#stiicezic

Ce să nu faci după o despărțire

Cu toții am fost cel puțin o dată acolo, rezultatul fiind unul plin de lacrimi și regrete.

E sfârșit de poveste, între ea și el...

Cu toții am fost cel puțin o dată acolo, rezultatul fiind unul plin de lacrimi și regrete. O despărțire ne lasă cu ochii umflați de plâns, nopți nedormite și zeci de intrebări care te duc cu gândul la „Ce n-a mers?” sau „Cum ar fi trebuit să procedez de fapt?”. Drept dovadă, în loc să ne concentrăm pe vindecare și pe lucrurile care ne fac fericiți, avem tendința de a ne pedepsi.

Deși ne dorim vindecare și dorința de a merge mai departe cât mai repede posibil, deseori ne blocăm pe drum, undeva pe la întrebarea „De ce?”, ajugând într-un final să facem lucruri care ne fac să suferim și mai mult. 

Recitim conversațiile cu ex-ul, fie că vorbim de e-mail-uri, Whatsapp sau Facebook, în încercarea de a vedea unde am greșit, fapt care ne aduce și mai multă tristețe pentru că retrăim amintiri care nu mai sunt valabile.  

Dacă evităm să deschidem vechile conversații, se întâmplă să aruncăm câte un ochi pe paginile de social media ale fostului/fostei, în speranța de a vedea piese lacrimogene și statusuri în care se vaită despre cât de mult îi este dor de tine și ce a avut și a pierdut. Partea cea mai proastă este că poți să dai peste niște poze cu ex-ul și „noua cucerire”, ce te va transforma dintr-un om suferind într-un stalker de primă clasă în nici doar 24 de ore.  Pe lângă asta vei ajunge să-ți reprimi emoțiile și să arăți ca în meme-urile alea cu #foreveralone: tu, o sticlă de vin și multă înghețată. Toate acestea și mult folosita scuză „Numai eu pățesc din astea!”.

Astfel, în timp ce stai și-ți mânânci lingură după lingură din înghețată, te vei plânge de absolut tot ce nu-ți convine și nu va mai conta nimeni și nimic din jurul tău. Ce-i drept, ai voie să faci asta, dar ar fi bine să nu o transformi într-o chestiune permanentă.    

Vulnerabil și cu emoțiile reprimate, vei ajunge la un moment dat să revizuiești lista cu foști/foste și care mai e single, pentru a putea vindeca rănile actuale. Nu vei face decât să-ți complici și mai mult viața și să te afunzi și mai rău în depresie. Stiți și voi cum se zice: „Ciorba reîncălzită nu mai are același gust!” . Totodată, nu e bine nici să te arunci într-o relație nouă, mai ales dacă nu ai reușit să te vindeci. Nu vei avea doar tu de suferit ci și actualul partener și nu vei face decât să compari actuala relație cu fosta.

Chiar dacă totul pare fără rezolvare și-ți spui că nu vei mai iubi vreodată, vei observa că după ce trece acea perioadă de pauză în care ai să te vindeci, vei vedea lucrurile în cu totul altă lumină.

Așa că aruncă un ochi pe motivele de mai sus, pune-le un NU în față și zâmbește. Când un lucru se termină, altul mai frumos e pe cale să înceapă! 

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.