Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 14 februarie - câștigătorii Kiss4Love au venit în studio, declarațiile de iubire au fost premiate și Elena Gheorge a cântat LIVE

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

„Totul începe cu un sărut, adică cu Kiss FM”, a spus Ciprian în dimineața zilei de 13 februarie.

Corina și Cătălin au fost și ei prezenți în studio, tot pe good vibes și sentimente de dragoste, deoarece azi se ascultă doar muzică romantică pe radio. 

Dinu a vorbit și despre cei care critică Valentine's Day și promovează Dragobetele (24 februarie), dar care, atunci când se întâmplă sărbătoarea din urmă zic „n-a fost deja Valentine's?”, iar Corina a glumit și a zis că toți cei care se plâng de aceste evenimente, la pachet cu 1 și 8 martie, sunt „niște zgârci.”


Oricum ar fi, iubirea triumfă mereu și cum a zis Ciprian, „azi ne pupăm de nu mai putem”, așa că hai să vedem și semnificațiile zilei.

Semnificațiile zilei:

  • Ziua Îndrăgostiților
  • Ziua Internațională a cărții dăruite & Ziua Iubitorului de bibliotecă (În această zi ne amintim că bibliotecile sunt locuri în care ne pierdem într-o idee pe care o urmărim, găsim aventuri în paginile unei cărți, descoperim informații despre ceva ce ne pasionează, găsim un refugiu liniștit în care să studiem, întâlnim comunități de oameni cu pasiuni comune sau primim ajutor când căutăm ceva ce vrem să cunoaștem).
  • Ziua Ciocolatei umplută cu cremă (Cacaua, ingredientul de bază al ciocolatei, a căpătat o semnificație socială în Mesoamerica, unde boabele au fost folosite la aromatizarea mâncării și la prepararea băuturilor încă din anul 2.000 î.Hr. Mayașii și aztecii făceau troc cu cacao. Ingredientul era și un element al ofrandelor rituale, inclusiv al celor legat de dragoste. Băuturile făcute din cacao erau aromatizate cu mirodenii, miere sau flori și consumate în momente importante, cum ar fi negocierile dintre un pretendent și viitorul socru. Richard Cadbury, fondatorul omonim al companiei britanice de ciocolată, a fost cel care a asociat ziua de Sf. Valentin cu ciocolata. În 1861, Cadbury a venit cu ideea de a pune produsele firmei într-o cutie în formă de inimă pentru a le vinde în perioada premergătoare zilei de 14 februarie. Chiar și după ce bomboanele de ciocolată se terminau, fetele indrăgostite puteau umple cutiile cu amintiri ale iubiților lor – și alte bunătăți delicioase).  
  • Ziua Roții Ferris (Dacă îți place aventura și nu ți-e frică de înălțimi, suntem siguri că ai amintiri frumoase de când te-ai bucurat de roata Ferris într-un parc de distracții).
  • Ziua Mondială a vindecării prin sunet (Sărbătorită pe 14 februarie în fiecare an, reunește oameni din întreaga planetă. Ei intonează sunetul inimii „AH” pentru câteva minute bune cu intenția de a radia dragoste. Intenția este de a crea vibrații vindecătoare pentru oameni și pentru planeta Pământ).


Ce s-a întâmplat de-a lungul timpului pe 14 februarie:

  • 269 – Moare decapitat, dupa ce a fost torturat, Sfântul Valentin. Valentin fost episcop în Interamna (azi: Terni, Italia) și a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269, din cauza credinței lui. Potrivit legendei, el ar fi cununat păgâni cu creștini, dăruia tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui, vindeca bolnavi. A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270).
  • 1819 – S-a nascut Cristopher Latham Sholes, inventatorul masinii de scris.
  • 1844 – Adunarea obştească din Moldova votează legea prin care ţiganii statului, atît cei aşezaţi cât şi cei nomazi deveneau liberi, iar pentru încurajarea sedentarizării lor primeau anumite scutiri.
  • 1851- S–a înfiinţat, la Paris, Junimea română, societate politică şi culturală a tinerilor studenţi români din Paris, îndrumaţi de N. Bălcescu, C.A.Rosetti.
  • 1888 – A fost inaugurat Ateneul Român. Clădirea a fost construită între anii 1886 şi 1888, prin stăruinţa lui Constantin Esarcu, după planurile arhitectului francez A. Galleron, pe bază de subscripţie publică, sub lozinca „Daţi un leu pentru Ateneu”.
  • 1952 – S-au deschis la Oslo in Norvegia, Jocurile olimpice de iarnă.
  • 1980 – Se deschid la Lake Placid, New York, Jocurile olimpice de iarnă.
  • 2005 – Un grup de studenți a lansat Youtube, care avea să devină cel mai mare website de partajare video și o sursă principală de clipuri video.

Pe lângă piesele frumoase de iubire pe care le-au difuzat de-a lungul emisiei, kissomanii au primit toată dimineața declarații de iubire de la ascultători, ba chiar le-au premiat pe cele mai frumoase dintre ele, oră de oră.

