#stiicezic

6 lucruri care îți dovedesc că ești mai inteligent decât credeai

Sunt momente în care toți mai scăpăm pe panta nesiguranțelor și avem impresia că nu suntem destul de smart. Cu toate astea, trebuie să punem stop gândurilor de genul, fiindcă toți avem acel „ceva” la care ne pricepem.

Sunt momente în care toți mai scăpăm pe panta nesiguranțelor și avem impresia că nu suntem destul de smart. Cu toate astea, trebuie să punem stop gândurilor de genul, fiindcă toți avem acel „ceva” la care ne pricepem.

Cei de la Brightside au găsit o serie de studii care s-ar putea să te motiveze dacă te afli într-un impas. Iată de ce ai fi mai inteligent decât crezi:  

  1. Ai luat lecții de muzică

Mai multe studii arată că practicarea unui instrument muzical ajută la dezvoltarea personală a copiilor. O lună de lecții muzicale îi ajută pe copiii cu vârsta cuprinsă între patru și șase ani să învețe mult mai ușor informațiile oferite.

  1. Ești primul născul al familiei

Acesta e un studiu care nu o să le placă unora dintre voi, fiindcă spune că frații mai mari au un IQ mai ridicat comparat cei mici. Acesta e unul dintre motivele pentru care cel mai mare copil are mai mult succes în viață decât cel mai tânăr membru al familiei.

  1. Ți-a plăcut să citești de mic

Ești foarte deștept dacă ți-a plăcut să citești încă de pe vremea când erai la grădiniță. Un studiu realizat pe 2000 de perechi de gemeni a arătat că acela care a învățat să citească mai devreme a avut rezultatele mai bune la testele pe care le-a dat mai târziu în viață. Autorii studiului sunt de părere că dacă cititul de la vârstă fragedă îți dezvoltă abilitățile de comunicare verbală și non-verbală.

  1. Ești stângaci

Ultimele cercetări spun că stângacii au un tip de gândire divergentă- acea gândire creativă care îți permite să rezolvi probleme și sarcini. Oamenii care scriu cu stânga sunt mai inventivi și se pricep mai bine să iasă din situații dificile.

  1. Ești amuzant

Simțul umorului și inteligența sunt legate. Într-un studiu, în jur de 400 de studenți au făcut un test de inteligență, iar apoi au fost provocați să scrie replici amuzante pentru câteva scene de desene animate. Cele mai fun replici au fost, evident, ale celor care luaseră scorul cel mai mare.

  1. Ești curios

Un profesor de psihologia afacerilor de la o universitate din Londra a ajuns la concluzia că curiozitatea este o caracteristică a oamenilor inteligenți. oamenii curioși au un mod de gândire mai rafinat și pe termen lung sunt mai interesați să descopere lucruri noi și să se dezvolte pe plan personal.

Foto clearly.ca/ Unsplash/ HuffingtoPost

Sursa Brightside.me       

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.