Razi cu Rusu si Andrei

Lecții serioase și povești amuzante despre vin cu Bordea

Bordea ne-a încântat cu câteva lecții și povești despre vin.

Rusu și Andrei se pregătesc de vacanță, așa că în ultima zi de matinal din acest sezon, l-au avut ca invitat pe Bordea, care ne-a încântat cu câteva lecții și povești despre vin.

Vinul roșu sau negru se bea rece. La 12 grade fix. Între 10-15. Ei scriu pe etichetă că se bea la temperatura camerei. Dar nu temperatura ta din sufragerie. Ci la temperatura camerei de castel. Doar acolo se bea vin înainte. Aia nu aveau aer condiționat sau fițele pe care le avem noi acum, de-asta se îmbătau frumos pe vremea aia. De-asta se strângeau oștiri atunci, pentru că se consuma ceva bun”, a povestit Bordea.

De asemenea, celebrul comediant ne-a povestit că și-a lansat propriul brand de vinuri, pentru care a ales un nume cu totul inedit, #NEBUN. De unde a pornit totul?

Eu sunt pasionat de vinuri de mic, pentru că la mine în casă asta se servea și doar asta era. Țin minte când se făcea vinul la mine acasă, era singura dată în an când bunică-miu era cel mai fericit. (...) De aici mi-a venit ideea să lansez un vin. Se numește „Nebun”. Mi se părea mai mult un concept. De fiecare dată când faci ceva, te întreabă lumea „băi, ești nebun?”. Vorbeam cu un preot mai demult și m-a întrebat de ce vinul se numește Nebun. Și i-am zis „Părinte, îmi iubesc soția, n-o înșel, nu fac rău la nimeni, plătesc toate taxele. Cum trebui să fii, părinte, într-o societate, ca să faci toate lucrurile astea?”. Și Părintele mi-a zis: „Nebun”. Când a aflat bunica mea că am făcut vinul asta, mi-a zis „În sfârșit ai făcut și tu ceva bun în viață!””, a povestit Bordea.

Te invităm să urmărești întregul interviu mai jos și să te pregătești pentru o porție serioasă de râs!

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.