Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 12 februarie - Ce facem dacă suntem răpiți de extratereștri și deepfake

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Prima emisiune pe această săptămână a început cu Oprișan povestind despre concertul Alphaville de la Sala Palatului, care a avut loc duminică seară. El a fost însoțit și de băiatul său, iar în public s-ar fi aflat oameni de toate vârstele, nu doar nostalgici după formația care făcea valuri în anii 80-90.

Apoi, după ce Corina a deschis ghișeul de Whatsapp, au început să curgă mesajele de la ascultători cu povești despre cum decurg dimineților lor de luni. 

Semnificațiile zilei:

- Ziua Internațională Darwin - Promovează principii precum curajul intelectual, permanenta curiozitate, gândirea ştiinţifică şi dorinţa de cunoaştere aşa cum au fost întruchipate de naturalistul britanic Charles Darwin. 

- Joia / ziua Bănuțului rătăcit - Dacă încă mai pui bănuți în portofel sau poşetă, aceștia mereu par să găsească o modalitate de a se rătăci în maşina de spălat, sub pernele de pe canapea sau în aspirator. Există însă o zi specială în calendar – LostPennyDay – care îşi propune să ofere o utilitatea tuturor bănuţilor rătăciţi. Este prilejul perfect de a scotoci prin toate colţurile casei pentru a recupera cât mai multe monede posibile şi a le folosi în scop caritabil sau a le ține în pușculiță.

- Ziua Internațională împotriva Folosirii Soldaților Copii - Diverse organizații pentru copii și pentru drepturile omului folosesc această zi pentru a atrage atenția lumii asupra problemei utilizării copiilor în conflictele armate – folosesc simbolul mâinii roșii pentru campanie, de unde și celălat nume sub care se marchează: Ziua Mâinilor Roșii.

- Ziua Internațională e Epilepsiei - Este o zi de conștientizare, care are loc în a doua zi de luni din februarie, pentru a pune în lumină provocările cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu epilepsie.  

- Ziua internaţională pentru prevenirea extremismului violent care ar conduce la terorism - Extremismul violent reprezintă un afront adus scopurilor şi principiilor Naţiunilor Unite. Subminează pacea şi securitatea, drepturile omului şi dezvoltarea durabilă.

- Ziua Curățării computerului - Ne reamintește că trebuie să avem grijă de întregul sistem, din interior și din exterior, digital și fizic, așa că treceți la făcut curat!

- 12 februarie 1709 - Marinarul scoțian Alexander Selkirk („modelul” lui Robinson Crusoe din romanul lui Daniel Defoe), este salvat după patru ani trăiți în singurătate pe insula Juan Fernandez.

- 12 februarie 1809 - S-a născut Abraham Lincoln, al 16-lea președinte al Americii, cel care a abolit sclavia; (d. 1865).

- 12 februarie 1809 - S-a născut Charles Robert Darwin, naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor (teoria evoluționistă); (d. 1882).

-12 februarie 1814 - La numai doi ani de la ocuparea ținutului dintre Prut si Nistru de către Rusia, apar primele proteste ale boierilor moldoveni pământeni, împotriva politicii duse de împăratul Rusiei în noua provincie anexată.

- 12 februarie 1856 - Juristul si omul politic roman Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Franței, Alexandre Walewski, in care pleda pentru constituirea unui stat național romanesc independent sub garanția celor șapte mari puteri.

- 12 februarie 1864 - Parlamentul votează proiectul de lege pentru organizarea puterii armate in Romania.

- 12 februarie 1894 - S-a născut poeta si scriitoarea romana Otilia Cazimir; (d. 1967).

- 12 februarie 1923 - S-a născut la Florenţa, Italia, Franco Zeffirelli, regizor italian de film (d. 2019). E cunoscut pentru spectacolele de operă şi pentru adaptările cinematografice ale unor opere de Shakespeare, pentru care a şi primit două nominalizări la Oscar.

- 12 februarie 1959 - A avut loc condamnarea, în baza articolului 209 CP, ulterior 167, a peste 20 de intelectuali, printre care Ecaterina Bălăcioiu-Lovinescu, profesoară, Dumitru Banu, ziarist, Ion Caraion, poet, pentru difuzarea de “înscrisuri dușmănoase”: poeme sosite din străinătate, scrisori etc. Va relata experiența de închisoare, din exilul lui de mai târziu, Ion Caraion.

-  12 februarie 1994 - Se deschid Jocurile Olimpice de Iarna la Lillehammer, Norvegia.

- 12 februarie 2010 - Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver, Canada.

Aniversări muzicale

• 12 februarie 1924 - La New York a avut loc premiera lucrării simfonice Rapsodia albastră de George Gershwin.


Pornind de la știrea că un cioban din România le dă banane oilor pentru că nu mai are iarbă, vitaminele au vrut să afle ce le mai dau de mâncare ascultătorii animalelor de companie. Dintre răspunsuri amintim - înghețată, goji, popcorn și chipsuri, ardei gras etc. 

După jurnalul de știri, Corina a povestit mai multe despre deepfake și despre cum acesta a început să fie din ce în ce mai mult folosit în campaniile electorale, dar și pentru a-i păcăli pe oameni să investească în scheme piramidale. Apoi le-a și arăta băieților exact cum funcționează filtrele prin care te poți transforma în cine și ce vrei.  Iată rezultatul

View this post on Instagram

Ce facem dacă suntem răpiți de extratereștri

Ciprian și Oprișan au dat peste un articol care te înnvață ce să faci dacă ești răpit de extratereștri. În acesta, un fizician celebru, Michio Kaku, spune că dacă extratereștri te răpesc, trebuie neapărat să furi ceva de la ei, pentru ca atunci când vei fi eliberat sau vei evada, să poți să dovedești acest lucru. Bineînțeles, vitaminele au făcut mișto pe marginea acestui articol. 

De asemenea, Oprișan a mai spus că în ȚȚM aka cartierul Militari vede extratereștri la tot pasul. 

Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „S”. Agapie din Suceava a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 8 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 80 de euro. 

Oprișan a descoperit o melodie georgiană despre care el spune că va fi hit-ul acestei veri. Așa că țineți minte unde ați auzit-o prima dată: 


Concurs eMag Genius

 „Tu la cine te gândești prima oară când auzi cuvântul „economii”? Nu vrem nume de bănci, nici cereri de mărire de salariu. Vrem un nume de persoană. În luna iubirii, fă-i cadou acelei persoane – Genius de la eMAG! Pentru că Genius fix asta face. Economie.     Acum poți să adaugi gratuit „plus 1” în abonamentul tău Genius Family.  Și vă bucurați împreună de oferte exclusive și livrare gratuită. Tu cu cine ai împărți Genius de la eMAG? Spune-ne într-un mesaj pe WhatsApp cu cine ai împărții Genius Family  si la ce ați folosi banii economisiți împreună. Dacă n-ai deja abonament Genius, poți câștiga unul, în care să mai adaugi pe cineva. În plus, primiți amândoi vouchere de cumpărături pe eMag...”, a citit Ciprian.

Vitaminele le-au cerut ascultătorilor să le trimită pe whatsapp cu cine ai ar împărți eMag Genius Family și de ce. Cel mai mișto mesaj câștigă vouchere eMag de 400 de lei pentru cel care a dat mesajul și voucher eMag de 300 de lei pentru cel care a fost numit în mesaj  

În această dimineață, mesajul câștigător a fost trimis de Geanina, care a scris că ar împărți eMag Genius Family cu sora ei, pentru că nu știe să facă economii.  

DesKiss Dimineața - 12 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:18:35

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.