Kiss Time Out

10 filme captivante cu Dakota Johnson

Dakota Johnson și-a consolidat fără îndoială poziția ca una dintre cele mai convingătoare actrițe din tânăra generație. Cu o gamă variată de interpretări care îi pun în valoare versatilitatea și profunzimea, odată cu fenomenul Fifty Shades Of  Grey, ea a trecut cu ușurință către alte genuri, câștigând aprecierea criticilor și adorația fanilor din întreaga lume.

În acest articol, ne îmbarcăm într-o călătorie cinematografică prin unele dintre cele mai memorabile și remarcabile roluri de film ale Dakotei Johnson. De la interpretarea sa de succes din "Fifty Shades of Grey" la portretul său emoționant din bijuterii independente, repertoriul ei se întinde pe genuri și narațiuni, oferind o privire asupra talentului său extraordinar și a nuanțelor pe care le aduce fiecărui personaj.

1. „MADAME WEB” (2024)

Acum o putem umări pe marele ecran în Madame Web, al patrulea capitol din universul Spider-Man de la Sony, din care fac parte și filme precum Venom și Mobius. Cu o versiune puternic modificată a personajului din benzile desenate, filmul ne-o prezintă pe Dakota Johnson într-o iterație a lui Madame Web mult mai tânără decât este ea cunoscută fanilor Spider-Man. Aici, Webb este un paramedic care dezvoltă abilități de clarvăzătoare, care-i permit să privească adânc într-o „lume a păianjenului”, mai profundă, ceea ce o pune pe ea și pe un grup de alte câteva tinere femei pe un curs de coliziune cu pericolul.


De la drame romantice la thrillere psihologice, interpretările ei transcend granițele, lăsând o amprentă serioasă asupra cinematografiei moderne.

2. „How to Be Single” (2016)

Johnson a renunțat la dramele romantice pentru comedia romantică din 2016, în How to be Single, cu Rebel Wilson. După ce își părăsește iubitul de lungă durată, Alice (Johnson) se mută la New York și se împrietenește cu colega de serviciu Robin (Wilson), care duce un stil de viață lipsit de griji. Împreună, ele navighează prin viața de burlace și se bucură de băuturi gratuite, aventuri de o noapte și multe petreceri.

Cu Alison Brie și Leslie Mann în rolurile principale, filmul are un ton incontestabil feminist și subminează convențiile comediei romantice, făcând o declarație despre relațiile din zilele noastre. 


3. „The High Note” (2020)

The High Note este un musical de bun augur, în care Johnson o interpretează pe Maggie, asistenta personală a superstarului Grace Davis (Tracee Ellis Ross). Maggie este suprasolicitată, dar aspiră să devină producător muzical și, în timp ce o ajută pe Grace în timpul unei crize în carieră, îl ia și pe noul cântăreț David (Kelvin Harrison Jr.). Atât cariera lui Maggie, cât și cea a lui Grace iau o nouă traiectorie, iar viețile lor se schimbă pentru totdeauna. Filmul este plasat în lumea plină de farmec a scenei muzicale din L.A., iar Ice Cube joacă, de asemenea, în rolul managerului lui Grace. Un film emoționant, plin de piese minunate și de o chimie armonioasă între Johnson și Ross. 


4. „A Bigger Splash” (2015)

Johnson a colaborat de două ori cu regizorul Call Me By Your Name, Luca Guadagnino, prima dată în 2015 cu A Bigger Splash. Când vedeta rock Marianne (Tilda Swinton) se află în vacanță pe o insulă italiană împreună cu iubitul ei Paul (Matthias Schoenaerts), fostul ei iubit Harry (Ralph Fiennes) o vizitează împreună cu fiica sa Penelope (Johnson). Sosirea lor provoacă o erupție de gelozie, pasiune și pericol pentru toți cei implicați. Insula italiană Pantelleria, scăldată de soare, constituie un fundal convingător pentru haosul care se desfășoară, iar filmul ia o cale profund psihologică în drama sa. Johnson este enigmatică și seducătoare printre colegele sale de scenă, făcând din A Bigger Splash un film de neuitat. 


5. „The Lost Daughter” (2021)

The Lost Daughter este debutul regizoral al actriței Maggie Gyllenhaal, care a fost aclamat îndelung de critici la lansare. Olivia Colman o interpretează pe Leda, o femeie aflată într-o vacanță la malul mării, care devine fixată de o tânără mamă din vilă, interpretată de Johnson. Vederea mamei și a fiicei sale (Athena Martin Anderson) trezește amintiri întunecate și alegerile pe care Leda le-a făcut în calitate de mamă, bântuind-o în timpul escapadei sale idilice. Ea pornește într-o călătorie psihologică care o obligă să se confrunte cu trecutul ei, arătat prin flashback-uri în care Jessie Buckley o interpretează pe cea mai tânără. Deși acesta este, fără îndoială, filmul lui Colman, Johnson aduce mister și intrigă rolului ei. The Lost Daughter îi mai are ca protagoniști pe Paul Mescal și Peter Sarsgaard, completând o distribuție impresionantă. 




Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.