merg cu voi

Și cu ochelarii noi.

Concurs NIVEA

„Așa cum îți pregătești echipamentul pentru ski, așa trebuie echipată și pielea pentru vânt, soare... cu NIVEA! Dar dacă nu ai echipament de ski, poți câștiga unul complet de la NIVEA, la Deskiss Dimineața! Complet, adică: geacă, pantaloni, cască și placă de snowboard! Valoarea premiului depășește 1.000 euro”, au spus moderatorii. 

Câștigătorul? Cel care povestește cea mai faină și amuzantă experiență trăită pe pârtie! 

Leontina din Cluj a primit premiul după ce a povestit cum a trăit experiența săniușului pe schiuri din lemn, făcute de bunicul ei, cel care a învățat-o acest sport. „Mă bucur de sportul de iarnă fără să am echipamentul perfect, iar distracția și bucuria le avem din lucruri mărunte”, a mai zis ea.

WinterKiss 2024

Frenezia WINTERKISS e în toi! Pe 7 pârtii importante din țară, în fiecare zi de sâmbătă până pe 2 martie, ai sky party Kiss FM. 

WinterKiss va fi în Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina, Păltiniș. Party-urile de pe pârtie se vor auzi pe radio în fiecare sâmbătă și duminică de la 19:00.

Uite unde ne găsești în weekend:

  • Sinaia - Host: Cristi Neacșu 
  • Straja - Bad & Boujee + DJ Emil Safta. Host: MC Tom

DesKiss Dimineața - invitat jurnalist Marco Badea - 9 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:49

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.