Câștigătorul va primi bijuterii pentru ambii parteneri (ambele în valoare de 450 de lei) - un lanț placat cu aur galben și perlă (ea) și o brățară neagră cu inserții de aur galben (el).

Spre exemplu, unul dintre premiați a fost Marius din Caracal. El a notat așa: „dacă-mi pierd buzele te sărut cu ochii, dacă-mi pierd ochii te sărut cu inima și dacă-mi pierd inima, sigur o găsesc la tine.”

Iată și alte declarații pe care le-am auzit azi de la ascultătorii Kiss FM:

  • „O viață frumoasă și liniștită îmi doresc lângă tine, soțul meu iubit.”
  • „Am doi ochi care vor să te vadă, două mâini care vor să te îmbrățișeze, două buze care vor să te sărute și o inimă care bate doar pentru tine.”
  • „Te iubesc azi mai mult ca ieri, dar mai puțin decât mâine, și nici azi nu aș schimba nimic.”
  • „Te iubesc și atunci când ai cardul gol.”

Pe toate le găsești în podcast-ul de mai jos.

Corina și „vorbele de la mamaie”

Corina a ținut să ne povestească despre ce i-a spus „mamaie” atunci când s-a căsătorit. „Mămică, pentru iubirea veșnică, dragostea aia nemuritoare până când moartea vă va despărți, trebuie să respectați trei reguli”, a zis moderatoarea.

Uite despre ce e vorba:

  1. pentru o căsnicie fericită trebuie să fiți proști pe rând, o dată tu, o dată el
  2. când toată lumea papă inimioare de ciocolată, tu papă-i ficații; bărbatul care are ficatul întreg are picioarele slobode
  3. nu vă certați niciodată pe nemâncatelea, pentru că atunci când te cerți pe stomacul gol ies cuvinte rele din gură; mâncarea oprește răutățile să iasă pe gură.

Oprișan a intervenit și a zis „de asta mănânc non-stop”, iar în stima colegilor săi pentru înțelepciunile bunicii, Băcanu a concluzionat: „Osho îi căra valiza lui mamaie.”

Pentru că declarațiile frumoase de la ascultători au fost premiate, Cătălin a „tot încercat” să „fure premiile”, așa că a mai zis și el vorbe de amor, cum ar fi: „ești frumoasă ca un gol în minutul 92.”

Câștigătorii Kiss4Love în studio

Ieri, kissomanii au anunțat câștigătorii concursului Kiss4Love, cel care semnalează campania Kiss FM de Ziua Îndrăgostiților. Este deja al patrulea an când oferim un astfel de premiu, așa că event-ul a devenit tradiție. 

Anul ăsta, Maria și Adrian din Arad au reușit să câștige o croazieră pe Mediterană, un premiu în valoare de 4000 de euro, unde au totul inclus, de la zboruri și transferuri, la mese, cât și cazare în cabină dublă cu balcon.

Cei doi au venit azi dimineață în studio, alături de cele două fiice ale lor, una de 15 ani și alta de 17 ani.


Maria și Adrian au povestit cum s-au cunoscut pe Mirc (rețea socială din anii '90) în 2002, unde jucau Trivia.

Ea era la București, el în Arad, dar după șase luni de discuții online s-au întâlnit și în viața reală. În 2004, Maria s-a mutat în Arad, iar în 2005 l-a cerut pe Adrian de soț, iar inelul l-au ales împreună.

Kissomanii i-au rugat să le zică și melodia pe care au dansat la nuntă, așa că dă un play la piesa de mai jos:


În cadrul concursului Kiss, Maria s-a înscris pe 1 februarie, iar din 5 februarie, când a început competiția, ea a ascultat Kiss timp de 92 de ore non-stop și a băgat cel mai rapid codurile auzite la radio (14,98 de secunde, media) în sistem, motiv pentru care a și câștigat. Felicitări!!!


Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „E”. Liliana din Brăila a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 90 de euro. 

WinterKiss 2024

Frenezia WINTERKISS e în toi! Pe 7 pârtii importante din țară, în fiecare zi de sâmbătă până pe 2 martie, ai sky party Kiss FM. 

WinterKiss va fi în Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina, Păltiniș. Party-urile de pe pârtie se vor auzi pe radio în fiecare sâmbătă și duminică de la 19:00.

Uite unde ne găsești în weekend:

  • Rânca: MC Tom + DJ Emil Safta. Host: Cristi Neacșu
  • Poiana Brașov: DJ Antenna. Host: Ana Moga

Elena Gheorghe LIVE în studio



Elena a venit de Ziua Îndrăgostiților în studioul Kiss FM, unde a cântat o piesă în avanpremieră, „Cel mai bun om de pe pământ.”

Melodia face parte de pe noul ei album pop; materialul muzical va fi lansat pe 23 mai, odată cu un show pe care vedeta îl pregătește pentru fani la Sala Palatului.

Așa cum a povestit, cântăreața i-a dedicat melodia soțului ei, mai ales că și-a dorit ca acest nou album să fie mult mai personal.



Te invităm să dai play la podcast-ul de mai jos și să te bucuri de ea:

DesKiss Dimineața - 14 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:30:02

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.