Discover

Update your city break - Craiova și Păpădia Village, două lumi fascinante într-o singură excursie

La doar 3 ore și jumătate de București se află unul dintre orașele pe care turiștii tind să le subestimeze atunci când sunt în căutarea unui city break. Și rău fac! Pentru că, atunci când ești în căutarea unui loc relaxant și plin de un farmec aparte, Craiova este destinația ideală. 

Vei găsi aici clădiri vechi, cu istorie, și spații verzi uimitoare, dar și localuri care mizează pe gastronomia locală deosebită. Deci, iată ce poți face într-un mic city break în Craiova. 

Toate marile orașe europene renumite se mândresc marile parcuri pe care le înglobează și care devin adevărate inimi verzi ale aglomerărilor urbane. Însă, puțini știu că unul dintre cele mai frumoase parcuri din România se află în Craiova. Este vorba de Parcul Nicolae Romanescu, cel mai mare parc natural din Europa Centrală și de Est, ce se întinde pe 100 de hectare. El a fost proiectat de arhitectul francez Édouard Redont și a primit medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900. Este o bijuterie peisagistică uimitoare, cu un fermecător castel din Evul Mediu, lacuri, cascade, un pod suspendat, un hipodrom, un velodrom pentru iubitorii de biciclete și o grădină zoologică. Tot aici se află și Teatrul de Vară - cea mai mare sală de spectacole în aer liber din Craiova, cu o acustică perfectă, unde au loc tot felul de evenimente.  

O altă atracție a orașului este Centru Istoric, ce a fost renovat în stilul „La belle Epoque". Aici vei găsi și numeroase restaurante unei vei putea încerca specialități locale sau preparate din noua bucătărie românească. Pentru a lua pulsul orașului, trebuie neapărat să plănuiești o plimbare pe strada Calea Unirii unde poți descoperi amestecul armonios de trecut și prezent al Craiovei. De asemenea, poți opta și pentru o vizită la unul dintre muzeele din acest oraș (Muzeul de Artă din Palatul Jean Mihail sau Casa Băniei) unde vei putea admira de la operele lui Constantin Brâncuși, până la craniul vechi de 30.000 de ani al unei femei - ca mărturie a uneia dintre cele mai vechi așezări umane din Balcani. Sculptorul Constantin Brâncuși este cea mai importantă personalitate formată la Craiova. Un întreg muzeu îi este dedicat la Paris, în timp ce Muzeul de Artă din Craiova expune cea mai importantă colecție de lucrări ale sale din România. Muzeul de Artă este un palat impresionant construit în 1907 de cel mai bogat nobil din Craiova - Constantin Mihail. 

 În plus, datorită faptului că este la o aruncătură de băț de Dunăre, poți opta și pentru o excursie pe plajele dunărene (Cetate sau Calafat), o plimbare cu barca în magica Gura Dunării (Orșova, Dubova, Eșelnița) sau în rețeaua subterană și misterioasă a peșterilor din Oltenia (Peștera Muierilor, Peștera Polovragi etc.). 


Însă, mai aproape ca Dunărea, la doar 40 de minute de Craiova, se află comuna Perișor, unde se află o bijuterie de loc - Păpădia Village. Acesta este primul hambar de evenimente din regiunea Olteniei și una dintre locațiile partenere Up România. Asta înseamnă că un sejur aici poate fi plătit prin Cardul Up Vacanță, un instrument de plată rapid și sigur prin care angajații își refac forțele în concediu, business-ul angajatorului primește un suflu nou (cei care acordă primele de concediu pe cardul de vacanță beneficiază de deductibilitate fiscală și scutire de contribuții patronale și salariale în limita a 19.800 lei anual, pentru fiecare angajat cu contract individual de muncă).


Păpădia Village a luat ființă în 2021 din dorința a doi tineri de a schimba lucrurile în domeniul HoReCa din regiunea lor, este un loc în continuă dezvoltare și oferă pasionaților de natură un hambar cu o capacitate de 200 de locuri, o pensiune cu capacitatea de a caza 30 de persoane, o livadă și o pădurice mărginită de un râu. 

Mai mult, locul este renumit și pentru pentru preparatele sale culinare, de la început ei lucrând în stabilirea meniului cu bucătari renumiți în domeniu, cum ar fi Chef Cristian Dumitru. În fiecare an ei își propun să vină cu inovații în acest segment și să aducă în prezent mâncăruri de mult uitate, dar adaptate zilelor noastre. Produsele de aici provin de la producători locali, iar varietatea de legume de la consătenii lor. În plus, în acest an Păpădia va face un update al hambarului, propunându-și să mărească acest local cu o parte tip seră/orangerie. 


Așadar, atunci când îți plănuiești city break-ul craiovean cu ajutorul cardului Up Vacanță, ar fi recomandat să iei în considerare să te cazezi la Păpădia Village, pentru a te bucura de tot ce are de oferit acest loc minunat, urmând ca apoi să-ți organizezi mici escapade pentru a vizita și descoperi tot ce are de oferit cel mai important centru cultural, istoric și economic al Olteniei. 


_____________________________________


Dezvoltat sub licenta Mastercard, Cardul Up Vacanță îți oferă posibilitatea să acorzi salariaților un concediu relaxant oriunde în România. Acesta este un instrument de plată în pas cu tendințele de cumpărare actuale, cu tehnologie contactless încorporată, care poate fi folosit pentru toate tipurile de servicii turistice: cazare, masă, transport, agrement și tratamente balneare. Pachetul de servicii turistice plătite cu cardul de vacanță include obligatoriu cel puțin o noapte de cazare.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.