Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 27 februarie – Erika Isac a cântat live

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

„Azi e ziua retro!”, a anunțat Ciprian Dinu, în deschiderea matinalului „DesKiss Dimineața”. S-a cântat multă muzică a anilor 2000. Însă, cum mereu, echipa matinalului aduce noi perspective în discuție, au decis să aducă ultima senzație muzicală din România în studioul Kiss FM. E vorba despre o artistă care a devenit peste noapte un fenomen hip-hop, datorită piesei „Macarena” – Erika Isac. 


Înainte de a vorbi despre asta, iată semnificațiile zilei!

Semnificațiile zilei:

- Ziua Retro - retro este clasic. De la modă la mașini, ori muzică, retro este un stil distinct pe care oamenii îl iubesc chiar și acum. Stilul retro a fost definit ca „un stil care este imitativ sau derivat în mod conștient din stiluri de viață, tendințe sau forme de artă din trecutul istoric, inclusiv în muzică, modă, design sau atitudini.

- Ziua „La mintea cocoșului” - încurajează oamenii să păstreze lucrurile simple și să rezolve situațiile cu calm, fără stres. Cu puțină răbdare, soluția la orice problemă poate părea la îndemână și ușor de întreprins! Dacă un proiect necesită gândire, studiu sau analiză de orice fel, atunci nu este o corvoadă de făcut astăzi, ci o lași, pur și simplu, pentru altă zi.

- Ziua seriei de jocuri video Pokémon - marcând aniversarea lansării japoneze a jocurilor Pokémon Red şi Pokémon Green pe 27 februarie 1996, această zi, #PokemonDay, este una dintre favoritele fanilor. Jocurile a fost dezvoltate de Game Freak şi lansate de Nintendo pentru a fi jucate pe consola Game Boy. Pokemon s-a lansat inițial în Japonia cu jocurile „Pocket Monsters: Red” şi „Pocket Monsters: Green”, care au fost apoi urmate în cursul aceluiași an de „Pocket Monsters: Blue”.

- Ziua Internațională a Ursului Polar - urşii polari au fost clasificaţi ca fiind „vulnerabili” de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) în 2018; numărul acestora ar putea scădea cu peste o treime în decurs de trei generaţii, iar specia riscă să dispară. Schimbările climatice și activitățile comerciale din zona arctică au impact negativ habitatul maiestuosului animal. Ziua Internaţională a Ursului Polar, celebrată pentru prima dată în 2011, este o zi dedicată în principal conservării acestei specii, descrisă pentru prima dată în 1774 în raportul pe care exploratorul britanic Constantine John Phipps l-a făcut despre expediţia sa către Polul Nord din anul precedent.


Erika Isac, despre „Macarena”

După ce artista a cântat live, în studioul Kiss FM, piesa care a stârnit milioane de reacții în mediul online, aceasta s-a așezat la o discuție cu Ciprian, Corina și Cătălin despre punctul ei de vedere. 

„E un manifest, un semnal de alarmă, dar, până la urmă, e tot un cântec scris din suflet”, a spus Erika Isac. „Am fost cenzurată de multe ori la viața mea. Nu sunt o femeie foarte simpatică, exprim multe păreri”.


Corina a fost curioasă despre cum se simte gustul succesului. Artista a explicat zâmbind că „încă nu se simte. Nu pot spune că o singură piesă virală mă face să simt gustul succesului. În plus, sper să nu îl simt niciodată, pentru că mi-aș lua-o în cap”. 

Finalul emisiunii a fost extrem de emoționant pentru Erika și Corina. Prezentatoarea i-a mărturisit că cineva i-a spus să îi mulțumească artistei, în numele a mai multor generații de femei. Printre lacrimi, tot ce a putut spune Erika a fost:

„Sunt onorată!”


Mesajul ei pentru fetele tinere e „să aveți curaj! E foarte important să aveți curaj și încredere în voi! Dacă nu aveți curaj, prefaceți-vă!”

Artista a stat, mai apoi, la o discuție cu Nico. Au vorbit despre cum ar fi fost dacă artista ar fi lansat piesa, atunci când internetul nu exista.



DesKiss Dimineața - invitată Erika Isac - 27 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:21:18

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.