Cool Stuff

Spotify a adăugat videoclipuri muzicale pe platformă

O alternativă la YouTube?

Spotify a adăugat în mod oficial conținut video pe platformă. Serviciul de streaming audio descrie funcția ca fiind „beta", cu doar un „catalog limitat" disponibil deocamdată pe 11 piețe.

Printre artiștii care au deja video pe platformă se numără Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna și Asake. Însă, șeful global al Spotify pentru experiența consumatorilor, Sten Garmark, a declarat pentru TechCrunch că întregul catalog de videoclipuri muzicale al Spotify va include în cele din urmă mii de melodii.

Funcția de videoclipuri este accesibilă prin intermediul ecranului „Now Playing" pe piesele acceptate, unde va apărea o pictogramă „Switch to Video" deasupra titlului melodiei. Atingerea acesteia va reporni melodia și va începe redarea videoclipului său în centrul ecranului. Puteți roti un dispozitiv iOS sau Android pentru a reda videoclipul pe tot ecranul și atingeți „Switch to Audio" pentru a reveni la interfața mai tradițională Now Playing.

Funcția este disponibilă în prezent în Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Suedia, Brazilia, Columbia, Filipine, Indonezia și Kenya. Garmark spune că aceste piețe au fost alese „pe baza unui număr de criterii, inclusiv mărimea pieței și disponibilitatea suportului pentru conținut local".

Pe lângă iOS și Android, Spotify spune că funcția de videoclipuri muzicale este disponibilă și pe dispozitivele desktop și TV. Va trebui să aveți un abonament Premium pentru a le viziona. 

Deși este în primul rând un serviciu de streaming audio, Spotify susține de mult timp diverse forme de video, fie că este vorba de podcasturi video sau de scurte videoclipuri verticale numite Clips, concepute pentru a permite artiștilor să vorbească direct cu fanii lor. Cu noua sa funcție de videoclipuri muzicale, Spotify spune că urmărește să le ofere artiștilor o altă modalitate de a atrage ascultătorii și de a-i transforma în fani. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.