#stiicezic

De ce nu ar trebui să începi o ceartă când ești nervos

Știm cu toții că o ceartă nu duce la nimic bun, fiindcă cel mai probabil ajungi să arunci cuvinte pe care apoi le regreți.

Știm cu toții că o ceartă nu duce la nimic bun, fiindcă cel mai probabil ajungi să arunci cuvinte pe care apoi le regreți. Și, deși, teoria e simplă, în momentul respectiv emoțiile de care te lași condus sunt mult mai puternice. În princepiu, conflictul e bun, fiindcă generează comunicarea. Problema e că oamenii nu știu cum să gestioneze situația.

Tocmai de aceea, cel mai bine e să aștepți să te calmezi puțin înainte să tragi la răspundere pe oricine crezi tu că ți-a greșit. Iată și de ce:

  1. Ai impresia că toată lumea e împotriva ta

În starea în care te afli, s-ar putea să te deranjeze și un pahar mutat dintr-un colț în altul al mesei, așa că oricine îți poate deveni victimă.  Psihologii spun că atunci când suntem supărați, avem impresia că orice cuvânt sau gest al oponentului nostru va fi considerat o insultă. Și uite-așa, ajungi să-ți descarci nervii pe celălalt fără vreun motiv puternic și poate chiar să termini

  1. Îți faci și partenerul de discuție nervos

Tot studiile arată că atunci când ești nervos, nu facci altceva decât să transmiți starea ta și celor din jur. Așa că e puțin probabil să ajungi la un acord cu interlocutorul tău. Cel mai probabil discuția o să se agraveze și mai tare.

  1. Nu o să-ți asculți cu adevărat interlocutorul

Fiindcă ești orbit de emoții negative, nici măcar nu o să stai să asculți argumentele celuilalt, oricât ar fi ele de bune. În acel moment, cel din fața ta e cea nașpa persoană din lume, n-o să fii capabil să vezi ceva bun la el. Scopul tău este să-ți verși nervii, așa că uiți să fii rațional.


Foto quickanddirtytips.com

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.