Kiss Bits

Eu sunt cel care-ți răspunde de fapt când îi scrii unei tipe pe OnlyFans

„Nu cred că ele ar vrea să citească mesajele alea, le interesează doar să le intre banii în cont.”

Marc e tipul cu care vorbești când crezi că vorbești cu un model de pe OnlyFans. E proprietarul unei agenții de comunicare și fotograf de fashion part-time, dar în ultimele 18 luni a încercat ceva nou.

Marc, căruia i-am schimbat numele ca să nu încalce contractul de confidențialitate pe care l-a semnat cu clientele lui, e un intermediar invizibil într-o industrie nouă și înfloritoare. El e cel care îți trimite mesaje personalizate însoțite de fotografii făcute cu trei săptămâni în urmă pe care le-a scos de pe un hard în timp ce stă cocoșat la laptop, în pat, la trei dimineața. Și afacerea asta a devenit atât de profitabilă încât deja constituie între șaizeci și șaptezeci la sută din câștigurile companiei lui.

Deși OnlyFans există de doar cinci ani – a fost lansat de Tim Stokely în noiembrie 2016 – a prins aripi în 2020, când toată lumea a intrat în carantină. La doi ani după carantină, profiturile platformei au crescut enorm și tot felul de vedete TV și din industria porno au succes în această economie nouă.

Dar, la fel ca în orice industrie obsedată de imagine, în spatele cortinei sunt tot felul de angajați care țin mașinăria în viață. Am vorbit cu Marc despre cum e să fii unul dintre ei.

VICE: Ce presupune jobul tău?
Marc:
 Jobul meu obișnuit e să administrez paginile de Instagram și Facebook ale doctorilor și dentiștilor. Dar mă ocup și de conturile de OnlyFans și Patreon ale mai multor influenceri. Asta înseamnă că public conținut – fotografii și clipuri – într-un anumit ritm agreat cu clientul. Postez în funcție de nivelul de faimă al persoanei. La unele conturi postez doar o dată pe zi, la altele de șase ori. Toate modelele de pe OnlyFans primesc o grămadă de mesaje pe zi, în principal de la bărbați, iar eu răspund la ele din partea modelelor. Într-un weekend, primesc cam două mii de mesaje.

Cum ai început să faci asta?
În ultimii opt ani am lucrat și ca fotograf, în special în fashion. Când s-a lansat OnlyFans, unele dintre fetele pe care le-am fotografiat m-au întrebat dacă pot folosi imaginile pe platformă. Cum exista o legătură clară între jobul meu la agenție și OnlyFans, mi-am oferit serviciile.

Pot spune că am început chiar în prima zi de carantină în Franța, adică pe 17 martie 2020. Stăteam acasă și nu știam ce să fac, când m-a contactat o influenceriță și m-a întrebat dacă vreau să îi deschid un cont pe OnlyFans. Ne-am dat provocarea să obținem un anumit număr de abonați până la finalul lunii – și am obținut de 12 ori mai mulți.

Ce necesită cea mai multă atenție la jobul ăsta?
În nouăzeci la sută din timp răspund la mesaje. Multe dintre ele vin de la bărbați cu gusturi foarte specifice. Au fantezii cu părul, unghiile, picioarele modelelor. Unele persoane vor fotografii în care fața modelului e acoperită sau în care modelul poartă mănuși chirurgicale. Le trimit cererile fetelor imediat și, dacă ele sunt de acord, îmi trimit pozele în maximum o oră.

Clienții trebuie să fie mulțumiți, iar noi, practic, facem marketing și vindem un produs. Mesajele sunt mai mult o tranzacție comercială. Bărbații ăștia sunt obișnuiți cu asta și de aceea sunt acolo, ca să cheltuie bani pe pasiunile lor.

Cum știi să răspunzi conform personalității fiecărei fete?
Încerc să le cunosc pe fete personal, ca să nu spun prostii. Și mă uit constant pe conturile lor de Instagram, le văd story-urile și mă asigur că ce spun pe OnlyFans se potrivește cu ce postează ele în alte locuri.

Mereu mi-a plăcut să studiez oamenii și să înțeleg cum funcționează. Toți au limitele lor, așa că una dintre primele mele întrebări pentru fete e: Ce te simți confortabil să arăți pe OnlyFans? În funcție de ce îmi răspund, știu dacă să fiu extrovertit sau timid în mesaje. Încerc să schimb conversația în funcție de fiecare fată, dar, la bază, toate discuțiile sunt cam la fel.

Nu te temi că o să fii prins de un fan?
Trebuie să fiu prudent. La urma urmei, îi păcălesc. Dar am găsit un truc care mă ajută atunci când un tip mă întreabă dacă sunt chiar modelul din poze. Rog fata să îmi trimită un clip personalizat în care spune: „Mulțumesc pentru susținere, X”.

Faci mulți bani din asta?
Pentru fiecare contract, pentru fiecare fată, am o sumă fixă de 2 500 de euro pe lună. Și iau cinci la sută comision pentru fiecare cinci mii de euro pe are îi fac fetele. De exemplu, dacă fac 15 mii de euro pe lună, iau 15 la sută, dacă fac douăzeci de mii, iau douăzeci la sută. Și tot așa. La influencerițele cele mai cunoscute, depășim 50 de mii de euro.

Ele n-ar putea să facă singure toate astea?
Dacă ar trebui să-și gestioneze singure mesajele, cred că în 99 la sută dintre cazuri, i-ar trimite pe tipii ăia la dracu'. Eu sunt detașat emoțional, le cer clienților respect fără să mă enervez și știu să direcționez discuția spre finalizarea tranzacției. Influencerițele sunt foarte mulțumite că lucrez pentru ele, nici nu se uită la bani. Le convine să le intre bani în cont fără să facă mare lucru.

Articolul a apărut inițial în VICE Franța.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.