Kiss Bits

Maradona a fost îngropat fără inimă ca să nu i-o fure fanii

Asta e doar una dintre poveștile dubioase care au ieșit la iveală după moartea legendarului fotbalist care a fost acuzat recent și de abuz și trafic de persoane.

În mod ironic, Diego Maradona, inima fotbalului argentinian, a fost îngropat fără acest organ vital. După moartea lui din noiembrie 2020, fotbalistul a fost îngropat fără inimă, conform unei cărți nou apărute despre sănătatea lui, scrisă de un doctor și jurnalist argentinian. 

În cartea lui, Nelson Castro susține că inima lui Maradona a fost scoasă din corp înainte de înmormântare, cu scopul de a descuraja fanii să profaneze mormântul și s-o fure. 

Castro a apărut la televiziunea argentiniană ca să-și promoveze cartea „La salud de Diego: la verdadera historia” (Sănătatea lui Diego: Povestea adevărată) și acolo a făcut prima oară șocanta declarație despre inima fotbalistului.

„Niște fani ai echipei Gimnasia y Esgrima La Plata plănuiau să-i profaneze mormântul și să-i fure inima. S-a aflat de schema lor și s-a hotărât să fie îngropat fără inimă”, a zis Castro.

Conform spuselor lui Castro, inima trebuia oricum scoasă ca să i se determine cauza morții. Jurnalistul n-a mai dat în interviu alte informații despre planul presupușilor hoți.

După una dintre cele mai impresionante cariere din istorie, Maradona a devenit antrenorul echipei naționale de fotbal a Argentinei și a altor echipe din Argentina și din străinătate. Ultima echipă antrenată de Maradona a fost Gimnasia y Esgrima La Plata, ai cărei fani plănuiau să-i fure inima. Echipa are sediul chiar la periferia capitalei Buenos Aires.

Dar cariera ilustră a lui Maradona a fost întinată de scandaluri, iar problemele lui cu abuzul de substanțe au fost foarte bine documentate.

„Alții ar fi murit mult mai repede dacă ar fi dus o astfel de viață”, a zis Castro. „Din păcate, dependențele l-au distrus. Maradona era dependent de toate.”

Autorul a vorbit mult despre inima lui Maradona în interviu. A zis că ar fi cântărit jumătate de kilogram, adică dublu față de o inimă normală de bărbat.

„Nu era mare doar pentru că era o inimă de sportiv, ci și din cauză că avea probleme cu ea”, a continuat el. 

Pe lângă povestea dubioasă cu hoții care voiau să-i fure inima, fostul fotbalist a fost implicat și în alte scandaluri.

Mavys Alvarez, care are acum 37 de ani și e originară din Cuba, a povestit recent autorităților din Argentina că Maradona a abuzat-o și a vândut-o ca sclavă sexuală pe când era adolescentă, iar fotbalistul avea patruzeci de ani.

Alvarez a declarat pe 19 noiembrie, în presa locală, că l-a cunoscut pe Maradona în 2000, când avea 16 ani și era elevă la liceu în Cuba. Cei doi au început o relație sexuală, după care ea s-a mutat la el. Cât timp au fost împreună, el a ascuns-o de mama ei și a violat-o.

„Maradona îmi acoperea gura ca să nu țip și mă abuza. Într-o zi, mama a vrut să ne viziteze în casa în care locuiam cu el în Cuba, dar Diego nu i-a deschis ușa. Mama bătea la ușă, iar el nu i-a deschis ușa. M-a violat”, a declarat Alvarez pentru Infobae.

Apoi, Maradona i-a cerut ajutorul lui Fidel Castro ca s-o scoată din Cuba și s-o ducă în Argentina cu el, pentru că era minoră. Când au ajuns în Argentina, Maradona n-o lăsa să iasă din camera de hotel.

„M-a ținut ostatică tot timpul, practic”, a zis ea.

A povestit că, în Argentina, Maradona a obligat-o să-și facă operație de mărire a sânilor, deși avea doar 17 ani. Totul s-a petrecut fără aprobare din partea părinților ei, deci a fost ilegal.

Alvarez a zis că vizita ei recentă ca să-l denunțe pe Maradona autorităților locale a fost prima în națiunea sud-americană de când a fost răpită de fotbalist în 2001. A oferit ca dovadă mai multe fotografii din timpul relației ei cu Maradona, făcute atât în Cuba, cât și în Argentina.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.