Kiss Music News

Billie Eilish a trecut printr-un proces de transformare majoră: „Am fost obsedată de ideea de mister”

Billie Eilish e în plin proces de schimbare și maturizare.

Artista plănuiește să lanseze un nou album, „Hit Me Hard and Soft”, pe 17 mai, iar într-un interviu pe care l-a acordat publicației Rolling Stone, a vorbit despre cum munca la acest nou material muzical îi aduce aminte de primul ei album.


Eilish, 22 de ani, a lansat „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” în 2019, iar acum mărturisește că noul album îi amintește de cine era ea la acea vârstă. „Mi-a fost dor de ea și am plâns-o mult. Am căutat-o peste tot și e ca și cum a fost înecată de lume și de media. Nu-mi aduc aminte când a plecat”, a spus cântăreața.


Dacă ești curios să vezi cum va suna muzica nouă înainte de lansare, mai ai de așteptat, deoarece Billie plănuiește să nu lanseze niciun single în avans.

„Nu-mi plac single-urile de pe albume. De fiecare dată când un artist pe care-l iubesc lansează un single fără contextul unui album, pare că sunt pregătită să urăsc acea piesă. Albumul ăsta este ca o familie și nu vreau ca un singur copilaș să fie singur, în mijlocul unei camere”, explică ea.

Artista a vorbit foarte vulnerabil și deschis și despre propria sexualitate și a povestit cum piesa „Lunch” (care urmează să apară) a ajutat-o în sensul ăsta.

„Piesa asta m-a ajutat să devin cine sunt, cineva real. Am scris parte din ea și chiar înainte să fac sex cu o femeie, iar apoi am scris restul. Am fost îndrăgostită de fete, toată viața mea. Dar nu am înțeles...nu am fost nicio clipă pregătită să vorbesc despre propria mea sexualitate, nici măcar într-un milion de ani”, a spus Billie.


Eilish a adus în discuție și faima pe care o are, dar și cum uneori se gândește prea mult la ceea ce împarte cu lumea.

„Modul în care lumea s-a comportat cu mine parcă m-a făcut să fiu anxioasă despre tot ceea ce spun. Este obositor când tot ceea ce spun devine un titlu, scos total din context, ceea ce mă duce într-o paranoia constantă. Am avut parte de câteva întâmplări înfricoșătoare în viața mea, iar singuranța mea a fost compromisă de câteva ori, iar asta contează foarte mult pentru mine. Este ceva cu care trebuie să trăiesc. Dar știi, m-a făcut să-mi urăsc viața, mai ales când nici n-am putut fi în propria casă”, a mai spus artista.

Billie a vorbit și despre cum toate astea au dus-o spre depresie.

„N-am fost niciodată o persoană fericită. Am fost bucuroasă, dar nu fericită. Experimentez bucurie și râsete și mă distrează tot felul de lucruri, dar sunt depresivă la bază. M-am luptat cu asta mare parte din viața mea. Când se întâmplă ceva în sufletul meu, sau mă rog, ceea ce mă ține la suprafață este gândul că va trece. Va fi în valuri, va fi foarte rău, iar apoi va fi din nou ok. Iar asta mi-a adus mereu confort, iar anul trecut, am experimentat gânduri precum - nu-mi mai pasă, nici nu mai vreau să fiu bine.”


Fratele ei, Finneas, cât și prietena ei cea mai bună, Zoe Donahue, au ajutat-o să-și revină, iar în cele din urmă și-a revenit.

„Am avut acest moment în care mi-am zis, Doamne, dar nu m-am mai distrat de șapte ani! Sincer! Aveam iluzia că am făcut asta, deoarece cine merge la Grammy-uri când are 17 ani și câștigă cinci?

Dar am realizat că n-am experimentat atât de multe în viață. Nu am ieșit timp de cinci ani. Cum puteam avea parte de experiențe? Însă, vezi, treaba asta m-a dus spre ceva ce-mi doream.

Eram obsedată de ideea de mister, și cred că din cauza asta nu mi-am făcut prieteni, deoarece nu mi-am dorit ca nimeni să mă cunoască, deoarece am vrut ca toată lumea să mă vadă drept această persoană cool și misterioasă.”


Noul album reprezintă și o schimbare de mentalitate pentru ea: „E un mod de a da restart.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.