Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 4 martie – eroinELE, urzicile și bunica de 87 de ani care vindea droguri

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Încă din primele minute de emisie, vitaminele au vorbit de lumină și întuneric, de dat ore înainte și înapoi, dar și despre faptul că pe 8 martie s-ar da drumul la Podul Grant. 

Dar Ciprian a venit și cu știrea controversată a primei ore de DesKiss Dimineața - un kilogram de urzici a ajuns mai scump decât un kilogram de carne. Delicatesele sezonului au ajuns să se vândă la prețul de 60 de lei kilogramul. În mod evident, Oprișan a fost extrem de revoltat. 

De aici, Ciprian a trecut subtil la... 

Semnificațiile zilei 

  • Cutremurul din 1977 - a fost un cutremur puternic care s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde, 1.570 de victime, din care 1.391 numai în București.
  • Ziua Mondială a Obezității - Se estimează că până în 2035, 1,9 miliarde de persoane din întreaga lume vor trăi cu obezitate, obezitatea infantilă va creşte cu 100%, iar una din patru persoane va trăi cu obezitate. Ziua mondială a obezităţii este un moment în care toate mesajele și acţiunile se unesc pentru a încuraja oamenii să recunoască orice cauză a obezităţii, să abordeze stigmatizarea greutăţii, să pună în prim plan experienţe trăite şi să îmbunătăţească modalitatea de înţelegere, de prevenire şi de tratament privind obezitatea.
  • Ziua Numelor - Este sărbătorită luni, în prima săptămână completă din martie — pe 4 martie anul acesta — și este o sărbătoare distractivă, care ne face să ne gândim la numele noastre. Fiecare nume are un sens sau o istorie, iar astăzi este o zi bună pentru a căuta originea și etimologia numelui tău și influențele sale istorice sau religioase. S-ar putea să fii șocat sau foarte amuzat de ceea ce descoperi…
  • Ziua Muzicii de marș - Un gen muzical cu un puternic ritm regulat care, la origine, a fost compus pentru marșuri militare și este cel mai frecvent performat de orchestre militare. 
  • Ziua în care ești invitat să dansezi un vals - Valsul este un dans în măsura de trei timpi, cu mișcări relativ vioaie, care se dansează în perechi. A apărut pentru prima dată în Viena în secolul al XVI-lea. Face parte din categoria dansurilor standard și din lista celor 10 dansuri care se practică în dans sportiv. 
  • Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale - Exploatarea sexuală e considerată cea mai gravă formă de încălcare a drepturilor omului. Cu toate că traficul de persoane, alături de alte infracțiuni care derivă din acesta, precum răpirea, violul, prostituția, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, este ilegal în aproape orice zonă de pe mapamond, acest fenomen continuă să existe. Regiunile cele mai afectate sunt Europa de Est, Asia de Sud-Est şi unele state din America Latină. Ziua a fost marcată pentru pentru prima dată la 4 martie 2009, la iniţiativa asociaţiei non-guvenamentale GIPF – „Groupe International de Paroles de Femmes”. (ONU a declarat ziua de 18 noiembrie „Ziua Mondială pentru Prevenirea și Vindecarea Exploatării Sexuale, Abuzului și Violenței asupra Copilului”).
  • Ziua Mondială a Ingineriei pentru Dezvoltare Durabilă - (UNESCO) Scopul acestei zile este de a evidenția importanța ingineriei pentru viața modernă.

eroinELE

În matinal s-a dat startul azi celei de-a doua părți a concursului eroinELE, despre femeile care au făcut Istorie. Ele au cucerit lumea, de la podiumurile olimpice la scenele de concert și laboratoarele de știință... ELE au făcut istorie! Și continuă să o facă! Te provocăm să recunoști eroinele care au lăsat o amprentă de neșters în istoria noastră. Cu indicii captivante oferite pe parcursul zilei, ascultă, gândește-te și trimite-ne răspunsul tău! Primești indicii, deslușești mistere și, dacă răspunzi corect cel mai repede, pe WhatsApp la 0722206020, poți câștiga premii fabuloase de la TEILOR. Să vedem cât de bine cunoști marile femei care au scris istorie în România!

Eroina pentru care vitaminele au dat indicii în matinalul de azi  a fost Regina Maria

Corina a comentat și pe marginea știrii că o bunică de 87 de ani din Ialomița ar fi vândut droguri sub coordonarea nepotului ei, aflat deja în spatele gratiilor. 


Ascultă întreaga emisiune mai jos:

DesKiss Dimineața - 4 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:15

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.