#stiicezic

10 lucruri de care ne temeam când eram copii

Vă sună cunoscut replica „Faci cât 10 copii!”? Am auzit-o de multe ori în copilărie din cauza năzbâtiilor pe care le făceam. Și, cumva, aveam nevoie să ni se pună stop, iar părinții știau cum să ne sperie.

Vă sună cunoscut replica „Faci cât 10 copii!”? Am auzit-o de multe ori în copilărie din cauza năzbâtiilor pe care le făceam. Și, cumva, aveam nevoie să ni se pună stop, iar părinții știau cum să ne sperie. Acum ne vine să râdem când ne gândim câte frici iraționale avem când eram mici: unele la care au contribuit părinții, altele pe care le-am dezvoltat singuri.

În orice caz, merită să ni le amintim și să ne amuzăm un pic:

1. Monștri de sub pat

Sau cum le plăcea alor noștri să-i spună monstrului de sub pat, „Bau-Bau”. Auzul acestor cuvinte ne făceau să ne culcăm mai devreme, să ne terminăm mâncarea din farfurie sau să stăm locului.

2. Coborâtul în beci

Frica asta e posibil să ni se tragă din filme. Beciul e locul întunecat în care n-ai cum să cobori fără o strângere de inimă, fiindcă ai impresia că o să rămâi blocat acolo.  

3. Umbra

E cea mai amuzantă dintre frici și, totuși, mulți dintre noi am încercat să fugim de ea într-o zi călduroasă.

4. Fantome

Chiar dacă ne era frică să nu cumva să vedem una când ne ducem la culcare, tot nu renunțam la serile în care ne strângeam cu prietenii și spuneam povești de groază.

5. Moș Crăciun

Costumele de Moș Crăciun nu erau întotdeauna cele mai reușit, iar dacă prima ta întâlnire cu el a fost un fail, e posibil să fi rămas apoi cu o teamă atât de mare încât

6. Doctor

Și probabil că mersul era dentist era cea teama cea mai des întâlnită. De câte ori nu ați încercat să evitați întâlnirea cu el folosind cele mai stupide scuze?

7. Coșmaruri

Să experimentezi un coșmar e destul de traumatizant și când crești, fiindcă ți-e greu să mai adormi apoi. Gândul unui coșmar ne ținea treki noaptea, dar partea bună e că puteam oricând să mergem să dormim cu ai noștri.

8. Lilieci

Așa-i că și voi vă puneați instinctiv mâna în cap atunci când se lăsa seara și vedeați un liliac zburând prin preajmă? Iar cel mai tare lucru era agitația care se crea când vedeai o astfel de creatură, fiindcă trebuie să-i anuni și pe ceilalți și apoi să fugiți la adăpost.

9. Furtuni

Pe cât de fascinant era să privești fulgerele, pe atât de frică îți era de tunet. Iar dacă furtuna continua și noaptea, iar un copac îți bătea în geam, era clar că n-o să adormi prea curând.  

10. Luna plină

Deși acum ne uităm la ea cu fascinație, când eram mici și ne plăceau misterele, credeam cu tărie că atunci când e lună plină, vârcolacii ies afară.


Foto sci.sdsu.edu

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.