#stiicezic

De ce nu trebuie să-ți pese de ce zice lumea

Să fim văzuți bine de cei din jur, ăsta e gândul pe care mulți dintre noi îl avem, fiindcă face parte din natura umană. În plus, te simți bine când primești acceptul unui om pe care îl placi sau de care îți pasă.

Să fim văzuți bine de cei din jur, ăsta e gândul pe care mulți dintre noi îl avem, fiindcă face parte din natura umană. În plus, te simți bine când primești acceptul unui om pe care îl placi sau de care îți pasă.

Cu toate astea, dacă ții prea mult cont de ce zic ceilalți ajungi să te consumi mult și să nu mai trăiești cu adevărat. Să stai mereu să-ți calculezi următoarea mișcare doar pentru a impresiona oamenii de lângă tine n-are cum să aibă un impact pozitiv asupra psihicului tău.

Tocmai de aceea, am pus pe listă câteva motive care îți arată de ce nu trebue să-ți pese de gura lumii:

  1. Tu ești singurul care știe ce e mai bine pentru tine

Sunt momente în care trebuie să asculți și părerile altora, fiindcă îți pot oferi o altă perspectivă asupra unei situații și te pot face să vezi lucruri pe care tu s-ar putea să nu le observi. Însă ele tot prin filtrul tău trec, iar tu știi exact de ce ai nevoie și ce trebuie să faci în continuare. E necesar să-ți iei propriile decizii și să-ți asumi responsabilitatea pentru ele, fiindcă altfel n-ai cum să crești ca persoană.

  1. Nu e viața lor, așa că nu e treaba lor cum ți-o trăiești

Oamenii mereu vor avea ceva de spus legat de acțiunile tale, iar tu nu poți să le schimbi modul de a gândi. Însă ce poți să faci e să alegi să-i ignori și să-ți trăiești viața cum ai tu chef. Cuvintele lor nu vor atinge decât dacă le dai tu voie. So dont’t!

  1. Ce e ok pentru o persoană, nu înseamnă că se aplică și la tine

Suntem diferiți unii de ceilalți și e clar că atunci când cineva îți dă un sfat, se gândește la ce ar face el în locul tău. Dar ce funcționează pentru o persoană, alteia s-ar putea să-i facă mai mult rău. Tu te cunoști cel mai bine, așa că gândește-te cât de mult poți să te bazezi pe ce zic ceilalți.

  1. Te împiedică să-ți atingi visurile

Să stai să te stresezi mereu de gura lumii te împiedică să fii tu cu adevărat și te abate de la cărarea pe care ar trebui să mergi în drumul vieții. O să ajungi să faci doar lucruri pe care nu vrei să le faci neapărat, dar trebuie, fiindcă vrei „să dai bine” în fața celorlalți. În cele din urmă, o să te frustrezi foarte tare când o să-ți dai seama că majoritatea deciziilor pe care le-ai luat nu au fost în funcție de dorințele tale. Așa că gândește-te la ce vrei tu în primul rând!

  1. Viața e prea scurtă    

O singură viață ai de trăit, așa că încearcă să petreci mai mult timp făcând ceea ce-ți place în loc să te gândești la ce cred alții despre tine. Pe mulți nici n-o să-i mai vezi după o perioadă, așa că de ce stai să te preocupi de ei? Fii cine vrei să fii, fiindcă, la final, tot ce-ți rămâne sunt momentele în care ai fost cu adevărat fericit și și trăit clipa la maximum.


Sursă Pixabay

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.