Cool Stuff

Cea mai buna reteta de vin fiert

Venirea iernii aduce cu ea o stare de bine care te cuprinde odată ce simți în aer aroma de brad amestecată cu mirosul de portocale și cel de vin fiert.

Venirea iernii aduce cu ea o stare de bine care te cuprinde odată ce simți în aer aroma de brad amestecată cu mirosul de portocale și cel de vin fiert. Ohh, da, vinul fiert, o licoare magică ce te ajută să-nfrunți frigul și pe care nu l-ai mai lasă din mână în timp ce stai înfofolit la povești cu colegii de apartament, familia sau prietenii. 

Așa-i că vi s-a făcut poftă? Atunci noi zicem să puneți în aplicare rețeta de mai jos, care se întâmplă să fie creația maestrului bucătar Jamie Oliver, și să lăsați spiritul Crăciunul să vă viziteze ori de câte ori aveți nevoie. :))) 

Timp de preparare: 20 de minute 

De ce aveți nevoie?

2 clemetine

1 lămâie

1 lime 

200 de grame de zahăr 

6 cuișoare

1 baton de scorțișoară 

1 baton de vanilie (tăiat pe lungime)  

3 foi de dafin 

1 Nucșoară 

2 bucăți de anason stelat (îl puneți la sfârșit în pahar)

2 sticle de vin 

Cum se prepară?

Îndepărtați cu un peeler coaja de la clementine, lămâie și lime și adăugați-le într-o oală împreună cu zahărul și sucul stors de la clementine. Încălziți-le la foc mediu în timp ce puneți cuișoarele, batonul de scorțișoară, foile de dafin și radeți puțină nucșoară. Adăugați apoi batonul de vanilie tăiat și turnați vin cât să acoperiți zahărul. Lăsați-le să fiarbă la foc mic până se dizolvă zahărul. Odată ce zahărul s-a dizolvat, fierbeți amestecul timp de 5 minute. Apoi dați aragazul la nivelul minim, adăugați restul de vin și lăsați totul pe foc până se încălzește. 

Punem pariu că are o aromă incredibilă și un gust intens. Acum numai rămâne decât să-l serviți, so cheers! 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.