Cool Stuff

Două protestatare împotriva schimbărilor climatice au aruncat supă într-un tablou Monet din Franța

Protestul a avut loc într-un muzeu din Lyon.

Două protestatare împotriva schimbărilor climatice au aruncat supă într-un tablou Claude Monet aflat în cadrul muzeului Beaux-Arts din Lyon, Franța.

Este vorba despre pictura „Le Printemps” (n.r. Primăvara) din 1872. Tabloul era protejat de sticlă, dar membri ai muzeului au declarat că oricum va trece printr-un procedeu de „inspecție și restaurare.”

Ilona și Sophie, așa cum au fost identificate cele două femei, aveau pe tricouri mesajul „Riposte Alimentaire” (n.r. răspuns alimentar), același mesaj pe care l-au avut și cei care au aruncat supă în tabloul Mona Lisa din cadrul muzeului Louvre din Paris.

„Primăvara asta va fi singura pe care o vom mai avea dacă nu reacționăm. Ce vor mai pica artiștii noștri din viitor? La ce vom visa dacă nu va mai exista primăvară?”, au spus ele.


Pe X (fostul Twitter), cei de la Riposte Alimentaire au scris că iubesc arta. „Însă viitorii noștri artiști nu vor mai avea ce să picteze pe o planetă arsă. Nu vor mai visa, într-o lume unde există conflicte multiple. Încă putem face o alegere. Trebuie să ne trezim și să rezistăm”, au notat ei.

Gruparea face parte dintr-o coaliție care poartă numele mișcarea A22 și militează pentru schimbări sustenabile, de la modul în care consumăm alimentele, la schimbarea strategiei de agricultură, astfel încât fermierii să aibă „o viață demnă.”

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.