NEWS

FOTO: Meciuri spectaculoase de baschet în Palatul Parlamentului, la FIBA 3×3 World Finals

FIBA a inclus Palatul Parlamentului în Top 3 al celor mai spectaculoase gazde, după turneul de baschet 3x3 World Finals

București a fost timp de trei zile capitala mondială a baschetului 3x3 și a găzduit un super-turneu într-o locație exclusivistă. FIBA 3x3 World Tour Finals s-a jucat, în perioada 17-19 septembrie, la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii.

Evenimentul organizat de Sport Arena Streetball şi Federaţia Română de Baschet a reunit peste 100 de jucători şi jucătoare, din 24 de echipe naţionale prezente timp de trei zile la Bucureşti, interval în care au găsit şi timp pentru a vizita Palatul Parlamentului.

 

Evenimentul organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball a reunit 24 de echipe naționale din 13 țări, care s-au luptat pentru cele trei titluri puse în joc: campioană circuitelor mondiale de tineret, masculin și feminin, și campioană circuitului mondial feminin.  

Competiţia profesionistă feminină a fost câştigată de Germania (18-14 în finala cu Canada), în timp ce România a obţinut cea mai bună performanţă la U23 masculin, în care tricolorii au pierdut finala cu Polonia (17-21) şi au încheiat pe locul 2.

Peste 3.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolul unic, desfăşurat pentru prima dată la Palatul Parlamentului, care nu a mai găzduit niciodată o competiţie sportivă.

În urma finalelor circuitului mondial de baschet feminin 3x3 şi la nivel U23, Palatul Parlamentului a fost inclus de forul internaţional de profil (FIBA) în Top 3 al celor mai spectaculoase locuri dedicate unui turneu.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.