Cool Stuff

DesKiss Dimineața - adevărul despre droguri și Vivaldi Rocks

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața de miercuri a fost una cel puțin interesantă, iar Cătălin, Ciprian și Corina au avut invitați speciali: Ramona Dabija, director Agenția Națională Antidrog (ANA), și Cătălin Oprițoiu, flautist și managerul Orchestrei Simfonice Bucureşti.


Adevărul despre droguri

Ramona a vorbit despre campania națională „Fără bariere”, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care se va desfășura în marele centre universitare din România.

Obiectivul campaniei este acela de a discuta cu tinerii despre droguri, ce sunt, cum funcționează și cum ne pot afecta viața. În cadrul campaniei sunt prezenți și foști consumatori care vorbesc mai clar despre propriile experiențe.

Dabija a povestit cum, după pandemie, din ce în ce mai mulți tineri (18-34 de ani) au folosit cel puțin o dată un tip de substanță, iar în ultimul an, părinții au început să apeleze la specialiști. 


Directoarea ANA vorbește despre cum problema drogurilor nu se tratează acasă, în spatele ușilor închise, ci cu ajutorul psihologilor, terapeuților și chiar psihiatrilor. Ea crede că părinții care comunică sincer și des cu copilul lor vor observa o schimbare în comportamentul acestuia, drept urmare încurajează părinții să dialogheze cât mai mult în familie.

Ramona zice că tinerii vor să evadeze din viața reală deoarece nu fac față presiunii emoționale, a celei din familie sau în urma unor infracțiuni (abuzuri, bullying, violențe).


În topul drogurilor folosite sunt cele sintetice, făcute în laborator, iar Dabija spune că există droguri și în online, unde infractorii au ținut pasul cu vremurile, așa că activează foarte mult și în mediul virtual. „Un singur caz de consum în comunitate, afectează toată comunitatea”, zice ea.

Directoarea ANA pune accentul și pe educație și pe informarea din surse corecte și susține că au în vedere și țările care au decriminalizat consumul de droguri, cum ar fi Germania, cel mai recent.


Vivaldi Rocks

„Orchestra Simfonică București, rebelii muzicii clasice, au transformat „Anotimpurile” lui Vivaldi într-un monstru rock, care urlă cu pasiune și nebunie” - așa sună descrierea unui turneu fabulos - Vivaldi Rocks

Cătălin Oprițoiu, flautist și managerul Orchestrei Simfonice Bucureşti, a venit în studio, unde a povestit despre concertele nebune pe care le-a pregătit pentru turneul național. Primul dintre ele va fi pe 20 aprilie, la Sala Radio din București (toate detaliile și întreg programul le găsești aici).

Artistul a fost pe good vibes și relaxat și a povestit cum e nevoie să aducă oameni în sălile de concerte, motiv pentru care s-au adaptat către gusturile lor, ba chiar „să le ofere ceea ce-și doresc.” Practic, muzicieni de mare clasă l-au transformat pe Vivaldi în „forme mai ușor de primit și încântătoare pentru marea masă de oameni.”


În prima parte a show-ului vei asculta Vivaldi adaptat, iar a doua parte va fi doar cu piese rock, de la Iron Maiden și Metallica, la Coldplay sau Depeche Mode. „Încercăm să fim originali”, a mai spus el, nu fără a menționa că-i va avea alături și pe solista Lavinia Săteanu, cât și pe basistul Vladimir Săteanu. Ei vor completa echipa de artiști și vor transforma spectacolul într-unul memorabil.

Cătălin Oprițoiu a și cântat live în studio, așa că nu rata să dai play la emisiunea de azi.


DesKiss Dimineața - invitați Ramona Dabija (director Agenția Națională Antidrog) și Cătălin Oprițoiu - 10 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:49

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.