Cool Stuff

DesKiss Dimineața - doctorul Teodor Holhoș a fost în studio și ne-a spus cum să avem grijă de ochii noștri

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Săptămâna a început în forță, cu optimism și good vibes, alături de Corina, Cătălin și Ciprian.

Cei trei au dezbătut tot felul de știri și informații interesante, iar spre final de emisiune l-au avut alături pe doctorul chirurg oftalmolog Teodor Holhoș. 


Până să trecem la lucruri mai serioase, îți lăsăm clipul ăsta, în care Oprișan și colegii săi comentează următoarea știre: „un pensionar australian a stabilit un nou record mondial, după ce a băut în 120 de baruri în 24 de ore – și asta fără să se îmbete.” 


Cum avem grijă de sănătatea ochilor

Doctorul Holhoș a povestit cum în jurul vârstei de 40 de ani pierdem puțin din elasticitatea cristalinului și putem să avem nevoie de ochelari, deoarece ochii au nevoie de ajutor. Cu toate astea, mesajul lui pentru oameni este prevenția.

„Cel mai important, nu doar la 40 de ani, este să mergem la medic”, adaugă el.

Medicul încurajează ascultătorii să-și ducă copiii încă de la vârsta de 1 an la un control oftalmologic, când se poate vedea foarte clar dacă au probleme sau nu, dar, mai ales, când problemele pot fi remediate.

„Dacă nu ne facem analize și nu mergem la control, nu putem ști din timp ce probleme avem”, explică specialistul.

Holhoș pune accentul pe o viață echilibrată (fructe, legume, afine, fructe de pădure, chiar morcovi) și pe o alimentație sănătoasă. El precizează cum în spatele ochilor avem vase de sânge care pot fi afectate de diabet sau depuneri de colesterol, iar ele se pot vedea la un control amănunțit. 

Ba mai mult, un control profesionist la ochi îți poate spune și cum stai la capitolul sănătate cardiovasculară. „Prin ochi vedem inima”, cum au zis moderatorii DesKiss. Interesant, nu?

Oftalmologul a vorbit despre cum omul nu a fost creat pentru a sta mereu cu privirea într-un calculator sau telefon și nici pe scaun, așa că e important să petrecem mult timp în natură și să privim în zare pentru a ne relaxa privirea.

Apropo de asta, expertul subliniază importanța mișcării și a sportului și ne sfătuiește pe toți să facem asta, în primul rând ca pe o obligație, spre bunăstarea noastră.

Ascultă toate sfaturile medicului și urmărește întreaga emisiune în podcast-ul de mai jos:

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

DesKiss Dimineața - 2 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:46

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.