Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 20 februarie - invitați EMAA și Mario Fresh

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Și emisiunea de astăzi a început fără Ciprian, deci doar cu vitamina 2C. Dar Marian Boba a avut grijă să nu-i lase pe Cătălin și Corinas ă se simtă prea singuri, așa că s-a prezentat la butoane și la glume și în această dimineață. 

Corina a anunțat că Bucureștiul a fost liber în această dimineață, pentru că elevii au vacanță, de unde Cătălin a tras concluzia că prea mulți copii au mașini în ziua de azi. 

Semnificațiile zilei - 20 februarie 

Marian s-a ocupat și de partea preferată a lui Ciprian din emisiune și a trecut în revistă care sunt semnificațiile zilei de 20 februarie.

- (ONU) Ziua Mondială a Justiției Sociale - Promovează ideea de acces egal pentru toți la aceleași standarde de educație, angajare, asistență medicală, educație ...

- Ziua în care îți iubești animalul de companie - Animalele de companie pot oferi dragoste necondiționată și pot ajuta să facă o casă să se simtă mai primitoare și primitoare. Noi, oamenii, suntem mai …umani și pentru că ne iubim animalele de companie. Azi, e ziua în care ne adunăm să ne arătăm dragostea pentru ele.

- Ziua în care îți cureți biblioteca - Biblioteca ta e prăfuită și are nevoie de atenție? Astăzi este ziua în care o primenești și reorganizezi, ce zici?

- Ziua Plăcintei cu cireșe 

- Ziua brioșelor

- Ziua Confortului - Azi, în teorie, ai permisiunea de a te simți cât de confortabil vrei! Poți purta haine confortabile, poți să nu speli vasele din chiuvetă, poți mânca în pat și de principiu poți să fii leneș. 

- Ziua Internațională a LEGO clasic - Iubitori de LEGO din toată lumea, uniți-vă!

- Ziua cătuşelor (#HandcuffDay) - Este o zi (naţională în Statele Unite) ce marchează momentul în care, pe 20 februarie 1912, George A. Carney a primit un brevet pentru un nou stil revoluţionar de cătuşe, cu arc oscilant, uşoare şi reglabile. Acest nou model a devenit de facto mijlocul de imobilizare folosit de poliţiştii din întreaga lume. Se sărbătoreşte din 2010. 

- 20 februarie 1816 - Opera buffă Bărbierul din Sevilla, adaptată după piesa cu același nume de Pierre Beaumarchais, a avut premiera la Teatro Argentino din Roma. Bărbierul din Sevilla (titlul original în italiană Il Barbiere di Siviglia ossia L’inutile precauzione) este o operă bufă în trei acte, compusă de Gioachino Rossini în 1816 avându-l ca figură centrală pe Figaro. 

- 20 februarie 1938 - A debutat, la radio, Maria Tănase, cea care va deveni simbolul cântecului popular românesc.

- 20 februarie 1938 – În România a fost decretată o nouă Constituție, promulgată la 27 februarie 1938, prin care se instaura dictatura regală a lui Carol al II–lea;

Aniversări muzicale

• 20 februarie 1967 - S-a născut liderul formației rock Nirvana, Kurt Cobain; (d. 1994).

-20 febr.1988: Se năștea Rihanna, cântăreață originară din Barbados

Pentru că astăzi este „ziua în care îți iubești animalul de companie”, Corina a vrut să afle și cum își iubesc ascultătorii animăluțele. Răspunsurile le găsești în postarea de pe Facebook.


Oprișan a adus în atenția noastră o știre în care se întâlnesc spiritul civic cu o autorulotă și cu o biserică. 

Iată despre ce e vorba. 


Invitații emisiunii - EMAA și Mario Fresh 

EMAA și Mario Fresh au venit la DesKiss Dimineața pentru a cânta live și în premieră piesa „În alte lumi”. 


După ce a ascultat piesa, Cătălin s-a arătat cucerit de colaborarea dintre cei doi.  

EMAA a povestit că piesa a fost scrisă de ea într-un camp de writing împreună cu Darius Taran, persoana cu care ea colaborează cel mai des.  

„Doar că eu nu voiam să scot piesa asta, pentru că... prea multe balade. Și am zis că nu mai scot balade. O să scot album la jumătatea lui aprilie și mi-am zis că până atunci nu o să mai scot balade. Dar după ce am auzit varianta cu Mario, n-am mai fost de aceeași părere”, a povestit EMAA. 


Corina a întrebat-o pe EMAA și despre sarcină, iar artista a mărturisit foarte entuziasmată că e deja în 4 luni. 

 

Mario a recunoscut că și el aude foarte des întrebarea când o să facă un copil, dar că încă nu se grăbește nicăieri. 

Revenind la piesă, Mario a mai spus că au și un clip care duce totul la un alt nivel și că s-ar putea să-i facă pe ascultători să verse și o lacrimă. 

Pe final de emisiune, Corina a citit și știrea cu cei doi pescăruși care trăiesc de doi ani de zile în adăpostul Speranța.


DesKiss Dimineața - invitați EMAA și Mario Fresh - 20 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:55

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.