După ce-ai pus punct unei relații unfriend-ul pare o opțiune tentantă, mai ales dacă totul s-a lăsat cu atât de multă dramă cât să-ți ajungă o viață-ntreagă. Și cu toate astea, e o alegere destul de dură. Și chiar dacă ai încheoat-o pe cale amiabilă tot e dureros să primești constant update-uri și să vezi că cealaltă persoană își vede de viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în timp ce tu încă ai pachetul de șervețele pe noptieră, iar prietenii nu mai știu ce să facă ca să te scoată din casă.
Facebook s-a hotărât să dea o mână de ajutor în acest sens și facă lucrurile mai puțin complicate pentru toți cei care au trecut printr-o despărțire. E vorba de un experiment valabil în curând care îți pune la dispoziție pe mobil o serie de setări prin care poți alege să limitezi conținutul de informații pe care îl poți primi de la fostul tău sau pe care el îl poate vedea atunci când postezi.

Atunci când îți schimbi statusul relației, schimbarea va include și o serie de opțiuni precum: să micșorezi numărul de statusuri, poze sau video-uri pe care îl poți vedea la persoana respectivă. Numele lui sau al ei nu va mai apărea ca sugestie când vrei să trimiți mesaj sau să dai tag cuiva. În plus, poți scăpa într-o clipă de toate postările în care apăreți amândoi sau poți alege pe care să le păstrezi. Tu decizi.

De asemenea, e valabil și inversul situației: în cazul în care nu vrei ca ex-ul tău să știe cam cum îți mai duci tu viața, poți alege ca el să nu poată vedea decât postările publice sau cele care înclud prieteni comuni.
E o noutate pe care mulți dintre noi o vor aprecia, așa că mulțumim Facebook!












































