untold

Cum arată festivalul UNTOLD în cifre. Ce investiții s-au făcut în Cluj Napoca!

Uite cât de mult s-a dezvoltat orașul Cluj, de pe urma festivalului UNTOLD!

Dincolo de distracția și de energia care cuprinde orașul Cluj în timpul festivalului UNTOLD, evenimentul are și o contribuție semnificativă în ceea ce privește investițiile în comunitatea clujeană.

Peste 45 milioane Euro rămân în Cluj-Napoca, în urma festivalului UNTOLD!

Anul acesta, peste 372.00 de participanți au trecut porțile festivalului dintre care peste 300.000 au venit din afara orașului Cluj. Festivalul are ecou și în afara granițelor tării, așă că au fost înregistrați participanți din țări precum Anglia, Olanda, Franța, Belgia și chiar Argentina sau China, reprezentând 20% din procentul total. Așadar, UNTOLD aduce un capital de imagine imens orașului și totodată, în urma festivalului, rămân în Cluj-Napoca peste 45 milioane Euro.

Investiții de peste 1,3 milioane RON în inima orașului Cluj-Napoca. 

Organziatorii UNTOLD acordă o atenție deosebită orașului și după finalizarea festivalului. Ca în fiecare an, organizatorii au pus rapid în practică un plan de acțiuni, menit să pună în valoare zona din centrul orașului, unde își desfășoară activitatea festivalul. De această dată, ei se vor concentra pe reamenajarea a peste 60.000 de mp din Parcul Central, alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu o valoare estimată de 1 milion de RON. De asemenea, și pentru Cluj Arena, organizatorii UNTOLD și-au asumat să contribuie la păstrarea în condiții optime a gazonului și deja a fost demarat procesul de înlocuire a porțiunilor de gazon afectate.

Contribuția UNTOLD pentru Spitalul de Copii

Pe lângă aceste investiții în perimetrul de desfășurare al festivalului, UNTOLD va continua să contribuie la dezvoltarea comunității. Organizatorii se vor implica și în îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a pacienților, din cadrul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca. De asemenea, participanții din acest an au avut ocazia să fie eroi pentru copiii internați în spital, donând banii rămași pe brățara de festival, fie la plecarea din festival, fie online. Donațiile s-au ridicat  până acum la suma de 21.000 RON.

UNTOLD, sponsorul echipei Universitatea Cluj

Tot ca o dovadă a implicării în comunitatea locală, UNTOLD continuă și în sezonul fotbalistic 2019-2020, să fie unul din sponsorii principali ai echipei U Cluj, susținându-i mai departe în lupta pentru calificarea în Liga I.

UNTOLD și campaniile de donare de sânge

La nivel național, sunt deja renumite campaniile BAC de 10, prin care toți cei care iau nota 10 la Bac, participă gratuit la UNTOLD, dar și campania BLOOD NETWORK. În acest an, campania de donare de sânge, a fost prezentă în toate centrele de transfuzie din țară, precum și în 9 din cele mai mari orașe din țară, prin caravana mobilă. Rezultatele din acest an au fost extraordinare, sângele donat salvând sau urmând să salveze, peste 5000 de vieți.

Cea de-a 5- a ediție a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 1-4 august 2019, și a adus peste 200 de artiști, dintre care cei mai așteptați au fost Robbie Williams, Armin van Buuren, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike, Steve Aoki. Fanii festivalului se pot înregistra deja pe untold.com, pentru a fi primii care vor putea cumpăra abonamente la preț special pentru ediția din anul 2020

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.