untold

Zece lucruri pe care nu le știai despre Black Eyed Peas

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre cea mai tare trupă de hip-hop!

După succesul răsunator al turneelor „The E.N.D” și „The Beginning”, când au făcut sold-out pe stadioanele din întreaga lume, The Black Eyed Peas a luat o pauză pe termen nedeterminat, ulterior participând doar la evenimente speciale din lume, precum ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial, Billboard Music Awards şi concertul caritabil al Arianei Grande din Manchester.

Trupa Black Eyed Peas a fost premiată de mai multe ori cu discul de platină, deţine şase premii Grammy, iar albumele ei au fost vândute în peste 75 de milioane de copii în întreaga lume.

Black Eyed Peas va cânta în vara aceasta în România, în cadrul festivalului UNTOLD, care se va desfășura în perioada 2-5 august la Cluj, așa că ne-am gândit să-ți dezvăluim câteva secrete despre trupă!

#1 Inițial, Nicole Sherzinger a fost abordată pentru partea vocală feminină a trupei, însă aceasta a refuzat pentru că avea deja contract cu o altă trupă.



#2 În 2010, trupa a cântat piesele „Where is the Love?”, „Pump it”, „Meet me Halfway”, „Boom Boom Pow” și „I Gotta Felling” la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal, concertul find urmărit de peste 700 de milioane de telespectatori.



#3 La început, când trupa era formată doar din Will.i.am și Apl.de.ap aceștia se numeau Atban Klann. După ce Eazy-E, fondatorul casei de discuri Ruthless Records a murit, trupa și-a schimbat numele în Black Eyed Pods, după care în Black Eyed Peas.



#4 Deși trupa a fost fondată în 1995, abia în 2003, după cel de-al treilea album, „Elephunk”, grupul a reușit să atingă recorduri în materie de vânzări.

 
#5 Albumul lor de debut, „Gras Roots” nu a fost niciodată lansat din cauza morții lui Eazy-E.



#6 Sunt printre puținele trupe care au ocupat simultan locul 1 și 2 în Billboard Hot 100, iar la concertul lor de pe plaja Ipanema din Rio de Janeiro au participat peste 1 milion de spectatori.



#7 Will.i.am și Apl.de.ap sunt prieteni încă din clasa a VIII-a! Cei doi au mers împreună la școală în Los Angeles, orașul unde a fost fondată trupa.



#8 Will.i.am produce majoritatea albumelor trupei, iar acesta a colaborat și a produs piese și pentru artiști mari precum, U2, John Legend și Justin Timberlake.



#9 Apl.de.ap suferă de nistagmus, o boală oftalmologică caracterizată prin mișcări repetate și involuntare ale globului ocular. Artistul a dezvăluit în 2011 că suferă de această boală, care aproape l-a lăsat orb, iar în 2012 acesta a reușit să-și corecteze vederea.


#10 Numele real al lui Fergie este Stacy Ann Ferguson, iar în 2017 artista a decis să părăsească trupa pentru a se dedica unui album solo.

FOTO: Pinterest

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.