Cool Stuff

Interviu cu Benedict Wong, unul dintre actorii principali din serialul „3 Body Problem”

„3 Body Problem” a avut premiera pe 21 martie pe Netflix, iar de atunci toată lumea vorbește despre acest serial.

Iată despre ce e vorba: O decizie crucială luată de o tânără femeie în China anilor ’60 reverberează în timp și spațiu până în prezent. Când legile naturii se dezlănțuie în mod inexplicabil sub ochii lor, un grup restrâns de oameni de știință străluciți își unește forțele cu un detectiv curajos (Benedict Wong) pentru a înfrunta cea mai mare amenințare din istoria omenirii. Seria îi are în distribuție pe Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong și Jonathan Pryce.

David Benioff și D.B. Weiss (Game of Thrones) și Alexander Woo (The Terror: Infamy, True Blood) sunt co-creatori, producătorii executivi și scenariști ai serialului.

Benedict Wong, unul dintre actorii principali, ne-a povestit mai multe despre acest serial fenomen. 

 

Povestește-ne, te rog, un pic despre personajul tău din acest serial.

Numele personajului meu este Da Shi, care înseamnă „trimis, ambasador, diplomat sau sol”. Da Shi întrupează toate aceste calități în rolul lui de agent antitero. Imaginați-vi-l ca pe o versiune SF a lui Columbo, cu un strop din aroganța lui Liam Gallagher. Deși este un singuratic și fost membru al agenției britanice de contrainformații și securitate internă MI5, aduce o abordare unică, neortodoxă în dezlegarea misterului seriei de sinucideri din comunitatea științifică. Da Shi este un antierou cu o preocupare autentică pentru binele suprem, întruchipând astfel aspectul uman al poveștii.

Cum ți s-a propus acest rol?

Da, este o poveste care merită spusă. David (Benioff), Alex (Woo) și Dan (Weiss) mi-au făcut propunerea și am citit caracterizarea acestui personaj originar din Manchester, dar ai cărui părinți sunt din Hong Kong și care face parte din generația anilor ‘70. În timpul unei conversații pe Zoom, le-am spus: „Mie mi se pare că seamănă un pic cu mine”. Mi-au mărturisit că se uitaseră pe pagina mea de pe Wikipedia, deși aș avea o mică mențiune: eu sunt din Salford, nu din Manchester.

A fost minunat să pot juca o versiune a mea, în sfârșit. Sigur, a fost o provocare să îmi permit să fiu eu însumi într-un rol. Scenariul este minunat, avem o distribuție de excepție, regizorii sunt fantastici, iar echipa este uimitoare. Am mai avut proiecte de anvergura acestuia și nu este cu nimic diferit din punctul de vedere al complexității. Iar ei au deja experiență în domeniu, au mai văzut și au mai făcut așa ceva. O parte din echipă a lucrat și la URZEALA TRONURILOR, așa că sunt ca o familie. Toată lumea s-a implicat foarte mult. 


Cum te-ai pregătit pentru acest rol?

Am studiat materialul sursă, cărțile și am avut sprijinul valoros al unei persoane care a lucrat în cadrul serviciilor secrete, ca să pot înțelege complexitatea acestui rol de agent. A fost important pentru mine să îl pot ancora pe Da Shi în lumea reală și să îi pot conferi autenticitate. Pentru asta, chiar și detaliile din mașina lui Da Shi, menite să îl ajute să facă față dificultăților cu care se confruntă agenții în timpul operațiunilor de supraveghere, trebuiau să fie atent alese și cât se poate de credibile. Prioritatea mea a fost să ofer o reprezentare onorabilă a lumii în care trăiesc și funcționează agenții serviciilor secrete.

Ce impact are dedicația profesională a lui Da Shi asupra vieții lui personale?

Da Shi are o activitate solitară. Toată atenția și ambiția lui merg în această direcție, iar restul lucrurilor trec în plan secund, chiar și aspectul lui. Astfel de agenți sunt în antiteză cu James Bond, care este mereu ca scos din cutie. Este un om care se pierde în mulțime fără să atragă atenția. A fost ca și când aș fi sărit direct în hainele de serviciu în fiecare dimineață. N-am să vă mint, chiar mi-a făcut plăcere. Nici cu pieptenul nu e prieten, umblă mereu ciufulit. Mi-a plăcut atenția acordată detaliilor. Asta ne arată că pentru el tot ce a contat întotdeauna a fost misiunea pe care o are de îndeplinit. În viața personală, are un fiu. În spațiul lor, observăm că nu e timp de activități casnice. Vezi peste tot haine aruncate pe jos și cutii de mâncare comandată pe jumătate pline, rămase de săptămâna trecută. Nu are o relație foarte apropiată cu fiul lui. 


Povestea lui Da Shi din acest sezon gravitează în jurul grupului Oxford Cinci. Cum a fost experiența lucrului cu ceilalți actori?

Când îl întâlnim pe Da Shi, este într-o misiune de supraveghere. Încetul cu încetul, începem să îi descoperim personajul, înțelegem cine este și că e pe urmele grupului Oxford Cinci. Încearcă să adune cât mai multe informații despre acești foști studenți ai lui Vera Ye. Pune toate piesele laolaltă și unește punctele pentru a crea o imagine mai amplă. O distribuție minunată (Jess Hong, Eiza González, John Bradley, Alex Sharp, Jovan Adepo și Liam Cunningham) spune o poveste absolut fascinantă. A fost extraordinar să lucrez cu ei. Este o șicanare foarte interesantă între Wade, interpretat superb de Liam Cunningham, și Da Shi. Amândoi au o abordare destul de nonconformistă în felul în care lucrează și sunt pionii principali ai acestei misiuni. Cred că publicul va aprecia dinamica lor de pe ecran.

Ne poți spune câteva cuvinte despre cum a fost să lucrezi cu Rosalind Chao, care își este și prietenă? 

Rosalind este o parteneră de vis! M-am împrietenit cu ea la o citire de scenariu pe Zoom. Toată lumea o cunoaște. Este un mare nume al cinematografiei și teatrului asiatic. Pentru mine personal, a fost mereu o reală onoare să lucrez cu ea. M-am simțit întotdeauna foarte confortabil. Este minunat să poți lucra așa și să te poți deschide complet în fața partenerului tău de scenă, mai ales cu aceste personaje, cu Ye Wenjie și Da Shi. Este un dans între ei, o partidă de șah, iar mizele sunt foarte mari. Îmi voi aminti mereu cu plăcere de oportunitatea pe care am avut-o de a juca cu Ros. Mi-ar plăcea să lucrez din nou cu ea, cât de des posibil.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.