Kiss Music News

Cu ce afecțiune se confruntă Delia. Iată ce spune artista despre problema sa de sănătate!

Uite cu ce problemă de sănătate se confruntă Delia!

Delia a dezvăluit recent că se confruntă cu o afecțiune destul de rară. Conform declarațiilor sale, aceasta ar avea misofonie – cunoscută și sub numele de „sindromul sensibilității selective la sunete”.

Artista a postat pe contul său de Instagram câteva detalii despre afecțiune și a confirmat faptul că se confruntă cu această problemă. Fanii au fost intrigați și au vrut să afle mai multe despre ce presupune boala.

Potrivit articolului postat de artistă, misofonia, cunoscută și sub denumirea de „sindromul sensibilității selective la sunete” pornește de la un factor declanșator. De cele mai multe ori acesta este un sunet oral – zgomotul pe care anumite persoane îl produc când mănâncă, respira, mesteca, casca sau fluiera. Alteori, factorul declanșator poate fi cauzat de mici mișcări repetitive – cineva care se foiește întruna, bâțâie din picioare sau te “atinge” in mod constant pentru a îți capta atenția.

Cum se manifestă misofonia?

Sunetele care declanșează misofonie pot varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, unele categorii sunt mai frecvente decât altele și au tendința de a fi legate de gură sau de alimente, respirație sau sunete nazale și sunete de la mâini sau degete. Dovezile sugerează că această aversiune se dezvoltă în copilărie și tinde să se înrăutățească cu trecerea timpului.

Persoanele cu misofonie găsesc sunetele declanșatoare mai stresante dacă sunt produse mai degrabă de membrii familiei decât de străini. Acest lucru poate face ca mesele familiei să fie deosebit de problematice.

Răspunsurile misofonice tind să fie emoționale, furia fiind răspunsul cel mai comun, variind de la supărare ușoară până la furie extremă. Oamenii pot simți și alte reacții emoționale puternice, cum ar fi anxietatea sau dezgustul. Răspunsurile fiziologice includ o creștere a tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, transpirații și contracții musculare.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.