#stiicezic

Vrei să ieși din zona de confort? Iată cum să devii mai spontan

Să pici în rutină e unul dintre cele mai nașpa lucruri care ți se pot întâmpla. Nu ești nici happy, nici trist, în mare partea starea ta de spirit e „meh”. Și, cu toate că spui că trebuie să faci ceva în privința asta, te simți prea bine în zona ta de confort ca să iei măsuri.

Să pici în rutină e unul dintre cele mai nașpa lucruri care ți se pot întâmpla. Nu ești nici happy, nici trist, în mare partea starea ta de spirit e „meh”. Și, cu toate că spui că trebuie să faci ceva în privința asta, te simți prea bine în zona ta de confort ca să iei măsuri.

Din păcate, nu există nicio rețetă magica care să te ajute să ieși din situația asta. Totul depinde numai de tine, așa că cu cât faci ceva mai repede, cu atât mai bine. Cu siguranță nu vrei să te trezești într-o bună zi și să-ți dai seama că n-ai trăit nimic special.

Noi ți-am pregătit o serie de pași care să te ajute să fii mai spontan! Ia-i la citit și apoi la aplicat:

  1. Renunță la o gândire mărginită

Pe parcursul vieții tale ai fost să învățat să faci lucrurile într-un anumit fel și să nu te abați vreodată de la niște reguli nescrise. De exemplu, e posibil să ți se pară ciudat să intri în vorbă cu străini. De azi, încearcă să renunți la genul ăsta de gândire. Fă lucrurile diferit! Mergi pe un alt drum către casă, nu știi niciodată ce ai putea să descoperi!

  1. Privește lumea prin ochii unui copil

Nu degeaba toată lumea te sfătuiește să-ți păstrezi sufletul de copil. Cei mici se bucură la cele mai mici plăceri ale vieții, cum ar fi un „ceva-dulce” după masă sau o îmbrățișare. În același timp, sunt curioși din cale afară. Nu-ți pierde niciodată setea de cunoaștere! Întreabă „De ce?” de câte ori ceva ți-a atras atenția și nu-ți fie frică de necunoscut, fiindcă numai așa poți să înveți ceva nou.

  1. Nu mai pierde timpul

Știi foarte bine că odată ce-ai apucat să intri pe Facebook, o să pierzi câteva ore. La fel se întâmplă și dacă te pui la un serial. Astea sunt lucruri care îți mănâncă din timp și nu te lasă să ieși din casă și să experimentezi și alte lucruri. Încet-încet, ai putea să renunți la aceste obiceiuri mâncătoare de timp și energie.

  1. Obișnuiește-te cu gândul  „momentul potrivit” nu există

„Momentul potrivit” e doar o minciună pe care ți-o spui tu ca să mai am amâni un pic lucrurile și să rămân în bula ta. Adevărul e că nu există momentul potrivit, cum nu există nici „de luni, de luna viitoare sau de la anul”. Momentul e aici și acum, așa că dacă vrei să începi un lucru, apucă-te de el în clipa respectivă. Nu-l mai amâna, fiindcă o să-l amâni la nesfârșit.

  1. Spune mai des „Da”

Știm că odată ce-ai ajuns acasă nu-ți mai vine să pleci. E mai simplu să te pui în pat și să lenevești. Dar dacă un prieten te cheamă la o plimbare, la un pahar de vin sau la o petrecere la care, în mod obișnuit, nu te-ai duce, acceptă-i invitația. E fix ce-ți trebuie ca să devii mai spontan.

  1. Cucerește-ți fricile

„Everything that kills me makes me feel alive” spune un vers al piesei „Counting Stars” de la One Republic. Ai să vezi cât de bine o să te simți după ce îți cucerești fricile, una câte una. Până la urma, asta înseamnă să fii spontan: să ieși din zona ta de confort, să faci ce te sperie cel mai tare și să-ți dai seama că tu ești singurul care te ții în loc.   

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.